Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Мтел Македонија

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.394
916
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
Има месечно без договор ама бараат да купиш бокс од кај нив ако не се лажам кажаа 5000мкд. И јас барав да пробам еден месец, ама мора на договор од 12/24. На 12 месеци е 700мкд месечно.

не ме интересира бокс... еве на пример сакам само апликација....

има некој кој земал бокс од 200мкд а нема потреба од пристап до апликација
(би можело да се дели евентуално...)???

gego

Gaining Experience
6 декември 2009
329
352
Скопје
gego's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 3600 & stock cooler
Motherboard
MSI B450 TOMAHAWK
Storage
SSD 500GB & WD 2TB
PSU
Chiftech 750W
RAM
16GB
Video card
AMD RX 580 8GB
Case
NoName
Mouse
Blaody V5
Keyboard
A4Tech X7 G800W
Monitor
Asus VA24EHE
OS
WIN10
Убаво се согласи членот, и си тера инат со латиница, а админот си дреме. ОК . Еве јас ќе почнам ондак со клинесто писмо да пишувам, а вие толерирајте ме.

kirev

Guru
31 мај 2010
8.337
6.858
Убаво се согласи членот, и си тера инат со латиница, а админот си дреме. ОК . Еве јас ќе почнам ондак со клинесто писмо да пишувам, а вие толерирајте ме.
Најди ги и цитирај ги членовите според кои треба нешто да се брише, па ќе збориме.

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.394
916
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
Ако отворат некоја опција за претплата на стриминг апликација нека пиши некој, во спротивно џабе се модернизирале ако не се домодернизирале...

Sent from my Mi06 using Tapatalk

18 септември 2020
840
759
Македонија
Ако отворат некоја опција за претплата на стриминг апликација нека пиши некој, во спротивно џабе се модернизирале ако не се домодернизирале...

И да понудат пакети со неограничен интернет како останативе оператори кои нудат иптв.

Pulse

Practice makes perfect
26 октомври 2014
1.527
1.638
127.0.0.1
smartstore.mk
Reklama sekade,a nikoj da spodeli kako e.!(bidejki nikoj nema,a i ne potpisuva 24m,)a seto toa e bidejki nema test period od pr; 7 dena.!
Potpisuvas za usluga sto ne znaes kako raboti,
Ako vucic e sega pameten po spojuvajneto-kupivajne na Neotel-mozi da napravi dobar paket/cena za 3play usluga internet/tv/mobilna ...

не ме интересира бокс... еве на пример сакам само апликација....

има некој кој земал бокс од 200мкд а нема потреба од пристап до апликација
(би можело да се дели евентуално...)???

Знаете зошто никој до сега нема активирано за да сподели искуство? :D

Мене ми е потребна апликација од повеќе причини, едно нема услови да се стави бокс, закачен е на ѕид, друго Сони Smart Android ТВ од 1К еура треба да го кочам со безвезе кинески бокс, да менувам соурс 1, соурс 2.

Вртев пред некој ден кај нив во контакт центарот, ми рекоа без бокс може да се активира апликацијата само на Самсунг и ЛГ(мислам беше) тв.
WTF?? толкава реклама, но само 2 бренда на телевизори подржани.

Топла препорака за Неотел, немаат опција само апликација, плаќам цел паќет, но апликацијата ја терам кога сакам, каде сакам и колку сакам.

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.394
916
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
Има Андроид app ја најдов ама директно бара user и pass нема опција за плаќање или регистрација

filipvselena

Gaining Experience
7 април 2007
2.926
185

Мене ми е потребна апликација од повеќе причини, едно нема услови да се стави бокс, закачен е на ѕид, друго Сони Smart Android ТВ од 1К еура треба да го кочам со безвезе кинески бокс, да менувам соурс 1, соурс 2.

Вртев пред некој ден кај нив во контакт центарот, ми рекоа без бокс може да се активира апликацијата само на Самсунг и ЛГ(мислам беше) тв.

Топла препорака за Неотел, немаат опција само апликација, плаќам цел паќет, но апликацијата ја терам кога сакам, каде сакам и колку сакам.

После декември нема да работи се од Неотел ќе се угаси и ќе се мигрираат сите на Мтел пакети

kirev

Guru
31 мај 2010
8.337
6.858
Како е можно такво нешто? Луѓето имаат договори... И имаше досега неколку спојувања на фирми и никој не се осмели еднострано ги откаже договорите на луѓето и да им даде нови, туку секогаш остануваа да важат старите пакети плус имаше понуди за нови.

pipelin

*ੈ✩‧₊˚༺☆༻*ੈ✩‧₊˚
8 мај 2010
2.404
2.653
aleksandar.mk
pipelin's setup  
OS
macOS
Може да ги превземе Мтел корисниците на неотел, но од она што знам не смеат да им укинуваат никакви пакети, ниту да им зголемуваат цена на претплата.

Таков беше мојот случај со Blizoo услуги кои потоа ги зема А1 и не се промени ништо.

petkotrajko

Unstoppable
16 јуни 2017
2.068
2.311
Да, треба да има некој принцип на непроменливост во условите, по основ на наследена состојба.
Во спротивно, ако има ненајавени промени, корисниците треба да го раскинат договорот, пошто им се сменети договорните услови без нивна согласност (ако тоа ептен не им одговара).
Иначе, јас имам договор за кабловска и интернет, кој датира од дамнина (околу 10тина год.), мислам дека изворно со кејбл тел го склучив, потоа нив ги презедоа близу, а по неколку години и тие беа купени од вип, кој на крај се ребрендира во А1....
За цело времетраење истите услуги ги добивам (со исклучок на неколку тв канали кои пред некоја година беа одстранети, ама заменети со други), а месечната претплата ми е сеуште иста, ништо не се сменило.
А, да, и заборавив да спомнам дека во тие 10 год. сменав три адреси, односно кабловската беше мигрирана на уште 2 други адреси, заедно со мене, како што се преселував, сија носев со мене :)

Испратено од телефоно

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
Не смеат но ќе те натераат да смениш затоа што ќе ги направат тие пакети да се катастрофални спрема тоа што го нудат за истата цена и тебе ќе те јаде џигерот секој ден зашто да не се префрлиш на другиот пакет за исти пари добиваш повеќе.

kirev

Guru
31 мај 2010
8.337
6.858
Како можат селективно да го прават тоа? Нејсе, нема да биде „мигрирање до нова година“ во никој случај

JamesKirk

Unstoppable
12 февруари 2015
2.879
2.646
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1215u
Motherboard
Lenovo
Storage
Solidigm P41 Plus 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Не смеат но ќе те натераат да смениш затоа што ќе ги направат тие пакети да се катастрофални спрема тоа што го нудат за истата цена и тебе ќе те јаде џигерот секој ден зашто да не се префрлиш на другиот пакет за исти пари добиваш повеќе.
Истото се случи со А1 pred 12 год (Струга) кога почнаа да нудат адсл, старите пакети беа смешни во споредба со новите, ем помала брзина ем помалце ГБ имаа а старите поскапи беа

pipelin

*ੈ✩‧₊˚༺☆༻*ੈ✩‧₊˚
8 мај 2010
2.404
2.653
aleksandar.mk
pipelin's setup  
OS
macOS
Друштво дали некој користи ова Мтел Move и би сакал да сподели акаунт за краток период, да речеме 2 месеци максимум? Од она што прочитав треба договори а мене ми треба за краток период додека не сум дома да оспособам еден тв најпросто да се вклучуваат тв програми, а на LG-во има апликација што е полесна опција од IPTV (smartIPTV и други). Ќе ја платам сумата за тие 2 месеци.

filipvselena

Gaining Experience
7 април 2007
2.926
185
Како можат селективно да го прават тоа? Нејсе, нема да биде „мигрирање до нова година“ во никој случај

Мтел правно го наследува сите договори од Нептел и сегашните договори се важечки и продолжуваат во важност. Можат да ги сменат само по истекот, ништо пред тоа

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
5.892
17.882
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Мтел правно го наследува сите договори од Нептел и сегашните договори се важечки и продолжуваат во важност. Можат да ги сменат само по истекот, ништо пред тоа

Не можат да ги сменат ни после истекот. После истекот продолжуваат да важат истите услови завршува само договорната обврска на корисникот. Со тек на време, самите пакетите ке станат бескорисни или новите ќе бидат со иста или многу блиска цена па ќе мораш да смениш.

gdamjan

Unstoppable
3 април 2008
3.902
3.126
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux
Не можат да ги сменат ни после истекот. После истекот продолжуваат да важат истите услови завршува само договорната обврска на корисникот. Со тек на време, самите пакетите ке станат бескорисни или новите ќе бидат со иста или многу блиска цена па ќе мораш да смениш.
точно. јас на A1 користам договор од 2010та кој е поповолен од денешните :D
али немам тоа СЕФ и кај и да е ќе ме заколат нешо со 5G - додуше не ми ни притребало до толку :)

123456

Practice makes perfect
12 април 2013
2.009
1.550
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
Друштво дали некој користи ова Мтел Move и би сакал да сподели акаунт за краток период, да речеме 2 месеци максимум? Од она што прочитав треба договори а мене ми треба за краток период додека не сум дома да оспособам еден тв најпросто да се вклучуваат тв програми, а на LG-во има апликација што е полесна опција од IPTV (smartIPTV и други). Ќе ја платам сумата за тие 2 месеци.

не би ти дал никој пошто само на 1 тв уред дозволуваат да се приклучиш

што не земеш тоа плум тв на кабленет така имаш 2 месеца фрее?

eX3v1l

Practice makes perfect
2 мај 2011
1.338
1.192
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10

Таа на ЛГ и Самсунг е MPlay и не е исто со Move што ја има на андроид и иОС. Можеш на секој андроид тв да ја инсталираш Move и да си гледаш.

Инаку боксот не се плаќа и цената за пакетите е смешна, 200 - 400 денари за сите тие канали кај телеком е *3 + има видеотека со многу филмови и серии. Многу нудат за малце пари. Во договорот нема кои канали ги нудат, само бројка, се надевам нема да им текне да гасат канали.

Јас овие неколку дена сум задоволен, супер слика со преводи без сецкања и на нивниот бокс и на телефон и таблет преку апликација. Боксот е брз со 4к, не е некој шкарт кинески.

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.394
916
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
Таа на ЛГ и Самсунг е MPlay и не е исто со Move што ја има на андроид и иОС. Можеш на секој андроид тв да ја инсталираш Move и да си гледаш.

Инаку боксот не се плаќа и цената за пакетите е смешна, 200 - 400 денари за сите тие канали кај телеком е *3 + има видеотека со многу филмови и серии. Многу нудат за малце пари. Во договорот нема кои канали ги нудат, само бројка, се надевам нема да им текне да гасат канали.

Јас овие неколку дена сум задоволен, супер слика со преводи без сецкања и на нивниот бокс и на телефон и таблет преку апликација. Боксот е брз со 4к, не е некој шкарт кинески.
потпишуваше договор или може да се користи соодветно колку месеци се плаќа толку да биде и услуга???

eX3v1l

Practice makes perfect
2 мај 2011
1.338
1.192
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
потпишуваше договор или може да се користи соодветно колку месеци се плаќа толку да биде и услуга???

Мора договор, може на 12 месеци за 700мкд и 24 месеци за 400мкд. И ја сакав да пробам некој месец да видам како ке е квалитетот и што се нудат ама немаа таква опциија. Прашував по форуми, никој немаше да сподели искуство, па решив јас да сум тестерот, не се големи пари.

• Ми се допаѓа
Реакции: thrw

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.394
916
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
како што реков, ако некој дели претплата или ако се решат да воведат месечно плаќање на апликација нека извести некој...

k3b

Gaining Experience
12 декември 2017
397
321

Јас имав можност да го разгледам, во мојот случај каналите дропаа фрејма ко луди...Незнам кај друг како е...

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
49.371
Мислења
1.010.420
Членови
36.676
Најнов член
Kazanizam