dejan_str
senior
Што мислење имате за некои tts brown механички свичој и дали се подобри или слични со гатерон кафеавите? Се работи за coolermaster ck550v2 тастатура. Пошто верзија 2 не е со гатерон колку што гледам.
Не се tts туку TTC и се ужасни, голем downgrade од gateron. Тука некаде се со outemu.Што мислење имате за некои tts brown механички свичој и дали се подобри или слични со гатерон кафеавите? Се работи за coolermaster ck550v2 тастатура. Пошто верзија 2 не е со гатерон колку што гледам.
Ништо, добра тастатура на изглед и цена ама ништо тогаш.Не се tts туку TTC и се ужасни, голем downgrade од gateron. Тука некаде се со outemu.
Почекај ако не ти се брза ќе ја намалат на 4К денари HyperX Alloy Origins со Aqua switch ако сакаш асални тактилни. Истата TKL е моментално намалена на 3,859 ако сакаш TKL, а full size-от обично на 4к ја пуштаат.Ништо, добра тастатура на изглед и цена ама ништо тогаш.
Некој да не продава cherry browns, akko lavender purple, kailh box silent browns или speed copper, или некој друг лесен тактилен свич (50g)?
Бакарот е <3! Баш бакар бакар? Не е многу мек за така?Ај да ја споделам “новава“ (2 и пол месеци веќе ми е склопена):
Mode SixtyFive - конфиурација top alu, bottom copper, backplate copper
Carbon Fiber half-plate
Solder PCB
Isolated top mount
All foams + PE foam pads
Prevail Epsilon свичеви, stock (идат фабрички подмачкани)
ePBT 9009 keycaps
![]()
![]()
Soundtest, Shure SM7-B со Audient iD4 (знам дека е флипната хоризонтално, мислев дека и камерата флипнува па ја флипнав во едитирање и така...):
View: https://www.youtube.com/watch?v=3jy_eLvuCro
што мислење имате за Glorious GMMK 2?
Сигурно е некоја легура од бакар а не чист бакар - колку што ја знам физика бакар не може да го имаш во олку дебели парчиња и да е доволно цврст. Али е дефинитивно бакар а не алуминиум со имитација боја бакар, се осеќа и по тежината и по како го одбива звукот.Бакарот е <3! Баш бакар бакар? Не е многу мек за така?
Ko DasKeyboard си ја направил.Keychron C2 + Blank Keycaps
Нарачни keycaps од Aliexpress и стигнаа за 14 дена.
Погледнете го атачментот 116514
Погледнете го атачментот 116516
Првично таа сакав да ја купам ама Keychron испадна подобра опција - PBT keycaps се овие што ги земав додека на Das се ABS и плус hot swappable.Ko DasKeyboard си ја направил.
не ја сфаќам сврхава од hot swappable тастатури. Демек се игра за светско гејминг првенство и ти цркиња свич и брзо откорнуваш друг и го буташ место него?
Хахахах како Pit Stop во формула 1? Го викаш сервисерот таму и доаѓа, вади keycaps, вади switch, става друг, враќа keycap и тргаш пак.не ја сфаќам сврхава од hot swappable тастатури. Демек се игра за светско гејминг првенство и ти цркиња свич и брзо откорнуваш друг и го буташ место него?
не ја сфаќам сврхава од hot swappable тастатури. Демек се игра за светско гејминг првенство и ти цркиња свич и брзо откорнуваш друг и го буташ место него?
Ајде! Колку е на жирафа, ја за 13% поефтино
Сивата е 5690 денари. Црната е 4590 денари.Ајде! Колку е на жирафа, ја за 13% поефтино
Пред попуст беше 4300 иначе убава тастатура на осет. Две имам поклонето до сега.Има некоја Асус промоција во Сетек, тастатурава делува како доста добра зделка за цената:
Погледнете го атачментот 116727
На Newegg цирнав околу 120$ е, така да ќе да е реален попустот.
prototypist.net
Бесплатна достава
CABLES MONITOR HDMI M-M 3M Secomp, 11.99.5543-10
230,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 27" XIAOMI G27i (2026), 1920x1080, IPS, 200Hz, Freesync Premium, HDR400, HDMI, DP, Black, P27FDA-RGGL
7.830,00 ден
Бесплатна достава
PLAYING CARDS PALADONE STRANGER THINGS 5
790,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 WHITE (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A3
4.030,00 ден
Бесплатна достава
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRED EXTRALINK TF500, Black,
660,00 ден
Бесплатна достава
CE SMART DESKTOP AIR CIRCULATION FAN XIAOMI, White, BPLDS10DM
6.120,00 ден