Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

mdeni

senior
24 септември 2012
6.101
6.046
Mi8 и Mi8 SE - пуздер.

Само батеривчево неможам да најдам дали е саглам. Дали ќе е Li-Ion и ќе треба да се мења еднаш годишно, или Li-Poly и да е како што треба.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.646
1.810
Ми8 е за 200РМБ поскап од Ми6, односно беше 2500РМБ, кога излезе за 4+64 верзијата, значи што ти прави Амоледот+веѓа одма поскапување, иако реално 200РМБ (30€) не е којзнае колку, но сепак е поскапување, и они го следат Оне+ трендот.

bandrej

hello world
9 март 2016
180
182
Браво за Xiaomi, уникатен дизајн, нешто невидено досега... Добри перформанси ама не гледам поента на вадење ваков телефон кога разликата помеѓу Mi 8 i Mi Mix 2S е само малку поголем амолед дисплеј со веѓа и подобра предна камера...

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
805
622
Има премногу поента пошто ова се бара во светот.
Но ако премногу се бара тоа значи дека сите го бараат најдоброто - iPhone (нека си признаат барем) и која е поентата некој да има најдобра копија. На Ми сигурно им е во преден план профитот и не им е битно како ќе стигнат до него (целта ги оправдува средствата)!
Оригиналноста и креативноста ги снема, жално... А можеби постоеше поинаков тек, но еве одлучија Ми8 да личи на iPhone X.

Sent from my MI 4W using Tapatalk

bandrej

hello world
9 март 2016
180
182
Да ама што посебно добиваш со новиов, или dual-frequency GPS и In-display fingerprint сензорот ќе бидат пресудни? :D

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Но ако премногу се бара тоа значи дека сите го бараат најдоброто - iPhone (нека си признаат барем) и која е поентата некој да има најдобра копија. На Ми сигурно им е во преден план профитот и не им е битно како ќе стигнат до него (целта ги оправдува средствата)!
Оригиналноста и креативноста ги снема, жално... А можеби постоеше поинаков тек, но еве одлучија Ми8 да личи на iPhone X.

Искрено, сем ночот друго нема врска со Х, а за перформанси и концепт по мене е чекор пред Х-от.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
805
622
Искрено, сем ночот друго нема врска со Х, а за перформанси и концепт по мене е чекор пред Х-от.

Точно. Но, на пример човек купува Huawei P20, Mi8 троши 35.000 денари и некој му вели - ете така купи iPhone да те види Господ... И човеков ( :( ) абе не е Ајфон, знајш ова е најакиот телефон Ми8... Ами ако е најјак оти личи како Ајфон X.
А можеше да биди: што телефон е тоа, ептен јако изгледа? Е ова е Ми8 врв на технологија од Шаоми!

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
Точно. Но, на пример човек купува Huawei P20, Mi8 троши 35.000 денари и некој му вели - ете така купи iPhone да те види Господ... И човеков ( :( ) абе не е Ајфон, знајш ова е најакиот телефон Ми8... Ами ако е најјак оти личи како Ајфон X.
А можеше да биди: што телефон е тоа, ептен јако изгледа? Е ова е Ми8 врв на технологија од Шаоми!

Има MIX 2 :) тоа е концепт уред, ова е mainstream :) Плус Х е пола метро помал од 6.2'' гигантус екран.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.190
16.323
Одлични уреди, и нормално неколку новини "world first" :)

Само да не прават пропусти како глупи проблеми со батеријата. Веќе ми скисна телефонов.... Кога ќе ти се *бе меракот после не е веќе исто.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.646
1.810
Едноставно Ајфон се маркет-лидери, посебно во родната земја Чајна, и ако сакаат успех мораат да одат со тај дизајн, сите мораат да се сложат со тоа, еве Иксот ги стави камерите вертикално, и оп сите телефони со вертикални камери. Е сега не ја сфаќам поентата на СЕ моделот, пошто ценовно е исти со Ми 6Х и Ми Ноте 3.

Misko6000

user
5 април 2015
1.131
1.005
а што се десило со батеријата, што не оди до 100%?
Само да не прават пропусти како глупи проблеми со батеријата. Веќе ми скисна телефонов.... Кога ќе ти се *бе меракот после не е веќе исто.

Sent from my MI 5X using Tapatalk

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.190
16.323
а што се десило со батеријата, што не оди до 100%?
Да.

Не дека е нешто страшно, ама пропуст е иги турка од карпата сите други фалења како се многу јаки. Епа не се, ете доказ у пракса. А гледам многу луѓе на нетов го имаат истиот проблем.

Misko6000

user
5 април 2015
1.131
1.005
ок, мераци се мераци, ама за 200 евра телефон (имам Mi5x) ама ич не ми чуе за такви мали ситници,не ме реметат ич се додека држи батерија и главните функции како интернет,телефонија и сервиси работат беспрекорно.
Не знам, таков е откако го отпакував. Но не изгледа дека страда капацитетот. Пак добивам 2 дена комотна работа.

Sent from my MI 5X using Tapatalk

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Не знам, таков е откако го отпакував. Но не изгледа дека страда капацитетот. Пак добивам 2 дена комотна работа.
Зборам на памет,да не има некаде опција/штиклирано да не се полни до 100%?

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

toshex

the fool
18 септември 2013
6.590
8.238
Мелмак
апла апле дизајн у позиција на камера, рамките со notch горе (и не ја направиле ни долната рамка тенка ко на ајфонот така шо тоа ми е замерка.

од иновации, тоа со фингерпринтот е закон, прозирното стакло назад е исто закон. не ми се свиѓа miui се уште (личен избор е тоа), но ако го пуштат телефончево со сток андроид би бил импресивен.

View: https://www.youtube.com/watch?v=7efL72q8200

mdeni

senior
24 септември 2012
6.101
6.046
Охооо ти да знаеш што се проблеми со батерија. На Самсунгов ова е четврта батерија што ја користам. И може да трае 3ч скрин утре 5, па 2.5. Абе хорор, хорор жив. И тоа со кастм ром. Со сток ром си грее ко решо и ја цеди во стендбај за 10 саата. Гомнари.

Ене го Mi5Plus дома спие 6 саата батерија, врв од телефон.

Ми микс 2 исто пристоен.

Ми8 ќе е со полимер батерија и треба да не изгуби капацитет после 50 полнења како ли ијон.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно