Nik
hello world
- 4 април 2018
- 86
- 65
Секако уште чекам мод кит да стигне не сум ни почнал со вејп секако ама да се опремам со се додека дојде играчкатаИначе ако е за 2-3 ароми не се исплати да чекаш појди си до умрела.
Секако уште чекам мод кит да стигне не сум ни почнал со вејп секако ама да се опремам со се додека дојде играчкатаИначе ако е за 2-3 ароми не се исплати да чекаш појди си до умрела.
Слободно земи од пријателот Sharlovski течности има голем каталог да кажам овошни/тутунскиСекако уште чекам мод кит да стигне не сум ни почнал со вејп секако ама да се опремам со се додека дојде играчката
Колегата Мики мисли на овој во средината.Кој е тој фитофарм? Некој нов? Ај, кога-тогаш ќе најдеме некој inside man во фармацевтскиве куќи и ќе растуриме. :hay:
Мене баш тој од Зегин ми смрдеше неописливо, но беше без етикета, односно само црвена етикета со полиња за пишување (на стаклено темно шише). Ама тоа беше одамна.
Реков „може ќе се погоди“ затоа што Интер-Хем и Виола (а веројатно и сите други) го увезуваат во буриња, па може ќе се погоди бурето (или цистерната) пред тоа да не превезувала некоја гадна хемикалија, па да нема мирис. Или да ги испрале бурето/цистерната. :hay: Затоа треба почесто пробување. :hay:
Здравствено се добри, освен ако цистерната не превезувала ацетон пред тоа. :hay: По моја рачуница, ако овие ВГ-а се 95% чистота (наспроти 99,5 што е најчистиот и препорачан за вејпање), а вејпањето е 95% подобро од аналогните, разликата е... Хмм, како се пресметуваше 4,5% од 5%? :hay: (се зезам)
Пратам јас сѐ шо се пишува во е-циг подфорумот, таман работа да се откажам од вас.Благодарноста за оваа прекрасна глетка оди кај @Astraion. Друже и те не подзаборави малку. :tease:
![]()
Стигнаа првите но не и последни миксчиња од Sharlovski фала ти друже.
Вкус одличен се нај нај да не набројувам кој ќе земе еднаш ќе земе уште 1001 еднаш.
![]()
![]()
![]()
Препорака и од мене за Шарло.
@Chicco69Колегата Мики мисли на овој во средината.
Погледнете го атачментот 64314
Кадрово треба да е на @M.Marlon чинам.
Го немам пробано, премногу е скапичок за мој стандард (1Л = 1500ден). Секако во зорт ситуација 50, 100 мл би завршиле работа, а остануваат гратис стаклени шишенца.
На времето го користев глицеринот од Виола и бев задоволен. Беше густ како мед, немаше мирис/вкус. Освен, по некој месец кога ќе го отворев шишето, удираше на пластика. Ако го оставев отворено 10 - 15 мин, се губеше мирисот.
Од Интерхем само еднаш земав литар глицерин. Пластичното шише беше како оние од солна киселина или варикина (имам постирано слика тука на темава). На налепницата имаше ознака "2" (HDPE), на шишето ништо. Во старт се чувствуваше некаков "поган" мирис, како минуваше времето се повеќе доаѓаше до израз. Самиот глицерин беше доста редок (можно е да бил крстен). Ме поштедија од ставање дестилирана вода во манџата (ќар до гуша).
Шишињата со ПГ/ВГ од Амбрела исто не се цвеќе за мирисање. Всушност содржините баш немаат никаков мирис (или јас не го перцепирам), што е добро. За жал пластиката е "1" (PET) и не е соодветна за ваков тип на течности. Сме воделе дискусии на темава за типот на пластика, колку се безбедни и т.н.
Типовите 2, 4 и 5 се квалитетна пластика и не би требало да испуштаат несакани супстанции во течноста, т.е. течноста не може, или многу тешко може да ги нагризе. Се е ова условно, нема ништо црно и бело (барем јас целосно не им верувам).
Во пракса најчесто среќаваме пластики од типот "2" (HDPE): сите производи од Молин, Инавера, Розевото Муле (ПГ, ВГ, никотински бази, ароми, готови течности...). Тоа важи и за готовите течности на Liqua, Flavor Art (исто и аромите) што се продаваат кај нас. Би требало да бидеме задоволни од тие производи.
Според мене главен проблем со понудата на нашиот пазар е токму амбалажата. Пластичните шишиња се од најевтина шкарт пластика и по некое време пуштаат нешто свое во глицеринот. Можеби затоа Сензилис му оставил добар впечаток на Мики (стаклено шише).
Сите наши фирми (претпоставувам) го набавуваат глицеринот во буриња. Е сега зависи во какви услови ги чуваат и колку внимаваат при точењето во комерцијалната амбалажа во која го продаваат. Можеби е еден или двајца добавувачи што ги снабдуваат сите, кој ќе ги знае. Истото веројатно важи и за Амбрела, со тоа што тие преточувањето го вршат кај нив во Белград, а навака праќаат цели десетина литри на 2-3 месеца...
Едно решение би било штом се земе грицеринот (и ПГ во случајот со Амбрела), веднаш да се преточи во стакло и така да се чува. Стакло си е стакло.
Кога сме веќе кај стаклени шишенца, ако се за правење домашна манџа, не е обавезително да се нарачуваат од надвор. Треба малку имагинација и ништо повеќе. Лани гo претставив новиот модел на шише за сезоната пролет/лето 2017. Среќа модата не застарува така бргу, па може да се користат и оваа сезона. :hay:
За скромните потрошувачи, 100 мл моделот е повеќе од доволен:
Погледнете го атачментот 64315
После трансформација:
Погледнете го атачментот 64316
@bicikle
Ако инсистираш на ВГ/ПГ џамбо набавка од надвор, изводливо е, зошто да не. Полска - Македонија, виа Бугарија.
Погледнете го атачментот 64317
Благодарноста за оваа прекрасна глетка оди кај @Astraion. Друже и те не подзаборави малку. :tease:
@MetuzalemBerserker mini clone
Само прв поглед, супер обработка/финиш и многу резервни делови, но прстенот за airflow многу лесно се врти.
Погледнете го атачментот 64325
Ова е расклопен до каде можам, но прстенот не се вади. Ќе барам дали има некоја финта и дотогаш не го пуштам во работа, многу ме нервира. Иако стои каде ќе го оставиш, кога би бил на пример во џеб, би се вртел. А тоа што е лабав значи и дека пропушта многу воздух. Се надевам дека е само некоја гумичка во прашање.
И втора работа, едно стакло стигна поголемо, на Фастек читам дека на сите им стигало така. Ќе се бунам, сигурно ќе фрлат доларче. :hay:
Погледнете го атачментот 64326
Инаку се` друго ми изгледа супер, си пасува и убаво се завртува едно во друго. Како што се сомневаат, овие се од трета смена во фабрика или самиот производител сака да ги улови тие на кои не им се даваат повеќе пари за оригиналот (ете, мене ме улови :hay.
Ако се реши проблемот со прстенот, би било апсолутна препорака. Не знам што би можело да биде подобро кај оригиналот. Ќе известам што ќе најдам/направам.
) . Едниот дојде со скршено стакло при транспорт а резевното беше пократко. Им пишав и им пратив слика и одма ми пратија 5 со нормална големина.Само еден месец сум во вејпањето и до сега успеав да пробам 7-8 ароми. Покрај стандардните RY5, SCamel и 555 топло би ја препорачал и Forest Fruit (од @Sharlovski ). Што е, од кој производител е каква е, поточно ќе каже он ама вкусот е одличен. Убава свежа арома, малку киселка, најизразена е нијансата на јагода (ми направи проблем, жена ми ме натера да и купувам јагоди, ми вика 3 дена нешто на јагоди ми мириса) ама не толку јака според мене (на вејпање) убав микс на шумско овошје!
Ќе го заборавев за малку ова, ќе речеше “види го пе*ер, нејќит да кажит“.
FA Forest Fruit, 3% + 1-2 капки INW Cactus за да и дајш магија![]()
@Nick192Дали некој имал проблем со царина кога има повеќе порачки 4 до 5 (вредност под 15е една)на исто лице иста адреса одеднаш од различни места?
Значи ако пафа 18-ка ниц ќе бегаат комарциве од мене
Него конфучие прајм на што сетинзи го возите, пг/вг жица, вати и колку е отворено тоа за течност.
Шарло си го осекнал поштаро![]()
PROJECTOR DESK MOUNT WANBO, 100x110x26mm, adj.angle 15deg, max.1.5KG, WBBA02
540,00 ден
SSD M.2 512GB KIOXIA EG6 (2230) NVMe Gen4 KEG60ZNS512G
7.050,00 ден
HEADPHONES LOGITECH Gaming-Headset G325 Lightspeed Wireless, White, w/microphone, BT/USB, PC/PS5/PS5, 981-001531
6.610,00 ден
RAM DDR4 4GB 2133MHz G.SKILL F4-2133C15S-4GIS
2.600,00 ден
WALIKING PAD XIAOMI KINGSMITH X21
48.990,00 ден
TOOL EXTRALINK POWERLINK Screwdriver 46 in 1 SET
1.390,00 ден