Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Да го фатам 1Gbps за 500 денари пакетот од А1 или да чекам подобра понуда од Телеком?

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 1700 w/Stock Cooler (Wraith Spire RGB)
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
Cooler Master Vanguard 750+ Gold
RAM
HyperX Predator 2x8GB // 3200Mhz
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Gigabyte K85 Mechanical RGB
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Извор
Според ова не сме баш меѓу оние што имаат скап интернет, а и во светот не е се така џабе како што мислиш.
Imam kolegi od Israel, UK, Philipines i Ukrajna, site ziveat vo glavnite gradovi.

Vo globala 15 do 20 dolari plakjaat za gigabiten.

Gledajki go chartot UKR e so najmala stapka na davacki dodeka Israel e vo povisokiot rang, no gledajki od info prva raka, ne znam kolku se legit ovie na linkot.

Ако под останати земји мислиш само на Бугарија…

^

Za Bugarija stvarno neznam, ali stvarno VDSL i optika da imaat ista cena i dodeka narodov ostavame da ne molzat ova e sramota.

18 септември 2020
926
865
Македонија
Imam kolegi od Israel, UK, Philipines i Ukrajna, site ziveat vo glavnite gradovi.

Gledajki go chartot UKR e so najmala stapka na davacki dodeka Israel e vo povisokiot rang, no gledajki od info prva raka, ne znam kolku se legit ovie na linkot.

^

Za Bugarija stvarno neznam, ali stvarno VDSL i optika da imaat ista cena i dodeka narodov ostavame da ne molzat ova e sramota.
Целосно се согласувам. Барам во што поскоро време да реагира државата и АЕК за масивно проширување на оптиката низ Македонија. Формирање на катастар, план за проширување и заедничка инвестиција на државата и операторите.
Градовите предлагам на прво место да бидат покриени, а потоа и останатиот дел од државата.
Мислењето е автоматски споено:

^

Целосно се согласувам. Барам во што поскоро време да реагира државата и АЕК за масивно проширување на оптиката низ Македонија. Формирање на катастар, план за проширување и заедничка инвестиција на државата и операторите.
Градовите предлагам на прво место да бидат покриени, а потоа и останатиот дел од државата.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.280
11.752
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Државата во здравство не инвестира не па во оптички интернет...

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
А вака мобилна покриеност (мобилна телефонија) за муабетење (квалитет на аудио сигнал) и 4Г интернет А1 наспроти Телеком како стојат во 2023?

Sparkplug folf

hello world
5 јануари 2021
360
278
Интернетот е поевтин може ќе се нафатат. Да не заборавиме на интернет има поголеми пациенти:p:p:p. Терапијата ќе биде доста поевтина еве нов бизнис сектор кој е спремен да цвета.

no_retreat

lurker
22 јануари 2011
616
1.505
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
intel core i7 14700kf w/ NZXT KRAKEN 280mm AIO Liquid Cooler with LCD Display
Motherboard
Gigabyte Aorus Elite AX Z790 Black
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
Corsair HX 1200i Platinum
RAM
2x16gb DDR G-Skill Trident Z5 ARGB 6000mhz cl30
Video card
RTX 4070 ti Super MSI Ventus 3X
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
Samsung Neo G8 32" 240hz UHD MiniLED + QLED Panel
OS
windows 11 pro
Државата ќе инвестира онаму каде што ќе може да се лапне подобро тендерче, само да се потсетиме дека во минатото инвестираа во барок, наместо во здравство.

18 септември 2020
926
865
Македонија
А вака мобилна покриеност (мобилна телефонија) за муабетење (квалитет на аудио сигнал) и 4Г интернет А1 наспроти Телеком како стојат во 2023?
Квалитетот на повиците е најдобар на А1, повикот се воспоставува брзо и припејд. По цел ден ако сакаш прај си муабет, ако имаш и една или две црти 3G сигнал пак може да се разговара, а VoLTE го има на постпејд.
За по селава 4G зависи покриеноста каква е, кај некој е добра кај некои е лоша. Ако има во близина антени ќе имаш поголема брзина, кај што се оддалечени максимум до кај 50Mbps можат да се извадат.
Телеком имаат покриеност подобра за разлика од А1 и тие имаат VoLTE за постпејд и припејд, имаат и 4G рутери за дома, ама тие се со лоши брзини и лимитирани до 15/1.

cppffs

hello world
7 април 2019
106
112
@toshex А1 имаат враќање како што знам си имаат ресивери нивни исто.
Работат плуг анд плеј немат специфични порти нема ништо.
Се преку интернет протокол иде.
Бакарот зависно ако си во скопје пиши ми на кој дел си да ти кажам одма или пушти мапа во приватна порака за да знаеш ич да не пробуваш :)

Тобако 2 (Аеродром) во новите згради како е? во зградава мислам дека има нивна оптика...

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно