Chaeld10_8
user
- 29 март 2011
- 1.064
- 926
За тоа и ми требаМоже, но нема да можеш да вртиш од таа. Само за интернет.
Испратено од DRA-L21 преку IT.mk форум апликација
За тоа и ми требаМоже, но нема да можеш да вртиш од таа. Само за интернет.
Ако прашуваш за Вип Combo box, нема да работи... дури и да успееш да добиеш нет, штом ќе почнеш да се движиш, ќе ја скине системот...Дали случајно некој знае дали би работела сим картички од 4г рутер во Мобилен телефон (смартфон) ?
Во 4г рутерот дома имам сим картичка рутерот го имам шетано Битола Кавадарци Неготино и функционира е сега муабетот ми е дали ако ја извадам сим картичката и ја ставам во смартфон дали би функционирало ?Ако прашуваш за Вип Combo box, нема да работи... дури и да успееш да добиеш нет, штом ќе почнеш да се движиш, ќе ја скине системот...
Тоа што рутерот ти работи на неколку фиксни локации, не значи и дека кога ќе почнеш навистина да се движиш низ мрежата ќе продолжи да работи...Во 4г рутерот дома имам сим картичка рутерот го имам шетано Битола Кавадарци Неготино и функционира е сега муабетот ми е дали ако ја извадам сим картичката и ја ставам во смартфон дали би функционирало ?
ОкТоа што рутерот ти работи на неколку фиксни локации, не значи и дека кога ќе почнеш навистина да се движиш низ мрежата ќе продолжи да работи...![]()
Ако збориш за VIP Combo Box, јас ги прашав еднаш во салон дали може да се користи на повеќе локации и ми рекоа максимум две.Дали случајно некој знае дали би работела сим картички од 4г рутер во Мобилен телефон (смартфон) ?
Ќе те скинат одма, ова не е boom tv па да го носиш каде сакашАко збориш за VIP Combo Box, јас ги прашав еднаш во салон дали може да се користи на повеќе локации и ми рекоа максимум две.
Иначе мене идејата ми беше да ја ставам таа картичка во таблет и да имам интернет секаде ама не верувам дека ќе успее... Претпоставувам ќе го прекинат интернетот ако видат дека се движам многу
Пробај и постирај овде да видиме што испаднало.
Со рутер можи да се шетало не смеело да се вади сим картицата од рутерот тогаш ќе ме суспендиралеЌе те скинат одма, ова не е boom tv па да го носиш каде сакаш, чим приметат дека изалгаш од одреден радар односно дека не се користи на пријавената адреса веднаш ќе те суспендираат.
Една мала забелешка BG е EUГлупости. Зашто би те лимитирале така? Пример во Бугарија таа сим картица можеш каде и како сакаш да ја користиш за интернет.
Во тој случај, мојот претходен пост е неточен.
Инаку, само што ми стигна смс од Телеком:
"Денес завршуваат 24 месеци од промотивниот мобилен интернет. Од утре вашата тарифа вклучува регуларна количина на интернет."
Како што спомнав, имав 8гб интернет на договор од 1 година, 800 денари, без телефон. По првата година, сумата се качила на 900, а по втората година ти го исклучуваат и "промотивниот" интернет. WTF?
Среќа од денес ми е префрлен бројот на Вип и тарифата ми е активна. Ептен гејови бе овие од Телеком. Не мислев дека се до толку.![]()
Ќе биде и тоа.Сега за сега нема информации за комбинирани пакети со кабелска и интернет за дома.
Таа понуда што ја има за Италијанците е ограничена на 500.000 корисници или тоа е околу 10% вкупното население.Мислам дека толку долго време сме во овој дуопол, што не сфаќаме колку скапо плаќаме. Ме мрзи да барам на кајгана, имаше италијански оператор со 50 гб интернет за тарифи и цени за кои кај нас нудат 500 мегабајти. Телемаркетери од сегашниве оператори вртат нон стоп и даваат промотивни 10 гб и опции БЕЗ договори. Не е ништо случајно...
25ти, без никаква кампања? Можеби за некоја тест популација. Или ќе биде на мала врата полека полека. Ете утре е 25ти ќе видиме.Некој спомна 25 овој месец.
Sent from my ипхоне using Tapatalk
NET LAN WIRELESS PCI-E CUDY BE9300 Tri-Band WiFi 7, BT 5.4, WE9300S
2.590,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND ROUND TUBE FREESTANDING SINGLE NEXT LEVEL RACING, 21"-65", 24kg MAX, NLR-R010
14.880,00 ден
PSU 1000W CORSAIR RM1000E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020294-EU
10.710,00 ден
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020296-EU
8.410,00 ден
MEMORY CARD SANDISK MICRO-SDXC UHS-I 32GB EXTREME C10 w/adapter 100mb/s A2 V30, SDSQXAF-032G-GN6MA
1.980,00 ден
SOUND AUDIO MIXER ELGATO WAVE XLR MK.2, 10MAN9901
10.480,00 ден