Брате што пишуваш вакви работи, ти ги вратиле парите ако те навредило тоа што не ти го смениле со друг не купувај од таму не е само нексио во МКЗдраво,
Сакам да го споделам моето неодамнешно искуство со Нексио.
Досега сум нивен лојален клиент и купував разни артикли низ годините од нив.
Пред 2 години купив HDD од нив од 6TB за камерите што ги имаме поставено во двор, кој имаше 3 години гаранција.
Дискот се расипа пред 3 недели и го однесов на поправка/замена.
Минатата недела ми се јавија и ми рекоа дека не може да се поправи, ниту пак можат да го заменат бидејќи го немаат.
Додека разговарав по телефон со човекот што ме контактираше - ја проверив веб-страницата и имаа скоро ист модел со сите исти спецификации (освен v2 во името - но сите спецификации беа исти) - и ги замолив да го заменат со тој (имаше некоја разлика во цена).
Човекот ми рече дека ќе праша и откако чекав една недела им се јавив и ми рекоа дека не можат да го заменат со тој.
На крајот ми ги вратија парите, но беше толку глупаво од нивна страна што не ми го дадоа моделот што го имаа на залиха со глупав евтин изговор дека станува збор за различен SKU во нивниот систем.
Лично, јас повеќе не би купувал во нивната продавница и изгубија лојален клиент поради нивната глупава политика.
Дали некој има слично искуство со Нексио?
Поздрав и убав ден!!
Едино можам да се согласам за customer support делот. Секогаш кога сум поминел тие од долу во сервисот се на цигарче и кафенце, арно им требаше 29 дена да тестираат AIO и тоа со грешен процесор. Mожда немале време да стигнат ради тие злобните цигариОчигледно на форумот тука поголемиот дел од луѓето се за да хејтат, а да не дискутираат како луѓе.
Гокица даде добри поенти на мојот пост - реално тоа што сакав да го кажам е дека се прават мутави, ја влечкаат работата и customer experience е на многу ниско ниво.
Како и да е - јас друг пат нема да земам ништо од нив после ова искуство - и ме изгубија како редовен купувач.
DONE!!!Наместо да дебатирате, земете шише Jonny и напите се. Празници се ближат.
Да во Сет многу одамна.Туку има ли некаде да се случило да се даде замена поскапа од расипаното? Некои искуства?
Затоа риверсофт е таму каде што е..Абе ова е на средина позитивно ама и негативно искуство. Сепак човекот бил исплатен ама многу пофер би било ако имало сличен ХДД да му биде заменет. Вака ќе го изгубат него како купец и како препорачувач на пријатели. На времето екстремно лошо искуство со РИВЕР СОФТ - монитор 2 месеци пред истекот на гаранцијата се расипа, ни ми ги вратија парите ни ми го заменија. Газдата се симна долу во сервисот и буквално со овие зборови ми кажа( ти си го расипал намерно за да земеш нов јас сум закон овде не ти важи гаранцијата, жали се каде сакаш).
Мене во Анхоч ми ја заменија меморијата на компјутер 5 дена пред истек на гаранцијата. Дали е поскапа не знам, ама е понова верзија. И за чудо, добив гаранција на мемориската плочка 5 години од денот на замена.Да во Сет многу одамна.
Asus GTX 670 DirectCU II, после година дена се расипа, во момент тоа беше стара серија и ја имаше GTX 770 DirectCU II, ја заменија со таа, а гаранција продолжува да важи од првото купување.
И да, имаше разлика во цена, односно 770-ка беше поскапа.
А од странски продавач како ќе беше? Ни роба ни пари. Која странска продавница вратила подобар производ? Искуства? Ете од наши продавници има некој промил (двајца се пријавија)…
Супер. Значи минимум 25 евра за да го вратиш производот за да добиеш ист. Дали си добил понов/подобар во замена?Од мое искуство сите европски земји, па и нашиве околу, се придржуваат до гаранциите. Сум враќал/сервисирал паласио, most.bg, жирафа.... германски дилери од амазон, медиамаркт итн.
Логистиката е твој проблем како ќе ја решиш.
Супер. Значи минимум 25 евра за да го вратиш производот за да добиеш ист. Дали си добил понов/подобар во замена?
Se izvinuvame gospodine, ne mozeme da vi go zamenime RAM-ot so drug, bidejki ima drug seriski broj. Eve vi gi parite nazad moze da doplatite 45.000 denari za da si go kupite istiot.Mislete mu ja site vie sto ste nakupile ramovi do pred 5 meseca i pocnaat da crkaat.
Според ова, за Нексио да му ги врати парите, требало 3 пати да му го враќа производот назад несервисиран.
Имам враќано на amazon.de и ако е купено од кај нив (seller / dispatcher Amazon) враќањето е на нивни трошок. Ти праќаат форма со QR&Bar code, ја печатиш и лепиш на пакетот.Логистиката е твој проблем како ќе ја решиш.
HEADPHONES STAND FragON A1 Black FGLHH22BKWTOWER1K
830,00 ден
MOUSEPAD BLIZZARD World of WarCraft 20th Anniversary XL 900x420x4m
1.690,00 ден
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 DEX (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches), Black, 910-007357
9.950,00 ден
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC F12 PWM, 5-pack, 1350 RPM BLACK, ACFAN00145A
2.310,00 ден
WALIKING PAD XIAOMI KINGSMITH X21
48.990,00 ден
RAM DDR4 4GB 2133MHz G.SKILL F4-2133C15S-4GIS
2.600,00 ден