Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Кога би бил твој IT.mk....

D

Администратор
31 март 2007
4.109
4.316
www.aqtos.com
Темата е затворена заради превенција и преголемо натегање, да ти докажам дека дури и бан од тема и одстранување на корисниците кои се дел од тоа натегање во толку вжештена дискусија нема да помогне знам дека нема да ми веруваш ни ти а ни другите, па затоа таа тема сега за сега што се однесува до мене нема да биде отворена, дали ќе биде во иднина или можеби и веднаш исто така не зависи само од мене него пред се од администраторите, но еве да ти одговорам..

На форумов избегаваме да држиме теми во кои има набиена негативна енергија и расправии помеѓу членови, кога е за фирма друго е, но препуцавање меѓу форумџии ми е ептен несоодветно за ит форум.

Точно така, темите треба пред се да бидат јасни и прецизни, а не да се тераат до никаде и да немаат никаква поента. @psyside е во право. Други корисници слободно може да отворат друга таква тема и да споделат свое искуство ако го сакаат - ама специфично за тоа искуство тема, не општа па да настане збрка повторно.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
На форумов избегаваме да држиме теми во кои има набиена негативна енергија и расправии помеѓу членови, кога е за фирма друго е, но препуцавање меѓу форумџии ми е ептен несоодветно за ит форум.

Не знам, не ми звучи ова баш „форумски“, а имам доста искуство со форуми и модерирање на истите. Според оваа логика, темата „Колку ви трае батеријата“ требаше да биде затворена, бидејќи јас почнав да се расправам со @FLEGMA и се наби малку негативна енергија. Ова е исто како на фудбалски натпревар двајца се степаат, па судијата место црвен, рече „готово, крај на натпреварот“.

На темата се појавија двајца или тројца кои го бранеа СЕТ и тие почнаа да ја „шират“ негативната енергија меѓу другите. На темата на АМЦ, бидејќи нели „почкарт“ фирма, не се појави никој да ги брани и заради тоа негативната енергија беше насочена само кон фирма и тоа беше сосема во ред?

Точно така, темите треба пред се да бидат јасни и прецизни, а не да се тераат до никаде и да немаат никаква поента. @psyside е во право. Други корисници слободно може да отворат друга таква тема и да споделат свое искуство ако го сакаат - ама специфично за тоа искуство тема, не општа па да настане збрка повторно.

Извини, ама не се сложувам. Одредени корисници секогаш тераат „теми“ до немајкаде. Во тој случај, модератор модерира, а не затвора цела тема на која се развила дискусија. Ако дискусијата отишла народски кажано во ПМ, не се криви членовите, крив е модераторот кој го дозволил тоа.

Ова е основно правило за модератор на форум, сега не знам тука ако има некои специфични непишани правила за „позитивни дискусии“, океј. :)

Фала ви за објаснувањата, ваша одлука е тоа на крајот. Јас само сакав да кажам како би било кога IT.mk би бил мој. :)

Последна промена:

D

Администратор
31 март 2007
4.109
4.316
www.aqtos.com
Извини, ама не се сложувам. Одредени корисници секогаш тераат „теми“ до немајкаде. Во тој случај, модератор модерира, а не затвора цела тема на која се развила дискусија. Ако дискусијата отишла народски кажано во ПМ, не се криви членовите, крив е модераторот кој го дозволил тоа.

Ова е основно правило за модератор на форум, сега не знам тука ако има некои специфични непишани правила за „позитивни дискусии“, океј. :)

Фала ви за објаснувањата, ваша одлука е тоа на крајот. Јас само сакав да кажам како би било кога IT.mk би бил мој. :)

Го цениме тоа што реагираш и валидни ти се коментарите. Но за жал, менталитетот наш не е баш како школските примери. :)

Модераторите овде се на своја рака, друго би било кога би можеле да бидат вработени или надокнадени за своето време потрошено во модерирање на дискусии кое е време кога ке се собере на дневно ниво е значајно кога ќе ги земеме во предвид како што реков менталитетот и недостигот на култура кај нас во одредени случаи. :)

Tnx

stefan

lurker
13 април 2007
682
530
Прилеп
github.com
Би го тргнал тој е*ан десен панел со нови мислења ,последни теми и онлајн членови. Ми ствара омраза према форумот, ми го покрива пола дисплеј .

:)

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.814
33.977
roka.mk
Би го тргнал тој е*ан десен панел со нови мислења ,последни теми и онлајн членови. Ми ствара омраза према форумот, ми го покрива пола дисплеј .

:)
А што дисплеј имаш извини вака?

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Аман бе другар.

Ако запнеш можеш да направиш скрипта што ќе го трга цел <sidebar> ама дали после тоа ќе се развлече форумот до скроз десно незнам не сум пробал.

STEFF

user
4 јули 2013
1.387
2.162
Скопје
Освен опцијата за прижување (опционо) на компјутерската конфигурација под профилот, би додал и прикажување на кој смартфон го користиш. Нешто како "xx's Smartphone" под или до "xx's PC" :D

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.948
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Во последно време често гледам големи потписи. Би ставил некое правило за максимум дозволени димензии на слика во потпис. Плус оние гифови се некако.. кхм.. потсеќа на Бадијала. :D

omegaRED

Adeptus Astartes
13 септември 2011
2.521
3.525
Скопје
omegaRED's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7800X3D + Arctic Freezer III 360 ARGB
Motherboard
ASUS Rog Strix X670E-F
Storage
2TB Samsung 970 EVO Plus, 1TB Silicon Power P34A80, 6TB WD Red + 2TB Toshiba
PSU
CoolerMaster Vanguard V1000
RAM
2 x 16GB Kingston HyperX @ 6000 MHz
Video card
MSI RTX4090 Suprim X
Case
NZXT H9 Flow
Mouse
Logitech G903 Lightspeed
Keyboard
Keychron Q3
Audio
SteelSeries Arctis Pro Wireless & Logitech X540
Monitor
LG UltraWide 38WN95C-W
OS
Windows 10 x64 Pro
Зошто од лево кај инфото на профилот има дата за зачленет, а пар редови подолу дека е член од: ..... Практично истата информација на две многу блиски места и едната би ја тргнал.

Да, можеби подобро би било време на последна активност, или нешто слично.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Не разбирам зашто во гејминг зона има посебно Игри, PC и конзоли.

Всушност, генерално категорииве се хаос, кога ми треба да најдам тема често појма немам каде би влегла.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.098
14.214
Во последно време често гледам големи потписи. Би ставил некое правило за максимум дозволени димензии на слика во потпис. Плус оние гифови се некако.. кхм.. потсеќа на Бадијала. :D

„7. Потписите можат да содржат сликa не поголемa од 475х85 пиксели. Доколку потписот содржи слика дозволени се 2 реда текст, доколку не содржи, дозволени се 3 реда текст. Максималната големина на фонтот во потписите е 3.“

http://forum.it.com.mk/threads/uslovi-za-koristenje-na-it-forum.1444/

Зошто од лево кај инфото на профилот има дата за зачленет, а пар редови подолу дека е член од: ..... Практично истата информација на две многу блиски места и едната би ја тргнал.

Да ова го знаеме но сме заборавиле да одговориме. Ќе го реши @Fatal1ty_ да се ослободи од обврски. На листа за измени е сигурно.

Не разбирам зашто во гејминг зона има посебно Игри, PC и конзоли.

Всушност, генерално категорииве се хаос, кога ми треба да најдам тема често појма немам каде би влегла.

Игри била замислена како општа категорија која ќе опфати погенерална дискусија и евентуално други платформи освен PC и конзоли. Но сепак и јас мислам дека треба да се разграничи малку подобро во насловот. Ќе биде наскоро. А за другите категории слободно предлагајте што е збунувачки и што треба да се промени па да разгледуваме.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.338
11.925
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Јас би го вратил ботот што пренесува статии од порталот. Имаше интересни написи кои реално никој од форумџииве не ги чита освен ако не се објавени на форум. Барем ќе се разбијат монотоните расправии на форумот, iOS vs Android и слични на нив.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.593
6.869
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Се согласувам за ботот.

Инаку за поделбата во Гејминг зона, јас мислам дека во подфорумот "PC" треба да се отвараат теми за игри кои се исклучиво само на PC, во подфорум "Конзоли" - само console exclusives, а во "Игри" општо теми за игри кои се cross-platform. Ама многу членови не се придржуваат до ова и затоа е хаос.

goce03

user
20 јануари 2015
1.599
3.203
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
Средите го search-от, ако се среди тоа, полесно ќе биде да се најде тема, и пребарување на тема по подфоруми(пешки) ќе биде помалку битно.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.814
33.977
roka.mk
Јас би го вратил ботот што пренесува статии од порталот. Имаше интересни написи кои реално никој од форумџииве не ги чита освен ако не се објавени на форум. Барем ќе се разбијат монотоните расправии на форумот, iOS vs Android и слични на нив.

Одкако го додадовме rss читачот на почетна страна на форумов, го тргнавме ботот од проста причина што сметавме дека вака е подобро. Ги имате сите вести, која сакате ја читате и тоа е тоа.

Средите го search-от, ако се среди тоа, полесно ќе биде да се најде тема, и пребарување на тема по подфоруми(пешки) ќе биде помалку битно.

Ќе го средам. Ова не е мала работа, па молам за трпение. Бев отсутен периодов, се вратив и ќе работиме.
Сите критики кои држат вода се спроведуваат. Тоа мислам дека го заклучивте до сега ;)

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.338
11.925
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Одкако го додадовме rss читачот на почетна страна на форумов, го тргнавме ботот од проста причина што сметавме дека вака е подобро. Ги имате сите вести, која сакате ја читате и тоа е тоа.

Ја богами не гледам ни рсс ни реклами ни ништо, све е тоа блокирано. Можеби си во право, мада неам видено да се дискутира околу некоја тема објавена на порталот овде меѓу форумџииве. Сепак е поинаку.
А и една друга работа што приметив е тоа што на форумов е забранета политика на некој начин, а на порталот се повеќе и повеќе во последно време се објавуваат, па да речеме содржини тесно поврзани со актуелните политички случувања, па дури знаат да делуваат и малку пристрасно читано онака од страна. :)

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.814
33.977
roka.mk
ја тоа со политиката на портал незнам, и се оградувам. Она што знам е дека на форумот си има посебни правила во кои е наведено дека политика не смее...

Последна промена:

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.731
3.403
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Вратете го “Форум“ во менито на веб страната, сега треба да куцам во адрес барот за да пристапам на форумов..:)

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.814
33.977
roka.mk
Средено

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно