Ауууу да го промашив. Сега ми е јасно зошто Ледиком го намалија од 61,500 на 55,500.Повели. One Plus 13 5G 12GB RAM/256GB | Mobelix Премиум Мобилара
Инаку да мислев дека Ледиком кога ќе го доенсе 13Р ќе падне за 3-4000 денари. Тука сум помешал.
Ауууу да го промашив. Сега ми е јасно зошто Ледиком го намалија од 61,500 на 55,500.Повели. One Plus 13 5G 12GB RAM/256GB | Mobelix Премиум Мобилара
Инаку да мислев дека Ледиком кога ќе го доенсе 13Р ќе падне за 3-4000 денари. Тука сум помешал.
А како да знам јас Мобеликс која верзија ја продава на телефонот ИндијаМиндија и што значи тоа за мене дали е Индиска?
Освен дали е со КолорОС или ОксиџенОС?
Според нет истражувањево, во право си за индиските за мрежата. Изгледа тоа ќе е едина разлика.@Baltatzar пааа речи им нека ти кажат, а ако не знаат можат скриншот од моделот да ти пратат. Еве ги броевите на моделите:
Ништо нема да ти смени Индијска дали е и таа со глобален ром доаѓа. Плус може да е подобро бидејќи тие мислам и charger праќаат во пакувањето и стандард футрола.
- China: Model number PJZ110
- Europe: Model number CPH2653
- Global: Model number CPH2653
- India: Model number CPH2649
- North America: Model number CPH2655
Јас лично од параноја не го земам оти се шушка онлајн дека за Индија се користат substandard материјали, а можеби и има разлика во 5G мрежните бендови мала за да функционираа телефонот на тој пазар оптимално.
Овие што продаваат телефони можи знаат повеќе од мене бидејќи во рекламите пишуваат ЕВРОПСКА ВЕРЗИЈА (валјда сугерира дека е супериорната верзија во нешто).
Исто така не сакам повеќе бизнис да им правам на Мобеликс и Ледиком (се имам изгорено порано). Самсунг имав земено пред 4 години божем затворен а тој со микро грепки (изложен им бил) и се тегневме и не сакаа да го сменат.
Земи си Европски исто пари фаќа на крај.Според нет истражувањево, во право си за индиските за мрежата. Изгледа тоа ќе е едина разлика.
Од каде?Земи си Европски исто пари фаќа на крај.
Претпоставувам тоа што го пиша Рикимару погоре, од Грција па поврат на данокОд каде?
Од Лерин го порачав. Го земам за 2-3 дена да им стигни. Со поврат на данок доаѓа горе долу како овој индијскиот од Ледиком и Мобеликс со попуст што им е.Од каде?
побрз беше, ќе избришам да не зафаќам простор
Абе добро, ама како каша "земи си". Божем тоа е јогурт од тинекс. Нарачувај, прави, пусти, штури...Од Лерин го порачав. Го земам за 2-3 дена да им стигни. Со поврат на данок доаѓа горе долу како овој индијскиот од Ледиком и Мобеликс со попуст што им е.
Па конкретна продавница е. Мене поблиску ми е Лерин отколку Прилеп. Со точак се оди што се вели. Не дека е тешко: порачај ми ова ќе дојдам да го земам ко ќе стигни. Исто како во секоја продавница друга.Абе добро, ама како каша "земи си". Божем тоа е јогурт од тинекс. Нарачувај, прави, пусти, штури...
Да е конкретна продавница се мисли, значи Мобеликс само сега за сега.
До кај е?Па конкретна продавница е. Мене поблиску ми е Лерин отколку Прилеп. Со точак се оди што се вели. Не дека е тешко: порачај ми ова ќе дојдам да го земам ко ќе стигни. Исто како во секоја продавница друга.
Требаше денес, ама валјда понеделник. Ќе пишам.Индиски треба да е исто со глобал. Кинески и глобал се. Нема индиски, а и да има е само верзија на глобалот. Зарем не?До кај е?
CPU INTEL ULTRA 5 225 max turbo 4,9GHz, 10 CORE, 22MB s.1851, BOX w/o cooler BX80768225
11.900,00 ден
MOUSE WIRELESS CORSAIR SABRE V2 PRO RGB, Ultralight Gaming Mouse, 36g, MARKSMAN S 33000 DPI, 2.4Ghz/Bluetooth, White, CH-931G001-WW
6.750,00 ден
NET LAN WIRELESS DUAL BAND WIFI6, USB 2.0, CUDY WU900
680,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SILENT KEY PRO, Black, KBS-WMS-01
900,00 ден
MONITOR 25" AOC 25G3ZM/BK , VA, 1ms, 240Hz , Full HD, 2xHDMI, DP
8.190,00 ден
PSU 1000W CORSAIR RM1000E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020294-EU
10.710,00 ден