Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Aliexpress

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Е баш заради такви сѐ помалку испорачуваат навака, а и тие што испорачуваат додаваат висока поштарина на цената.

Слободно отвори му диспјут, автоматски ќе го изгубиш.
Nema si veza deka e poradi "takvi" ne isporacuvat vo mk. Ne isporacuvat poradi problemite so ungarska posta sto kasnat pratkite. Mal broj ima sto ne isporacuvat.
I da otvore dispute aliexpress kje mu kaze in transit cekaj uste 30 dena da zavrse purchase protection.

I prodavacite na aliexpress zanesuvat se...Izgor skapi ceni na nekoj raboti...Cenata napumpana i 19 dolara shipping mislam aloo zdravi li se?
Na ebay vakvite tasni duplo po evtini se za 30 dena stigat vo mk. A i kaj nas mozat da se najdat po 1000-2000 denara 35 litarski...

Boco1987

hello world
25 март 2017
303
352
Скопје
Nema si veza deka e poradi "takvi" ne isporacuvat vo mk. Ne isporacuvat poradi problemite so ungarska posta sto kasnat pratkite. Mal broj ima sto ne isporacuvat.
I da otvore dispute aliexpress kje mu kaze in transit cekaj uste 30 dena da zavrse purchase protection.

I prodavacite na aliexpress zanesuvat se...Izgor skapi ceni na nekoj raboti...Cenata napumpana i 19 dolara shipping mislam aloo zdravi li se?
Na ebay vakvite tasni duplo po evtini se za 30 dena stigat vo mk. A i kaj nas mozat da se najdat po 1000-2000 denara 35 litarski...

Па купи си ги од eBay

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.783
33.891
roka.mk

Ако пишеш истото уште 50 пати тука ќе ги убрзаш унгарците

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.510

Не испорачуваат уште пред унгарска пошта да влезе во игра. Кога пратките повредни од десетина долари без поштарина се испраќаа преку Сингапур или Хонг Конг и пристигаа за две недели. Ама имаше шизици ко вас што отвораа диспјути за стигнати пратки и се фалеа како ги заебале глупите кинези - и телефон и парите вратени. И полека почнаа или да не испорачуваат, или да качуваат поштарина, или само со експрес пошта да праќаат итн.
Не само кај нас туку и на добар дел од Балканот, Јужна Америка и слични земји. И сѐ ова се случуваше уште пред ковидот.

А сега рок на испорака е 70-90 дена. Си се согласил на тоа кога си купил. Џабе сега плачеш и тоа на погрешна врата.
Ако не ти чини има и други места за купување не е само али.

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Уште се замарате со АлиШит?
Јас избришав профил, исто и апликација.
Се одкажав и од рифунди,и од надеж дека ке пристигнат некогаш. (Фрлени пари)

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Уште се замарате со АлиШит?
Јас избришав профил, исто и апликација.
Се одкажав и од рифунди,и од надеж дека ке пристигнат некогаш. (Фрлени пари)
Зошто така си направил? Како така без рефунди доброволно парите на кинезите да и дадеш на плажа у хонг конг да ги трошат...
Јас не се откажувам ако не стигнат до 11.1 мора да ми вратат пари....и повторно порача лепак и влошки за патики...Јебига повторно од АлиШит порачувам...За ситни работи од таму мора оти евтини се....на ибеј се 7 долара...

guardmkd

hello world
15 ноември 2016
72
45
Нема потреба од поимот "АлиШит". Ако не ви чини, не ја користете ќе ве молам. Чичко Али ако не е, ќе треба по "европски" цени да плаќаме прости и поскапи продукти.

Како прост пример, една обична dry-fit маица за трчање може да се купи за 160 денари, а истата ја гледаш на оглас по ексклузивна цена од само 799 денари. Да не редам други милион примери.

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Нема потреба од поимот "АлиШит". Ако не ви чини, не ја користете ќе ве молам. Чичко Али ако не е, ќе треба по "европски" цени да плаќаме прости и поскапи продукти.

Како прост пример, една обична dry-fit маица за трчање може да се купи за 160 денари, а истата ја гледаш на оглас по ексклузивна цена од само 799 денари. Да не редам други милион примери.
АлиШит маркетинг трик :)
Иначе таква обична dry-fit ја имаш за 100че овде :)

kloki

hello world
24 јули 2015
330
74
Мора да го вратеш за да ти вратат парите.Треба по пошта да го испратеш да стигне во кина и кинезот да потврди дека го има подигнато.
И во тој систем "refund and return" има заебанции и дупки во корист на продавачот. Ти праќаш го до кина, таму кога ќе стигне мора кинезо да го подигне и да потврде во диспјуто дека го земал за да ти вратат парите.Ете пример и да го пратеш до кина може продавачот да направе финта да го одбие да не го земе пакетот и повторно во МК да се врате...Тие опции што алиХ ги нуде "free return" "refund and return" се безкорисни и немат си веза само неревози и време губење..
јас го бев вратил алиева(еџпресс) ми даде поврат на пари но продавачот не си го земал продуктот дури евабот ми велеше можиш да си го задржиш јас му велам го врна назад пишуев приговори за шиппингот бут алл рефусе а јас сакам поврат на шипингот до Кина од продавачот,но тој вели би патиенце на царина у Чајна беше робата сега и се губи трагата и вели траинг то финд ит.

Dinamit

hello world
25 мај 2013
434
607
Имам 4 пратки кои не ми се пристигнати а се со поголема вредност.
Сега приметив дека на 3 од нив е поминат рокот за испорака т.е рокот бил до 1, 4 и 6 Јануари.

Последната 4та пратка ми е до краен датум утре.

Не ми е целта да дадам Refund и да го преварам кинезот, туку сакам да го продолжам рокот за да ми ги достави.
Што мислам дека е коректно од мене.
Има ли можност пример да му дадам дополнително време уште 1 месец за достава, и како да го изведам тоа?
Каде да пишам, а притоа да не ми одговораат ботови?
Фала

Chiller

user
8 март 2012
1.547
1.156
Скопје Аеродром
Имам 4 пратки кои не ми се пристигнати а се со поголема вредност.
Сега приметив дека на 3 од нив е поминат рокот за испорака т.е рокот бил до 1, 4 и 6 Јануари.

Последната 4та пратка ми е до краен датум утре.

Не ми е целта да дадам Refund и да го преварам кинезот, туку сакам да го продолжам рокот за да ми ги достави.
Што мислам дека е коректно од мене.
Има ли можност пример да му дадам дополнително време уште 1 месец за достава, и како да го изведам тоа?
Каде да пишам, а притоа да не ми одговораат ботови?
Фала
За да биде све како што треба, контактирај го и кажи му дека сакаш да ја продолжиш доставата во знак на добра воља. Нормално се учтиво и пишано така да доколку дојде до спор да има Алиехпрес аргументи позитивни за тебе.

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Еве слика и прилика како дефинитивно АЛИ ШИТ!!!
ДЕФИНИТИВНО СКАМНУВА ЛУЃЕ!!! Screenshot_2024-01-07-18-26-17-35_57e717c094f371a1dada6567a1123b99.jpg
А нормално еве тракингот... Screenshot_2024-01-07-18-27-21-48_59d05a376de68e38122fea250ba14dde.jpg
Повеќе ниту цент!!

Bosko71

hello world
18 август 2022
103
94
Има ли некој искуство со нарачан smart tag од Али? Добро би било да сподели линк. Благодарам

Brane77

hello world
4 јули 2023
137
62
За едно сателитско ресиверче од 1200 денари сакаат да ми стават царина. Барем така пишува на тракинг. Го купив на 30.12.2023 година и беше 1200 денари со free shipping и сега ако ми дојде над 1000 денари царина не е фер и не се исплаќа. Незнам колку би можело да биде оцаринето ? Ако некој знае колку е данок за ова нека ми каже колку би платил. Screenshot_20240110_175503_yqtrack.app.jpeg

Испратено од AGS3-W09 преку IT.mk форум апликација

stefan

lurker
13 април 2007
680
530
Прилеп
github.com
нешто се случува со aliexpress, каснат пратки по два месеци скоро, поштарината платена
Гледам ги пренесуваат преку Унгарска пошта, порано одеше преку Латвиа ми се чини и стасуваа за 25 дена.

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
нешто се случува со aliexpress, каснат пратки по два месеци скоро, поштарината платена
Гледам ги пренесуваат преку Унгарска пошта, порано одеше преку Латвиа ми се чини и стасуваа за 25 дена.
Free shipping со ДХЛ???
Али мора да забегал од овде до некоја друга цивилизација..

• лол
Реакции: thrw

Brane77

hello world
4 јули 2023
137
62

Атачменти

• Screenshot_20240110_221413.jpeg
    Screenshot_20240110_221413.jpeg
    61,5 KB · Прегледи: 40

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Стискам на линкот неможе да отвори, како да ја избришал, еве направив скриншот. Погледнете го атачментот 133669Погледнете го атачментот 133670

Испратено од AGS3-W09 преку IT.mk форум апликација
Баце да не те плашам...извозен си.
Сподели искуство од кога ке ја подигнеш пратката (ако воопшто успееш да ја подигнеш)

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно