Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
Статус
Затворена за нови мислења.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.103
14.219
Убаво да се појде. За жал и јас не можам да мрднам од пред компјутер деновиве. Кажујте ако некој оди и ако има можност да нарачаме нешто. Батерии на пример :)

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Убаво да се појде. За жал и јас не можам да мрднам од пред компјутер деновиве. Кажујте ако некој оди и ако има можност да нарачаме нешто. Батерии на пример :)
Па има 1месец припреми и 2дена пред идење у карантин ;)

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.103
14.219
Ако е на 20ти можда и ќе успеам. Рано е сега да предвидувам. Но секако би сакал да појдам. Ем да наполнам залихи, ем да се подружам со бугарките по штандовите :)

krema

OG
24 јуни 2009
15.748
15.839
youtu.be
Богами има што да се види во Софија, убаво би било ако некој оди да ни пренесе овде импресии. :)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64

- = LIKE A SIR = -

Starring: Levanka Šakić

1.png
2.png
3.png
4.png
5.png
6.png
7.png

Сега си направив беља, ќе треба да барам златен атомизер со liquid control (само тоа немам :hay:). Неговиот дриптип патува, тоа не е проблем.

Инаку си работи, 30W ми се и премногу. Понекогаш како да не фаќа некое копче, или така ми се чини... Многу читам ривјуа што го критикуваа. :hay:

Беше спакувано само во онаква кесичка со воздушни меурчиња, ни хартија, ни кутија, ништо. Уште подобро, да не правам многу ѓубре.

Малку е лесничко (но тоа е добро за носење) и кога ќе го фатиш во рака се познава дека не е дрво, но од подалеку не.

Сега од сликиве гледам дека изгледа како да не се зашрафува атомизерот докрај, го проверив конекторот и е на федер, и тоа многу лесно оди федерот. Проверив со друг атомизер и убаво се зашрафува, нема процеп, но пак изгледа како да има, можеби тие прорезите горе (издигнатите делови) прават да изгледа така, иако не пробива светлина.

krema

OG
24 јуни 2009
15.748
15.839
youtu.be
Убаво изгледа, добро е и тоа што е со вградена батерија барем нема да се замараш со тоа.
Инаку за мали ватажи би требало да тера цел ден батеријата.
Честито нека е. :)

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.103
14.219
Ау, одлично. Заради прорезите мислам дека и главата на Ендура ќе пасува. Туу тамам мислев ништо веќе да не нарачувам, се избаци со лулево.

krema

OG
24 јуни 2009
15.748
15.839
youtu.be
Тоа е така, секогаш кога мислеш дека се` имаш, искача нешто што и тоа ти се свиѓа и би сакал да го имаш. :)

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром

- = LIKE A SIR = -

Погледнете го атачментот 72407
Погледнете го атачментот 72408
Погледнете го атачментот 72409
Погледнете го атачментот 72410
Погледнете го атачментот 72411
Погледнете го атачментот 72412
Погледнете го атачментот 72413

Сега си направив беља, ќе треба да барам златен атомизер со liquid control (само тоа немам :hay:). Неговиот дриптип патува, тоа не е проблем.

Инаку си работи, 30W ми се и премногу. Понекогаш како да не фаќа некое копче, или така ми се чини... Многу читам ривјуа што го критикуваа. :hay:

Беше спакувано само во онаква кесичка со воздушни меурчиња, ни хартија, ни кутија, ништо. Уште подобро, да не правам многу ѓубре.

Малку е лесничко (но тоа е добро за носење) и кога ќе го фатиш во рака се познава дека не е дрво, но од подалеку не.

Сега од сликиве гледам дека изгледа како да не се зашрафува атомизерот докрај, го проверив конекторот и е на федер, и тоа многу лесно оди федерот. Проверив со друг атомизер и убаво се зашрафува, нема процеп, но пак изгледа како да има, можеби тие прорезите горе (издигнатите делови) прават да изгледа така, иако не пробива светлина.
Ај сега кај Кралицата да ти направи ритуал со мачот официјално да е. Само пази стара е и се тресат раце. ;)

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Последнва година сум на 3.5 мг никотин без значителни варијации, независно од типот на вејпање или атомајзерот/греачот. Конечно се решив да намалувам, кога веќе ми дојде време за муќкање нова (пролетна) манџа.
пролетна манџа.jpg
Нема изненадувања во изборот на ароми. :innocent:
Тутунските ги правев 2.5 мг, а ментолчето, бананката и крушката се округло 2 мг ник.*
ПГ/ВГ од Амбрела, никотин од розевото муле, а аромите од Инавера.

* Налепниците никако да ги променам, за среќа книговодството во ПЦ редовно се ажурира. :carefree:

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Од изборот што го имам ексклузивно на Скајлајн ми имаат смисла овошки и ментол. Евентуално Тајфун ГТ3, но шугавиот клон што го имам ретко е во функција, како и руската бајка (V6) која одамна испушти душа.

Кајфунот 5-ка ми е незаменлив за тутунски ароми и таму го дава својот максимум. Амит 22 е универзалец и го бива за се, но бидејќи е чистокрвен ДТЛ секогаш е како дополнување/алтернатива на другите, особено ако сум надвор од дома и ми треба брз кик. :)

Ако добро размислам, ми треба нешто ново во колекција. :innocent:
Проблемот е што голем дел од новите атомајзери "не се за мене", или пак им наоѓам маани во конструкцијата гледајќи ги на слика, па не се ни мачам да читам/гледам ривјуа.

Пример за тоа е често споменуваниот нов Кајфун кој нема полнење од горе. Сериозно крупна маана за никогаш да не го погледнам, особено што е само препакуван Кајфун 3 мини, кој секако не ми одговара затоа што е многу тесен за мене.

Не дека не се наоѓа некој интересен РТА со 4+ мл резервоар, 2.3 - 2.7 мм цевче за воздух, супер лесен дек за работа, 0% пластика, да дава ладна пареа... Уште да и побегнам на мрзата и да го најдам, се разбира на добар попуст. :hay:

Tom Ford

hello world
20 декември 2017
157
386
- = LIKE A SIR = -

Погледнете го атачментот 72407
Погледнете го атачментот 72408
Погледнете го атачментот 72409
Погледнете го атачментот 72410
Погледнете го атачментот 72411
Погледнете го атачментот 72412
Погледнете го атачментот 72413

Убаво и елегантно, а со таа муштикла што ја наведе би требало да изгледа импресивно.
Нешто вака, но малку пократко, колку што успеав да проценам:

B6ED16B57341C04BF9CB87B1789D7A8D.jpg

Чинам дека едно златно Џуџе од 3мл би му легнало како на Трамп шамар! :D:D:D

Последна промена:

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.103
14.219
20190304_164128-01.jpeg

Никогаш побрзо не сум навиткал 3 атомизери. Уште побрзо и да ги пробам. Ама времето е ептен кратко.

Ми недостасуваат модови УПМ.

На кратко импресии наскоро.

Едит: уствари ај на кратко тука. Првичните импресии кои се измешани од чурење на многу атомизери во кратко време се следите:

Dvarw - чудна направа. Морам да му признаам дека е различен од сите други МТЛ атомизери. Нели сите се разликуваат но овој така малку подрастично и носи бар за мене новитети во типот на вејп. Чадот е некако „валкан“. Но не во буквална смисла туку баш како да има нови примеси. Троут хитот е посебно задоволителен. Можеби е најсличен со Сирената во некои аспекти чадот а оние нови примеси ме потсетија на Нектар (ping @Metuzalem ). Во секој случај ќе му дадам шанса. Дали ќе ми биде омилен - не зашто има многу изразена арома. Но најверојатно ќе се наоѓа во ротација понекогаш за промена.

Gear RTA - пакувањето на овој клон ме разочара. Очекував целосна реплика на оригиналот. Но очигледно FT го смениле клонерот а го нудат под иста шифра. Изработката е релативно јадна. Навоите треба неколку обиди да ги погодиш. Ама работи. Аромата и вејпот се во буквална смисла медовина. Не очекував дека на 14 вати можам да го извозам со 28-ца кантал. Аромата е чиста солза. Нема лево десно примеси на вкус. Она кое можеби малку ми фали споредено со Амит е троут хитот. Амитот има и за нијанса поизразена арома на ваква ватажа. Сaмо што не е „чиста“ како Gear. Ме потсети на Doggystyle но вејпот е некако поџентлменски на Gear. Не верувам дека ќе ми го замени Ammit кој за мене е светиња. Но во секој случај ова е ремек дело од атомизер.

Serpent Elevate -освен што изгледа убаво, некако не се погодивме со мене. Не сум стигнал да му ставам клептон со кој ќе сија. Но сакав да го пробам со намотка со која го возам Амит. Нема троут хит, аромата е чиста ама пригушена. Но ќе му дадеме шанса па ќе видиме како понатаму.

Благодарам на сите за сугестиите и помошта.

Ај да се вратам на работата која се натрупала на биро оти маф ми е планот.

OldSchoolPvP

lurker
13 февруари 2014
744
1.169
Shutter Island
Само на кој датум е точно дали е на 6 или на 20 Април?

Како што гледам тука на 6-7 Април е Бугарија софија а 20-21 Септември е Атина Грција. Истиот евент.
Тој во Грција ке биде за нијанса подобар според мене дека не им е прв пат на грците ( башка имаат многу големо комјунити за модување ) али секако Атина е подалеку. Е сега од овој во Бугарија очекувањата ми се да има еден куп спонзори за Џус од најразлични бугарски тапа фирми. Хардвер неверувам некои познати имиња да има, дека е голем залак да присуствуваат на саем кој прв пат се одржува. Сепак уште е рано да се збори ке видиме што информации има за некоја недела кога ке почнат финални информации да излегуваат. Сепак убаво е ако се иде до Софија на поминување да се разгледа сооглед на тоа дека е слободен влез.

Сега за сега според мене тој во Штудгарт, Hall of vape е најдобриот саем што пости.

VApeVape

read-only
4 април 2018
26
18
Прашање дали има негде во Скопјево шишенца со дропер во најлоша верзија без дропер за склад 50,100 ml сем нет за нарачка ... во аптека прашав ... знае некој нешто ?

Испратено од HUAWEI VNS-L21 преку IT.mk форум апликација

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.678
13.735
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Вака некако, или да прашаш за нешто слично во парфимерии...

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно