Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

stanko

hello world
20 октомври 2013
74
20
На компјутер работи. Не знам од мобилен. Ќе биде и тоа ваљда.
Ми отвори, конечно, ама ми вика нема никакви податоци ???, а според cainiao би требало од вчера да е дојдена...

Атачменти

• Screenshot_20221110-182145_Chrome.jpg
    Screenshot_20221110-182145_Chrome.jpg
    209,5 KB · Прегледи: 32

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Денеска зедов пратка. Го бараат бројот на пратката по списоците, во компјутер ништо не внесуваат. Затоа не е ажуриран тракингот. Не верувам дека би внесувале ретроактивно кога ќе им се оправи системот.

conquaestor

hello world
9 октомври 2010
346
312
Вчера каде проработи тракингот, покажа дека пратката е во пошта (1003) и еве сабајлево "нема податоци"

StefanPetrov

lurker
5 април 2016
525
910
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
12700F / Arctic Liquid Freezer II 240
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
1TB Firecuda 520 SSD / 500GB Kioxia Exceria SSD / 1TB WD HDD
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
32GB G.Skill Aegis 3200 MHz
Video card
EVGA 3080 FTW3 Ultra 10GB
Case
Modecom Volcano Amirani White
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Cooler Master MK730 Brown Switches
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu
Ми отвори, конечно, ама ми вика нема никакви податоци ???, а според cainiao би требало од вчера да е дојдена...
Претпоставувам од Али порача нешто, така? Ако да, прати си ја таму пратката имаш тракинг, батали страната на поштата. Исто ако имате преку DHL пратка, пратете си ја на нивната страна. Истите податоци се, џабе пратите на пошта страната. Само шо ќе излези дека е стигната во МК на DHL или Ali, јавувајте се одма в пошта и средете си да завршите работа така шо и вас поевтино ќе ви дојди и на цариникот/поштарот попримамливо. Да, не треба да е така, ама во МК сме да сме реални, нема да работат и да забрзат постапката ако не се договорите со нив да имаат интерес да ви ја испратат одма пратката оти ќар ќе имаат и тие.

bakigvg

hello world
28 јуни 2016
233
132
Претпоставувам од Али порача нешто, така? Ако да, прати си ја таму пратката имаш тракинг, батали страната на поштата. Исто ако имате преку DHL пратка, пратете си ја на нивната страна. Истите податоци се, џабе пратите на пошта страната. Само шо ќе излези дека е стигната во МК на DHL или Ali, јавувајте се одма в пошта и средете си да завршите работа така шо и вас поевтино ќе ви дојди и на цариникот/поштарот попримамливо. Да, не треба да е така, ама во МК сме да сме реални, нема да работат и да забрзат постапката ако не се договорите со нив да имаат интерес да ви ја испратат одма пратката оти ќар ќе имаат и тие.

Праќаш email или по телефон ги бараш ?

agjurcin

hello world
18 април 2018
62
37
Баш пред празници кога навалата на пратки е најголема сакаат да направат хаос у пошта због нивни цели апропо штрајкот. А можда па грешам па се ќе биде уреду. Видеќемо

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.290
5.269
Скопје
hackitfree.github.io
Страницата за следење има нова адреса и работи. На старата дава забранет пристап.
Ажурирајте си ги букмарците.
hallelujah-praise.gif

thrw

lurker
3 декември 2021
706
578
Баш пред празници кога навалата на пратки е најголема сакаат да направат хаос у пошта због нивни цели апропо штрајкот. А можда па грешам па се ќе биде уреду. Видеќемо
Претходната година не беше така, не се сеќавам на никаков штрајк на поштата пред Нова Година или слично. Имаш некои конкретни примери каде ова време најавуваат штрајкови бараат зголемување на плати или слично?

Chiller

user
8 март 2012
1.552
1.159
Скопје Аеродром
Претходната година не беше така, не се сеќавам на никаков штрајк на поштата пред Нова Година или слично. Имаш некои конкретни примери каде ова време најавуваат штрајкови бараат зголемување на плати или слично?
Слабо читаш вести :)

thrw

lurker
3 декември 2021
706
578
Зборев за претходната година, сега знам дека штрајкуваат, очигледно што се им е паднато и нефункционално.

agjurcin

hello world
18 април 2018
62
37
Зборев за претходната година, сега знам дека штрајкуваат, очигледно што се им е паднато и нефункционално.
А што има врска што било претходната година, ја за сега зборам, ти од претходната година имаш пратки што ти доцнат?

thrw

lurker
3 декември 2021
706
578
Дека звучеше како дека секоја година пред празниците го прават тоа.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.059
14.152
Не се замарајте со шпекулации. Јас се надевам дека ќе биде базата ажурирана многу наскоро. Можно е и меѓународните тракинг сервиси да зависат од нашиот па ажурираат кога ќе добијат податок од пошта.

Неколку пратки на тракингот од Али, Ибеј, трак17 и сл. ми кажувале дека пратката е во транзит. Додека наша пошта убаво извесува дека е примена и точно до каде е. Овој тракинг на пошта е најкорисен за нас.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.769
4.487
Неготино
Им пишувам мејл денес до кај се со сервисот и кога ќе е достапен пак бидејќи сакам да си проверам пратка (тука им оставам бројче).
Ми враќаат САМО дека пратката не е пристигната во мк. Толку.

stanko

hello world
20 октомври 2013
74
20
Им пишувам мејл денес до кај се со сервисот и кога ќе е достапен пак бидејќи сакам да си проверам пратка (тука им оставам бројче).
Ми враќаат САМО дека пратката не е пристигната во мк. Толку.
На кој мејл им пишувате?, ја им го знам само тој за царина

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно