Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
@GoCe_

Мое мислење е дека Кајфун В5 е еден од најлесните РТА за мотање и ставање памук.
Ако ти е лесен Мерлин, Кајфун ќе ти биде уште полесен.
За ерфлоуот мислам дека Кајфун в5 скроз отворен ќе ти биде мало-средна нијанса позатнат од скроз отворен Мерлин, али лесно ќе го навикнеш.
(Плус мислам дека Кајфун ќе ти вади уште поистакната арома од Мерлин, а мислам и дека е поштедлив, плус мислам помалку мака ќе имаш со течење)

Ако зимаш Кајфун В5,
Јас "гласам" за SKK верзијата.

$19.21 Free Shipping SXK Kayfun V5 Styled RTA Rebuildable Tank Atomizer (Kayfun V5 (SXK), 316 SS, Silver) at m.FastTech.com

За мод, можеш да го Ѕирнеш новиот eVic Primo Mini.
(наследник на VTC Mini)

$34.95 Free Shipping Authentic Joyetech eVic Primo Mini 80W TC VW APV Box Mod (eVic Primo Mini 80W, 100-315'C, Black) at m.FastTech.com

Ако несакаш Joyetech и не ти треба ептен прецизна Температурна Контрола, т-ест ако париш претежно у Power Mode,
Можеш да го Ѕирнеш Sigelei Fuchai Mini 80.watt.
(мене ми изгледа како доста издржлив, од тастери до куќиште.
Би требало да е ептен издржлив на падови :) )

Бел/крем Сигелеи Фучаи мини

$42.35 Free Shipping Authentic Sigelei Fuchai 213 Mini 80W TC VW APV Box Mod (213 Mini Mod, Aluminium Alloy+Zinc Alloy, White) at m.FastTech.com

Сив/карбон Сигелеи Фучаи Мини:

$41.83 Free Shipping Authentic Sigelei Fuchai 213 Mini 80W TC VW APV Box Mod (213 Mini Mod, Aluminium Alloy+Zinc Alloy, Black) at m.FastTech.com

Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk
АMMIT,танк закон. Еден греач за мотање-билдање многу лесен,имам и оригинал и клон,разликата е само во цената.

Sent from my C6603 using Tapatalk

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Никотинот со боја може да потемни и до бакарно кафена. Затоа го претураш во стаклена флаша и да остане што помалку воздух во флашата. Meне пракса веќе ми стана, кипарски 100мл го ставам во 75мл флаша темна стаклена,буквално до горе,а остатокот го употребувам одма. А другото иде во фрижидер

Јас колку што знам, никотинот е без боја, вкус и мирис, како и пропил гликолот (во таква комбинација најчесто го купуваме).
Во контакт со надворешни елементи како О2 на пример може да оксидира, може и да ја нагризаат пластиката од шишето во кој се точени (треба време) и од таму доаѓа вкусот на бибер, сменета боја и сл.
Ако тоа за тебе е О.К., за мене не е.
И јас во неколку наврати се ложев да земам од кипарецот, ама некако шубе ми беше...
Ако тебе ти прави мерак, супер! Јас сепак ќе го оставам како "задња шанса". ;)
Инаку браво за стаклото, тоа е најдобра опција за чување никотин.

krema

OG
24 јуни 2009
15.709
15.802
youtu.be
Со кој шипинг и купон искача Кипарскиот 14.28€?

Иди во корпата, подолу имаш три опции да шернеш, шерни пет пати на твитер ( или fb или G+) и добиваш купон за -10%.
Поштата е обична без тракинг (3,50€ за едно шише, за две шишиња е 5,25€).

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Тука на форумов читав како кипарскиот никотин е лила боја, "биберосан" на вкус, имаше и слики како изгледа.
По светскиве форуми исто така го гледаат како "задња шанса".
Јас би го оставил баш за таква варијанта. Кога никаде ќе нема, дај било што.
Никотинов од мулето од друга страна сите вајпери во Европа го фалат...
1.57 / 1.43 евра за грам никотин. Ќар до гуша, а квалитетот ?!?
Жолто - Розева Боја тој што е растворен у ВГ.
9 месеци го користам спореден со Молин, Инавера, ЛиквидБарн нема никаква разлика во ниеден сегмент, на почеток ми се чинеше дека има послаб ТроутХит, али изглеа грлото ми беше навикнато на Ecigexpress PG Nicotine,сега изгледа го навикнав, и таманка TH ми пружа, баш ко што барам.

Нема нит Б од Бибер вкус, бојата воопшто не се смени и на ВГ и на ПГ варијантата
(чуван стално на темно и ладно)

PG верзијата од Кипарскиот,
Боја Жолто/Кремасто/Кафенка.
Само 2 пати сум смучкал од него.
Исто ко секој Никотин, врши работа, меутрален вкус и мирис што е најбитно.

Точно, по форуми го плукаат и не е ценет.
(Не викам дека на некои корисници им има стигнато со вкус на Бибер или пак тие го чувале на топло и сонце и го "Биберосале")

И јас бев скептик коа го нарачував, али сепак го нарачав по препорака на Ќосмофон и испадна дека е сосема ОК плус најефтин е.

При консултација со Метузалем, исто и он ми спомна дека има читано на Српскиот форум дека не го ценеле многу.

Како и да е, мене ми се погоди.
Не ми се лошело/гадело, не ми пореметил ароми или да го "за-бибери" цел микс, така да ОК си е ;)

BTW
Секако дека има подобар Никотин од Кипар од аспект на квалитетот на синтетизација/екстракција,/боја/рок на траење,
али сепак, колку пари толку музика

Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
@Gajche-X
Штом ти имаш детални позитивни искуства со кипарскиот никотин, тоа е доволно добро за мене. ;)
Ќе го имам предвид поготово после 20 Мај, Кипар не е баш познат по стриктно почитување закони.

Што се однесува до цената, симболична е разликата со Муле, а и рокот на траење многу значи од (скоро) полни 2 години. Од преписките што сум ги имал со нив делуваат ептен сигурни во себе, тврдејќи дака ги нудат најдобрите никотински бази во Европа.
На нивниот сајт може да се најдат и сите документи од тестирања, сертификати и сл.
Најважно од се, многу (пре)задоволни кориснички искуства од постовите на многу вајперски форуми...

Од толку силни муабети за никотин, решив да ги отворам пакетчињата што ми стигнаа на 8-ми Мај.
Molin i mule.jpg
Убаво може да се види и рокот на траење, за сите заинтересирани што планираат да го фаќаат последниот воз.

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Убаини !!!
Пробав да направам споредба меѓу "капки за очи" Муле никотински бази Black Label PG и тоа што сеуште можеме да го 'рснеме "по старо".
TPD compliant 10 ml / 18 mg nic (тоа е максимална дозволена количина и јачина според новите закони)

"капки за очи" 20 x 10 мл / 18 мг никотин - 45,39 евра : 3,6 гр никотин = 12,6 евра за грам никотин:
1.PNG

"по старо" 2 x 100 мл / 18 мг никотин - 21,55 евра : 3,6 гр никотин = 6,0 евра за грам никотин:
2.PNG

Тоа што и @Metuzalem пресметуваше, малку повеќе од дупло... Но оваа колку толку приближна споредба нема врска, бидејќи уште некој ден можеме да го 'рснеме ова:
3.PNG
Black Label PG 1 x 250 мл / 100 мг никотин - 39,38 евра : 25 гр никотин = 1,575 евра за грам никотин

Вистинската споредба е "капки за очи" 12,6 евра vs Best Buy "по старо" 1,58 евра грам никотин.
Односот е 8:1 !!! Кај други фирми соодносот ќе биде помал скоро сигурно, но трендот е тој.

"I rest my case."
Мислам дека ќе олабавам со темава никотин колку можам повеќе.
Големо извинување до сите ако здосадив!

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
^ Не заборавај дека ти требаат и големи количества ВГ/ПГ за разредување. Не се скапи, но шипингот е скап.

За виолскиот глицерин не сум толку сигурен, второто шише што го зедов ич не ми се допаѓаше, како да ми мирисаше, и кога ќе додадев вода и расклачкав, не се „смируваше“ ни по неколку саати - остануваа како „лушпи“ (ваљда слоеви) (тоа гледано одозгора во непроѕирно шише). И другите ВГ-а прават така, но многу брзо се враќаат во нормала.

Можеби само си направив филм (или од премногу никотин ми е). :hay:

Сепак го потрошив ставајќи по малку во секоја тура. Но додека е можно да се нарача друг, ќе нарачувам (а тоа значи и транспортни трошоци).

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Многу ставки влегуваат во "манџата" или "зимницата".
Последново литро ПГ од полска Inawera ме кошташе 23 евра.

Глицеринот од Виола долго време го користам, сум пробувал "гол" да го парам, сум њушкал од шишето, ни вкус, ни мирис...
10 евра литар. Сигурно има и подобри, нормално со повисока цена.

Затоа пред некое време те прашував за ситуацијата во Србија. Тие си купуваат ПГ и ВГ по аптеки, Центрохем и Маилаб, супер задоволни. За никотинот реков нема да зборувам.

Ајде сега како поискусен давај совет:
Пријателка на жена ми од Србија доаѓа на гости, што да и порачам, ПГ или ВГ и од која фирма?

Alex M

hello world
1 февруари 2016
140
79
Од што може да е течењето на Кајфун мини в3 од отворите за воздух што се на базата?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@Chicco69 Не ги знам конкретните продавници, не ги следам (нели забрането им е да се рекламираат надвор од своите потфоруми, а обично за бази не ни пишуваат многу). Да, тие Центрохем и Меилаб се најкористени (вториот поготово). Некои викаат дека едниот е поквалитетен, некои другиот, некои дека ги набавуваат од исто место. :hay: Центрохем е поскап, само толку знам. Во аптеки ги набавуваат.

@Alex M од многу работи, најчесто фали гумичка (или оштетена), незастегнати сите делови во базата, неправилно полнење (треба: затвораш течност, отвораш капак, полниш, затвораш капак, отвораш течност)...

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.164
3.213
Струмица
Како шо кажа @Metuzalem кога тече Кајфун Мини 3, единствен проблем и причина за тоа е подебелата гумичка кај винтот.

Иначе, никотинот на розевата муљка е одличен. Конечно го пробав после 10 дена зреење со 555 Голд, 5 Ник. Ако стигне втората пратка до пред 20ти ќе звизнам уште една.
Планирам да ги разредам до 36ки со 5 литарскиот ПГ и правец во длабокото нека кулираат. Се' на се' околу 2 литра 36ка досега. :)
Може следната туба пратка да мавнам 4 туби по 5л, 2вг со 2пг.
Порачав и 100мл од 555 Голд арома да не се замарам со Инавера некое време.
555 Голд и Дромедари се досега незаменливи тутунски ароми.
Успеав Голд Дукат (3%) да го дотерам со помош на FA Cream Fresh (1%) и сега осеќам многу детали од Дукатот што ги немаше во првиот (чист) батч.. ванилка, бурбонче/некаков ликер и пајп тобако.
Мешајте ги тутунските слободно, особено со некаков крем.
А за ентузијастите топло ви го препорачувам PRY4.555 Golden Cream. Не е мое ама морав да го дотерам малце со фастакот. Почнав веќе да го кувам во 50мл дози и е топ.

Последна промена:

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
@Astraion
Едно питање за 5 литарското(можда си одговорил порано а јас не сум прочитал)

Го нарача на БГ адреса па ти ги донесоа со кола?
(мислам дека имаше искоментирано, како ДХЛ многу малце рипа шипингор ако е на БГ адреса)

Или "поштенски" си ги нарача од Молин и "поштенски" со ДХЛ ти ги пратија?

Edit:
BTW
Се согласувам 100% за Голд Дукат дека ОК се бленда со мал % крем ароми исто и со Almond, Hazelnut, Nut Mix и слично.

После 2.месеца зреење е излезен скоро целиот "потенцијал" на Дукатот :)

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.164
3.213
Струмица
Ги праќам во Софија кај другар живее таму и си доаѓа редовно со кола. Првата пратка 2те туби чинеа 51еур и шипинг 40 негде мислам. После направив математика ставив уште 2 туби и излегува сто дваесет и нешто евра. До Софија поевтино е со ДХЛ иначе и стигнаа за 7 дена до врата.

[edit] Точните бројки:
Screenshot_1.png

Sent from my A0001 using Tapatalk

Последна промена:

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Иди во корпата, подолу имаш три опции да шернеш, шерни пет пати на твитер ( или fb или G+) и добиваш купон за -10%.
Поштата е обична без тракинг (3,50€ за едно шише, за две шишиња е 5,25€).
Фала Кумац
Тоа го знаев,ама без тракинг не би никаде. Еве денес е 19ти ден од кога добив тракинг од мулето. А Хонг Конг нов рекорд 6 дена од кога платив,а од тракинг добивање до Скопје за 4 дена. Вчера стигна и ме збуни малку. Ама нека продолжад со такво темпо

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Јас колку што знам, никотинот е без боја, вкус и мирис, како и пропил гликолот (во таква комбинација најчесто го купуваме).
Во контакт со надворешни елементи како О2 на пример може да оксидира, може и да ја нагризаат пластиката од шишето во кој се точени (треба време) и од таму доаѓа вкусот на бибер, сменета боја и сл.
Ако тоа за тебе е О.К., за мене не е.
И јас во неколку наврати се ложев да земам од кипарецот, ама некако шубе ми беше...
Ако тебе ти прави мерак, супер! Јас сепак ќе го оставам како "задња шанса". ;)
Инаку браво за стаклото, тоа е најдобра опција за чување никотин.
Јас само спомнав општо за секој никотин. А кипарскиот е далеку од лош,и нормално декае без вкус и мирис. Некогаш доаѓа со малку розева нијанса,ама тоа "биберосан" ако сум осетил таков мирис или вкус, не само јас би идел у канта.

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.164
3.213
Струмица
А од Софија до МК како преку граница? Нели е ризично без да се пријави на царина?
И да не пријавиш ќе те прашаат зашо ќе ти се тубите. За слатки и торти ми се фала богу.

krema

OG
24 јуни 2009
15.709
15.802
youtu.be
И да не пријавиш ќе те прашаат зашо ќе ти се тубите. За слатки и торти ми се фала богу.

Абе да е литро + литро ај иде некако, ама 2 туби по 5 литра, па и за слатки да е ...
Како и да е си направил добра зделка :)

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Многу ставки влегуваат во "манџата" или "зимницата".
Последново литро ПГ од полска Inawera ме кошташе 23 евра.

Глицеринот од Виола долго време го користам, сум пробувал "гол" да го парам, сум њушкал од шишето, ни вкус, ни мирис...
10 евра литар. Сигурно има и подобри, нормално со повисока цена.

Затоа пред некое време те прашував за ситуацијата во Србија. Тие си купуваат ПГ и ВГ по аптеки, Центрохем и Маилаб, супер задоволни. За никотинот реков нема да зборувам.

Ајде сега како поискусен давај совет:
Пријателка на жена ми од Србија доаѓа на гости, што да и порачам, ПГ или ВГ и од која фирма?
Inhalika od novi sad

cacko1

hello world
18 март 2015
338
420
Од што може да е течењето на Кајфун мини в3 од отворите за воздух што се на базата?
Прво провери дали се затвараат каналите за течност на тенкот до доле да се гледаат навоите од базата.
Второ можно е да имаш малку памук ставено па поплавува кај декот- што жица моташ и кој дијаметар?
Трето можно е да е и некоја гумица-оринг на базата

Поздрав

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Bambuca

lurker
12 декември 2015
563
580
Кавадарци
Прво провери дали се затвараат каналите за течност на тенкот до доле да се гледаат навоите од базата.
Второ можно е да имаш малку памук ставено па поплавува кај декот- што жица моташ и кој дијаметар?
Трето можно е да е и некоја гумица-оринг на базата

Поздрав

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
орингот смени го кај навојот долу и затвори проток на течност , после затвори со прстите сите 4 отвори за воздух и повлечи дали има вакум да не дише од некаде

Испратено од Централна Македонија

GoCe_

hello world
18 ноември 2007
291
301
Пуштив нарачка, примо и кајфун :)

Кога ќе стигне нарачкава, планирам да ја давам моменталнава опрема, т.е мерлин и втц мини (бел). Мерлинот го имам некаде од почетокот на март и си доаѓа со цела опрема т.е немам искористено ни гумички, а втц мини ми е стар веќе една година. Двата ги давам за 1600. Ако сака некој нека ми пише да ги резервирам, за 10ина дена ваљда ќе стигне нарачкава преку ХК

Bambuca

lurker
12 декември 2015
563
580
Кавадарци
Јас овие ароми ги менувам за атомизер или што ке се понуди
8ceaeb8e081add00906fc90cf78e80d8.jpg

Испратено од Централна Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења