hpetrovski
Gaining Experience
Можиш да имаш real механичка за помалку пари![]()
Искуство некој да сподели со Razer Ornata V2, Mecha-Membrane
Sent from my iPhone using Tapatalk
Можиш да имаш real механичка за помалку пари![]()
Искуство некој да сподели со Razer Ornata V2, Mecha-Membrane
Sent from my iPhone using Tapatalk
ми имаш пратено линк ама црни се, сакам бели....АлиЕкспрес, јас порачував.
Јас платив 102ден за "царина".Дали плаќавте дополнителна царина за Keychron-от, или само shipping-от до мк?
си платил царински преглед самоЈас платив 102ден за "царина".
Искрено многу добра тастатура. Батеријата држи 4-5 месеци без backlight, 3-4 недели со backlight. Од аспект на typing experience, одлична е, многу згодно се чувствува поради заоблените копчиња и баш тоа допринаса ретко да промашиш буква, а исто така е многу тивка. Само ја не можев да се навикнам на full-size layout-от и преминав на механичка TKL.. па оваа ја продавам. Ако си заинтересиран, слободни пиши миДечки мислење за Logitech MX Keys за office работа?
Ова.Знам дека темава е за механички тастатури, но нема друга толку активна тема, па ќе прашам тука...
Дајте предлог за некое минималистично тастатуриче, нешто налик на Magic keyboard од Apple, но за non-Apple лаптоп?
bluetooth да е нели, да не фрчат кабли.. оној страничниот "numpad" небитен ми е.
И да е брзо достапно кај нас? буџет верзија...
не е за гејмање, за кодирање ми треба.
По оваа тргнав и јас,
исто се гласни, само да се стави оринг и ќе се намали доста гласностаДо неодамна користев механичка со cherry mx red свичови која што воедно е и мојата прва механичка, меѓутоа тастатурата е премногу гласна и многу и пречи на понежната половина.
Поминав до сетек и имаше изложено 2 тастатури на cooler master со brown свичови, приметив дека имаат помала тактилност меќутоа звукот е многу помек.
Дали е ова случај за сите brown switch тастатури или тастатурите на cooler master се исклучок ?
највеќе зависи како куцаш и што материјали е кукиштето/копчињата. И црвените и кафените немаат звук инаку (за разлика од плавите тип на клики што намерно штракаат самите дугмиња). Најверојатно премногу јако штракаш и правиш bottom out односно ти маваат капачињата во дното на тастатурата.До неодамна користев механичка со cherry mx red свичови која што воедно е и мојата прва механичка, меѓутоа тастатурата е премногу гласна и многу и пречи на понежната половина.
Поминав до сетек и имаше изложено 2 тастатури на cooler master со brown свичови, приметив дека имаат помала тактилност меќутоа звукот е многу помек.
Дали е ова случај за сите brown switch тастатури или тастатурите на cooler master се исклучок ?
Најверојатно сум бучен и како што кажувач немам баш осет колку силно и длабоко притискам.Ја користам тастатурава веќе 2 години и не сум фан, ќе пробам brown switch тастатура и овој пат од подобар производител, се надевам ќе легне подобронајвеќе зависи како куцаш и што материјали е кукиштето/копчињата. И црвените и кафените немаат звук инаку (за разлика од плавите тип на клики што намерно штракаат самите дугмиња). Најверојатно премногу јако штракаш и правиш bottom out односно ти маваат капачињата во дното на тастатурата.
За ова црвените се најлоши зашто немаш никаква индикација кога си го активирам/притиснал дугмето па да застанеш нели пред да стигнеш до дно. Кафеавите имаат мал бумп кога при активација што треба да те спречи да правиш bottom out пример, плавите (или останати од тој тип) покрај "bump" от, имаат и звучен feedback. И тн и тн.
Промена на капачињата може да ти помогне некогаш, друг материјал што би имал друга нота на звук, може не толку упадлива (ко претпоставувам тенок ABS). Исто горе што ти кажаа О-прстени под капачињата, ќе ти помогнат да не удира пластика на пластика (ако правиш bottom out) туку ќе има нели гума измеѓу (што може нема да ти се свиѓа како куцање). Тоа и ти е најлесна варијанта да пробаш, можеш по железариве да најдеш о-прстени (6мм дијаметар 1-1.5мм дебелина ако не се лажам).
Не знам со каков буџет располагаш, ама ако не ти се фрлаат пари, јас би ти предложил да пробаш со O-rings како што ти предложија погоре. Ги има во било која железара, само димензија точна ти треба, а ќе добиеш потивок, помек звук при bottom out.Најверојатно сум бучен и како што кажувач немам баш осет колку силно и длабоко притискам.Ја користам тастатурава веќе 2 години и не сум фан, ќе пробам brown switch тастатура и овој пат од подобар производител, се надевам ќе легне подобро