Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Царинска тарифа

tomskibt

hello world
12 јули 2022
109
86
Чекам дел од кинстон (замена под гаранција), и гледам вчера влегол во Македонија сабајлето ајде си викам ќе го биди до денес, му звонам во интајм и ми викат а баш ќе те баравме да ти пратиме документи да пополниш, на маилот убаво пишува дека јас не треба да платам ништо пошо во фактурата од кингстон стои defective item replаcеment, праќам документи по маил и уште не пратени статусот на пратка се сменил во delivered а јас не приметив. Му звонам сабајле како delivered му викам нема ништо ми вика уште ти е на царина, документите се во ред и на крај шо е најако во 14:50 ми пуштат фактура да платам (не се малце пари) за да ја пратат пратката за достава. Нормално касно го видов маилот а работат до 16:00 така да нема да ги добиеш и да сакаш да ѕвониш.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.027
1.842
Скопје
Чекам дел од кинстон (замена под гаранција), и гледам вчера влегол во Македонија сабајлето ајде си викам ќе го биди до денес, му звонам во интајм и ми викат а баш ќе те баравме да ти пратиме документи да пополниш, на маилот убаво пишува дека јас не треба да платам ништо пошо во фактурата од кингстон стои defective item replаcеment, праќам документи по маил и уште не пратени статусот на пратка се сменил во delivered а јас не приметив. Му звонам сабајле како delivered му викам нема ништо ми вика уште ти е на царина, документите се во ред и на крај шо е најако во 14:50 ми пуштат фактура да платам (не се малце пари) за да ја пратат пратката за достава. Нормално касно го видов маилот а работат до 16:00 така да нема да ги добиеш и да сакаш да ѕвониш.
познат проблемот, чим им ја дадеш согласноста/полномошното маркираат ко испорачано .. ако треба да рекламираш нешто после проблеми :) зашто делот со царинењето може и да потрае (недела/две)

tomskibt

hello world
12 јули 2022
109
86
Се јавив во Интајм вчера сабајле и ми рекоа дека фактурата е пратена по грешка и демек ќе ми го прателе производот и ете уште абер нема.
Англија - Скопје 05.05 - 07.05
Скопје - Битола 07.05 - ??.??

wolverine

user
27 јуни 2012
1.340
1.576
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
Дали границата за шпедиција е уште 800 евра?

Нови мислења

Последни теми

ит маркет

На врв Дно