Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Payoneer картичка

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.862
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Motherboard
Asus Z97-DELUXE(NFC&WLC) ATX LGA1150 Motherboard
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM & Corsair Force LE 240GB 2.5" SSD
PSU
Cooler Master 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
RAM
G.Skill Sniper Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-2400
Video card
Asus GeForce GTX 980 Ti 6GB STRIX Video Card
Case
Fractal Design Define R5 (White) ATX Mid Tower Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
IIyama G-master GB2488HSU-B3
OS
Windows 10 Pro
Во задно време успеал некој да ја добие подршката на чет?
Порано за 15-тина минути ги добивав, сега околу 2 саати и цело време ми покажува Searching for an available agent.
Нешто чудно им се случува.

Порано беше многу побрзо, сега намален им е персоналот + имаат фиксно работно време. Најмалце чекаш кога им стартува работното време, јас тогаш ги контактирам и ги добивам за едно 15-20 мин или пред да затворат едно саат време

TheAristoCat

read-only
20 октомври 2019
2
1
Дали на некој успешно му е прифатена верификација со сметка од телекабел, неотел, А1?

Мене личната карта ми ја одбија и им пратив од телекабел денес.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.862
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Само што ми помина верификацијата со испратен PDF извод од НЛБ, едноставно од 4-ти чекав, воопшто не ги контактирав на чат или слично.

Screenshot 2020-10-21 144448.jpg

ajvar

hello world
19 август 2008
303
6
Ви имаат пратено сличен меил?

Hi,
We are writing to inform you that as of next week your receiving account(s) can no longer receive payments from individuals and future incoming payments from an individual will be declined.
Don’t worry, you can still receive payments from businesses as usual.

We apologize for any inconvenience this may cause.

nashio

lurker
14 јануари 2011
768
1.052
Radobor
www.zdravkovski.com
nashio's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900X
Motherboard
X570 Pro4 ASROCK
Storage
Samsung PRO 980 NVMe, Samsung EVO Plus NVMe, Seagate Ironwolf
PSU
BE QUIET! STRAIGHT POWER 80 PLUS PLATINUM
RAM
64GB 3200MHz G.SKILL Ripjaws - V F4
Video card
NVIDIA GTX 1070ti Cerberus
Case
BeQuiet Pure Base 500
Mouse
MX Master 3
Keyboard
MX Keys
Audio
Wharfedale Diamond 8.1 Pro Active
Monitor
Benq PD3220U
OS
Windows 10

Hi,
We are writing to inform you that as of next week your receiving account(s) can no longer receive payments from individuals and future incoming payments from an individual will be declined.

Како сме сардисани од сите страни

Blagojcebt

hello world
1 септември 2009
216
89

Hi,

Да, пред некоја недела , ама само за Аус акаунтот што го имав, ама гледам сеуште стои таа опција

Stefan_1992

hello world
7 април 2020
59
25
Дечки здраво

Не знам колку се сеќавате, пред месец и пол ми беше блокиран акаунтот и замрзнати сите пари внатре (неколку страни наназад може да проверите)...

Денес конечно го одблокираја акаунтот колку да ги извадам парите.
Причината никако не ја кажаа (значит никакви крипто глупости), а денес со нив разменавме неколку пораки (значит кога сакаат враќаат). Доколку сте на мака пишете на овој емаил: [email protected]

Сега користам друг метод на плаќање -TransferWise (презадоволен сум, сто пати подобри и поефтини, исто така имаат картичка) сите што имаат европски документи мој совет е што побрзо отргнете се од Payoneer, во последно се големи идиоти.

Фала на сите што сакаа да помогнат, поздрав и до хејтерите.

12 април 2017
1.918
1.259

Hi,

Па не ми стигна меил ама мислам дека од стартор не смеев јас да примам од индивидуи...

TheAristoCat

read-only
20 октомври 2019
2
1
Овие ептен забегале... Ја сменив сметката од телекабел со помош на агент од chat support во сметка за парно на име на мајка ми и ѝ напоменав дека е на име на мајка ми. Сега ми стигна известување дека пак е одбиена. Сега пак ќе пробам да ги добијам на чат...

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.036
2.073
Скопје, Македонија
Од сите постови што ги прочитав претходно, сите документи во исто време и поминуваат и не поминуваат за верификација, така да зависи на кого ќе налетате да ви ги прегледува документите.

_Toni_

read-only
27 октомври 2020
4
0
Здраво на сите!
Јас сум нов во пејонир, работам фриленс, но кога сакав да ја нарачам картичката немав пристап, условите за подигнување на картичката според новите правила е најмалку 100$ на сметка, јас имам повеќе од тоа и повторно неможам да ја подигнам.

Од custhelp пишува Before you can order a prepaid card you need to be active in receiving payments to your Payoneer account from any source excluding in-network payments (Make a Payment) and payments from e-wallets such as Paypal or Skrill.

Трансакциите ми се повеќето од нив дирекно на сметка на пејонир (повеќе од 100) само 20 долари имам од е-валет - Фајвер.

Некој нека ми помогне доколку се соочил со истиот случај.

Благодарам однапред.

Еве што пишува

Атачменти

• Screenshot_20201027-185248.png
    Screenshot_20201027-185248.png
    209,7 KB · Прегледи: 47
  • Screenshot_20201027-130509.png
    Screenshot_20201027-130509.png
    222,7 KB · Прегледи: 47

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.720
3.572
Тоа е, кога ќе имаш прилив повеќе од 100 долари од другите методи ќе можеш картичка.

Cleaner

read-only
23 мај 2017
19
14
Дечки, дали е сигурно да се чував паре на Пејонир после сви овија дебакли (Wirecard + одбивање верификација); што ви збори интуиција? :)

wolverine

user
27 јуни 2012
1.340
1.576
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
Дечки, дали е сигурно да се чував паре на Пејонир после сви овија дебакли (Wirecard + одбивање верификација); што ви збори интуиција? :)

Мислам дека е горе долу е сигурно за помали суми. Со Wirecard си ја завршија работата перфектно од нивна страна. Си направија своја банка во Ирска. Е сега, треба да сме свесни дека ништо не е сигурно 100% во животов, работиве се менуваат преку ноќ. Затоа и чување повеќе од 2-3к на Payoneer не е некако сигурно. Истата приказна и по Македонскиве банки, преку ноќ е пропаднаа банката. Така да единствено нешто што е горе долу посигурно е инвестирање во недвижнини во моментов. Еве на пример во Скопје становиве држат супер цена. Охрид растат цените...

Stefan_1992

hello world
7 април 2020
59
25
Друже вади ги аман. Знам мал е доларот, сите се лакомиме.
Мене ми го блокираја акаунтот (permanent) пред два месеци, едвај после месец и пол ги извадив. Никакво предупредување, уште не ја научив причината за блокирањето.

Cleaner

read-only
23 мај 2017
19
14
Има ли некоја алтернатива за нас патриоти (Kappa) што немамо странски државјанства, пр. Stripe или што и да е. Овој пејонир работа не изгледа на арно. :)

metahuman

hello world
23 септември 2019
110
81
Здраво на сите!
Јас сум нов во пејонир, работам фриленс, но кога сакав да ја нарачам картичката немав пристап, условите за подигнување на картичката според новите правила е најмалку 100$ на сметка, јас имам повеќе од тоа и повторно неможам да ја подигнам.

Од custhelp пишува Before you can order a prepaid card you need to be active in receiving payments to your Payoneer account from any source excluding in-network payments (Make a Payment) and payments from e-wallets such as Paypal or Skrill.

Трансакциите ми се повеќето од нив дирекно на сметка на пејонир (повеќе од 100) само 20 долари имам од е-валет - Фајвер.

Некој нека ми помогне доколку се соочил со истиот случај.

Благодарам однапред.

Еве што пишува
Не те разбрав баш убаво, од каде поточно ти се трансакциите? Fiverr не е e-wallet.

Кога имаш последно префрлено пари од Skrill na Payoneer, и дали тие пари може да ги извадиш преку Payoneer картичката (доколку би имал валидна картичка)?

_Toni_

read-only
27 октомври 2020
4
0
Не те разбрав баш убаво, од каде поточно ти се трансакциите? Fiverr не е e-wallet.

Кога имаш последно префрлено пари од Skrill na Payoneer, и дали тие пари може да ги извадиш преку Payoneer картичката (доколку би имал валидна картичка)?
Немам никакви пари префрлено од Skrill eдноставно мојот Account nomber, routing, bank name i adress имам доставено и ми ги имаат пратено преку апликација од нивните банки незнам во каква трансакција спаѓа тоа ама не е од paypal ili skrill сигурно ниту преку make a payment...

Cleaner

read-only
23 мај 2017
19
14
Update пејонир:
1. Сметка за интернет + договор за кирију + пасош у PDF документ (сликани сс телефон) су verified, ама само после пишување у support center (не на customer care имејл, пиша им и тамо ама одбива ме затој што не било за customer care, што е уствари контрадикција од њину страну) двапута.

2. Стопанска банка Скопје, банкомат локација Буњаковец ми гу одби пејонир картичку сс образложење, парафраза "Картичката не е соодветна за овој банкомат".

3. Комерцијална банка (локација Буњаковец) успеа да изваду кеш.​

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно