Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Мобилни Оператори во Македонија - Искуства, забелешки, коментари

yasho

hello world
11 јануари 2014
479
636
Скопје
Дали случајно некој знае дали би работела сим картички од 4г рутер во Мобилен телефон (смартфон) ?

Испратено од DRA-L21 преку IT.mk форум апликација
Ако прашуваш за Вип Combo box, нема да работи... дури и да успееш да добиеш нет, штом ќе почнеш да се движиш, ќе ја скине системот...

Chaeld10_8

user
29 март 2011
1.064
926
Ако прашуваш за Вип Combo box, нема да работи... дури и да успееш да добиеш нет, штом ќе почнеш да се движиш, ќе ја скине системот...
Во 4г рутерот дома имам сим картичка рутерот го имам шетано Битола Кавадарци Неготино и функционира е сега муабетот ми е дали ако ја извадам сим картичката и ја ставам во смартфон дали би функционирало ? :)

yasho

hello world
11 јануари 2014
479
636
Скопје
Во 4г рутерот дома имам сим картичка рутерот го имам шетано Битола Кавадарци Неготино и функционира е сега муабетот ми е дали ако ја извадам сим картичката и ја ставам во смартфон дали би функционирало ? :)

Тоа што рутерот ти работи на неколку фиксни локации, не значи и дека кога ќе почнеш навистина да се движиш низ мрежата ќе продолжи да работи... :)

Justice for All

hello world
10 септември 2010
405
251
Дали случајно некој знае дали би работела сим картички од 4г рутер во Мобилен телефон (смартфон) ?

Ако збориш за VIP Combo Box, јас ги прашав еднаш во салон дали може да се користи на повеќе локации и ми рекоа максимум две.

Иначе мене идејата ми беше да ја ставам таа картичка во таблет и да имам интернет секаде ама не верувам дека ќе успее... Претпоставувам ќе го прекинат интернетот ако видат дека се движам многу

Пробај и постирај овде да видиме што испаднало.

7 март 2014
1.293
748
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X + AMD Ryzen Wraith Prism RGB
Motherboard
ASUS TUF GAMING ATX B550-PLUS
Storage
500GB Samsung 980 NVMe M.2 + ADATA LEGEND 710 512GB
PSU
CoolerMaster Elite V3 500W
RAM
x2 Kingston 8GB 3200MHz DDR4 CL16 DIMM FURY Beast RGB
Video card
GeForce® GTX 1660 SUPER™ OC 6G
Case
ATX Midi Tower Case Deepcool CC560 Black
Mouse
ASUS ROG Strix Impact II Wireless
Keyboard
AOC GK500 Gaming Full RGB Mechanical Keyboard
Audio
AOC GH300 USB Gaming Headset
Monitor
AOC Gaming Monitor 24G2SAE 1080p/VA/165 Hz
OS
Windows 11 PRO
Ако збориш за VIP Combo Box, јас ги прашав еднаш во салон дали може да се користи на повеќе локации и ми рекоа максимум две.

Иначе мене идејата ми беше да ја ставам таа картичка во таблет и да имам интернет секаде ама не верувам дека ќе успее... Претпоставувам ќе го прекинат интернетот ако видат дека се движам многу

Пробај и постирај овде да видиме што испаднало.
Ќе те скинат одма, ова не е boom tv па да го носиш каде сакаш :D, чим приметат дека изалгаш од одреден радар односно дека не се користи на пријавената адреса веднаш ќе те суспендираат.

Chaeld10_8

user
29 март 2011
1.064
926
Ќе те скинат одма, ова не е boom tv па да го носиш каде сакаш :D, чим приметат дека изалгаш од одреден радар односно дека не се користи на пријавената адреса веднаш ќе те суспендираат.
Со рутер можи да се шетало не смеело да се вади сим картицата од рутерот тогаш ќе ме суспендирале

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Глупости. Зашто би те лимитирале така? Пример во Бугарија таа сим картица можеш каде и како сакаш да ја користиш за интернет.

Во тој случај, мојот претходен пост е неточен.

Инаку, само што ми стигна смс од Телеком:
"Денес завршуваат 24 месеци од промотивниот мобилен интернет. Од утре вашата тарифа вклучува регуларна количина на интернет."

Како што спомнав, имав 8гб интернет на договор од 1 година, 800 денари, без телефон. По првата година, сумата се качила на 900, а по втората година ти го исклучуваат и "промотивниот" интернет. WTF?

Среќа од денес ми е префрлен бројот на Вип и тарифата ми е активна. Ептен гејови бе овие од Телеком. Не мислев дека се до толку. :D

7 март 2014
1.293
748
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X + AMD Ryzen Wraith Prism RGB
Motherboard
ASUS TUF GAMING ATX B550-PLUS
Storage
500GB Samsung 980 NVMe M.2 + ADATA LEGEND 710 512GB
PSU
CoolerMaster Elite V3 500W
RAM
x2 Kingston 8GB 3200MHz DDR4 CL16 DIMM FURY Beast RGB
Video card
GeForce® GTX 1660 SUPER™ OC 6G
Case
ATX Midi Tower Case Deepcool CC560 Black
Mouse
ASUS ROG Strix Impact II Wireless
Keyboard
AOC GK500 Gaming Full RGB Mechanical Keyboard
Audio
AOC GH300 USB Gaming Headset
Monitor
AOC Gaming Monitor 24G2SAE 1080p/VA/165 Hz
OS
Windows 11 PRO
Глупости. Зашто би те лимитирале така? Пример во Бугарија таа сим картица можеш каде и како сакаш да ја користиш за интернет.

Во тој случај, мојот претходен пост е неточен.

Инаку, само што ми стигна смс од Телеком:
"Денес завршуваат 24 месеци од промотивниот мобилен интернет. Од утре вашата тарифа вклучува регуларна количина на интернет."

Како што спомнав, имав 8гб интернет на договор од 1 година, 800 денари, без телефон. По првата година, сумата се качила на 900, а по втората година ти го исклучуваат и "промотивниот" интернет. WTF?

Среќа од денес ми е префрлен бројот на Вип и тарифата ми е активна. Ептен гејови бе овие од Телеком. Не мислев дека се до толку. :D
Една мала забелешка BG е EU :D

Испратено од SM-G960F преку IT.mk форум апликација

zelenko

hello world
3 април 2009
213
217
Какви гнаси се овие од вип, ми се јавуваат дека можам да го обновам комбо пакетот. Одам во бисер, плаќам паркинг, чекам околу 40 минути да дојдам на ред и на крај ми викаат имало некој проблем со спојување на субвенциите, оставете број ќе ве бараме.
Цела недела ни трага ни глас, одам вчера, ваљда решиле си викам, пак истата процедура , паркинг, чекање и оп муда маријанова решиле.
Ај викам барем да ја сменам мобилната тарифа во сум м за 650 денари без договор, претпоставувате , муда маријанова пак, требало одобрување од централа.
"Почекајте, ова оди брзо" дремам како мисир во салон уште 1 саат и и викам ајде јас утре ќе дојдам ваљда ќе одобрите до тогаш. "дечко, одобрувањето важи еден ден, утре ќе треба ново одобрување да бараме"
Ретардирана работа...

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.720
3.572
Наместо следен пат да висиш таму, ѕвони во телефонска продажба побрзо ќе завршиш. Тие таму одма ќе ти кажат што како без да станеш од каучот, од интерес си им така оти се на норма. Дури и за потпишување на договор нема до салон да одиш туку преку брза пошта на врата ќе ти дојдат со документите за потпис.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
xuc9SoI.jpg

Robert Dimitrov Robi

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.147
3.019
Неофицијално стартува на 25ти декември со 3 пакети за мобилна телефонија без договори. Сега за сега нема информации за комбинирани пакети со кабелска и интернет за дома.

alexandar11

hello world
11 јануари 2010
463
210
Мислам дека толку долго време сме во овој дуопол, што не сфаќаме колку скапо плаќаме. Ме мрзи да барам на кајгана, имаше италијански оператор со 50 гб интернет за тарифи и цени за кои кај нас нудат 500 мегабајти. Телемаркетери од сегашниве оператори вртат нон стоп и даваат промотивни 10 гб и опции БЕЗ договори. Не е ништо случајно...
Таа понуда што ја има за Италијанците е ограничена на 500.000 корисници или тоа е околу 10% вкупното население.
Да е во Македонија ќе пуштат понуди за 10.000 корисници и толку, после чекај пак да отворат за 10.000 нови.

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220
Не баш. Не очекувајте којзнае колку ниски цени. Ќе се изненадите... непријатно. Со оглед на тоа кои се очекувањата.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
За старт ке даде дампинг цени за да привлече корисници. Потоа постепено ке ги доведе цените во "нормалата".

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Некој спомна 25 овој месец.

Sent from my ипхоне using Tapatalk
25ти, без никаква кампања? Можеби за некоја тест популација. Или ќе биде на мала врата полека полека. Ете утре е 25ти ќе видиме.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно