Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

A1 (поранешно VIP)

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
569
389
Има 2 апликации, една за андроид тв и друга за мобилни уреди
Toa sakam da kazham naprimer ako ti dadat xplore tv zemanje a1 combo toj raboti samo za mobilni,tableti i kompjutei.
Dodeka dokolku zemes xplore tv go preku mojot a1 299 den mesecno mozes da gledas i na android tv na taa aplikacija.

Brane77

hello world
4 јули 2023
137
62
Јас имам xplore tv во комбо пакет и гледам на андроид тв. Немам активирано преку мојот А1
Toa sakam da kazham naprimer ako ti dadat xplore tv zemanje a1 combo toj raboti samo za mobilni,tableti i kompjutei.
Dodeka dokolku zemes xplore tv go preku mojot a1 299 den mesecno mozes da gledas i na android tv na taa aplikacija.

Испратено од AGS3-W09 преку IT.mk форум апликација

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
569
389

Brane77

hello world
4 јули 2023
137
62
Со апликација гледам. Гледам на повеќе уреди. На 1 тв, на еден андроид бокс и на два телефони. Според договорот на 24 месеци пишува дека може да се гледа до 10 уреди истовремено. Но сликата на тв од 40 инчи не е добра.
Resiverot xplore tv ti e? Ili so aplikacija gledas.
dokolku gledas so apk imas li drug xplore tv resiver vklucen vo pretplata

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
569
389
Со апликација гледам. Гледам на повеќе уреди. На 1 тв, на еден андроид бокс и на два телефони. Според договорот на 24 месеци пишува дека може да се гледа до 10 уреди истовремено. Но сликата на тв од 40 инчи не е добра.

Do 10 uredi istovremeno? Ne sum znael mi kazaa od A1 deka mozat 5 da se najavat istovremeno a od niv 3 mozat da gledaat istovremeno

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.689
3.325
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Do 10 uredi istovremeno? Ne sum znael mi kazaa od A1 deka mozat 5 da se najavat istovremeno a od niv 3 mozat da gledaat istovremeno
5 е и кај мене од она што знам, после тоа излегува грешка дека има премногу уреди.
Не знам како вака од ракав некои луѓе си пишуваат што ќе им текне и шират дезинформации.
Еве и од А1 линк:

Според договорот на 24 месеци пишува дека може да се гледа до 10 уреди истовремено.

Дали можеш да го сликнеш овој дел од договорот, во спротивно твоето мислење е неточно.

FatCat

hello world
4 март 2022
196
120
Кај пред 1 месец проверував пишуваше 5 уреди може да инсталираш, 3 во исто време да гледаш, може дека постар договор.
На лаптоп Телефон можам да гледам, на тв или андроид бокс го инсталирам се логирам и вика има премногу уреди иако се како што треба 3, ни 2 само го тргнав телефонот не работи.

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
569
389
Кај пред 1 месец проверував пишуваше 5 уреди може да инсталираш, 3 во исто време да гледаш, може дека постар договор.
На лаптоп Телефон можам да гледам, на тв или андроид бокс го инсталирам се логирам и вика има премногу уреди иако се како што треба 3, ни 2 само го тргнав телефонот не работи.
Bidejki imas doma vekje tv mislam koristis tv zatoa ne ti dava na drugi, mi kazaa od a1 za toa da moze i na drugi trebalo da se javis u a1 vo kont centar oni ke ti kazele so kako, jas koristam xplore tv go aktiviran preku mojot a1 toa raboti i na tv i na mob/tab/pc

Brane77

hello world
4 јули 2023
137
62
5 е и кај мене од она што знам, после тоа излегува грешка дека има премногу уреди.
Не знам како вака од ракав некои луѓе си пишуваат што ќе им текне и шират дезинформации.
Еве и од А1 линк:

Дали можеш да го сликнеш овој дел од договорот, во спротивно твоето мислење е неточно.
Договорот е кај татко ми. Ќе го сликам кога че можам. Сигурно знам дека е за 10 уреди.

Brane77

hello world
4 јули 2023
137
62

FatCat

hello world
4 март 2022
196
120
Bidejki imas doma vekje tv mislam koristis tv zatoa ne ti dava na drugi, mi kazaa od a1 za toa da moze i na drugi trebalo da se javis u a1 vo kont centar oni ke ti kazele so kako, jas koristam xplore tv go aktiviran preku mojot a1 toa raboti i na tv i na mob/tab/pc

Да имам А1 ТВ М, и следува екплор тв го.

незнам зашто во дополнителни пакети ми дава опција да доплатам 300 ден, кога веке го имам?

ке пробам да се јавам

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.055
3.492
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux

ако пишуваш на кирилица, и користиш малку повеќе интерпункциски знаци (точка, запирка и слично), ќе биде многу појасно што сакаш да кажеш.

maci

poweruser
2 април 2008
3.383
972
која е логиката да т-мобиле уште го користат/инсталираат Technicolor
а А1 ги тргаат од употреба под изговор дека се стари и ставаат Ubee?

kirev

senior
31 мај 2010
9.030
7.696
Влегувам во Сити мол и на прва ми викаат НЕ МОЖЕ. Викам имам имеил, се направи дека го чита, се чу со шефицата и ми вика, е да, ама за тоа треба посебна сим картичка, немаме моментално, ќе прашаме утре... Утредента влегувам во Лептокарија - НЕ МОЖЕ, мора прво еден месец постпејд. И само ѝ викам - не ме интересира, имам имеил во кој што вика дека проверено може да ме префрлите. За пет минути излегов со потпишано барање за префрлање и неактивен „специјален“ сим за портирање и чекам да биде. Ваљда догодина.
Значи стварно се тролови :D Дронови. Ако за ова лажат, за посериозни работи што да кажам. (еден агент на Телеком префрли еден дедо инвалид од 200 денари пензионерска на друга некоја зезната тарифа со која што направи 15.000 денари за два месеци, а дедото нејќеше да го гони и да го пријавува и да проверуваат снимки и само се врати на обична тарифа...)

На имеил не можеле да ми дадат информација до каде е барањето, морало лично во дуќанот, па дури денес успеав да влезам во Лептокарија и да прашам до каде е барањето.. Го најде па нешто почна да бара СИМ картички, па се консултира со некоја поглавна, па ова па она, па ја прашува нешто... И кога таа поглавната рече АМА МОРА ПРВО НА ПОСТПЕЈД ПА ПОСЛЕ НА ПРИПЕЈД ми се флипна свичот и ѝ подвикнав „аман, зошто се мешате кога не знаете, веќе ми издадоа баш тука откако им покажав имеил од сапорт?!?“ (или лажат ММЕ, блиско девојче во истиот дуќан го излажаа дека отишол бројот после само една недела задоцнување, кога со проста ОНЛАЈН доплата по совет од телефонска поддршка се заврши работата). И им викам што е сега, НАНОВО треба барање? Е нејќам... Им викам полоши сте од МТЕЛ. Чаос, ништо од бизнисот.

(А во Сити мол не земале картичка од магацин, па ќе причека ова за некое друго време.)

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.689
3.325
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Странциве изгледа ја зезнаа малце работава, пред да дојдат тие, интернетот преку вифи одеше до 80-90, сега не претнува над 40 (100 е по договор), на лан си оди 98-99. Има начин некако со вифи да ги добијам овие брзини?

Заминаа странците и се среди некако ова само од себе. Прикачувањето многу игра, најчесто оди до 8 (ретко 9)

15735674825.png

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.055
3.492
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.689
3.325
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
чеј бе. за кои странци збориш ти цело време?!
Извинување на недоразбирање, на печалбари. Во летен период и католички божиќ, кога добиваат неколку недели одмор, бројот на луѓе во градот се дуплира и мрежата се оптоварува (и највеќе дефекти имаше). Ама откако заминаа, како да се тргнаа и тие “лимити“ што ги имав.

18 септември 2020
926
865
Македонија
Нови канали на A1 Xplore TV!

Гледајте ги ТВ каналите Eurosport 1, Eurosport 2, Discovery HD, како и TLC, кои се достапни за сите корисници на A1 Xplore TV, без дополнителна претплата! Уживајте во најпопуларните спортски и едукативни содржини.

Повеќе детали:
Нови ТВ канали

Атачменти

• FB_IMG_1706189358540.jpg
    FB_IMG_1706189358540.jpg
    53,7 KB · Прегледи: 40

Brane77

hello world
4 јули 2023
137
62
На апликацијата од playstore сеуште ги нема овие нови канали
Нови канали на A1 Xplore TV!

Гледајте ги ТВ каналите Eurosport 1, Eurosport 2, Discovery HD, како и TLC, кои се достапни за сите корисници на A1 Xplore TV, без дополнителна претплата! Уживајте во најпопуларните спортски и едукативни содржини.

Повеќе детали:
Нови ТВ канали

CHukio

hello world
7 март 2013
202
141
Прилеп
churlinoski.mk
CHukio's setup  
Processor & Cooler
AMD Rayzen 5 2600x
Storage
Kingston A2000 500GB, Kingston A400 240GB
RAM
2 X Kingston HyperX FURY 8GB 2600MHz
Video card
AMD Radeon RX 550X 4G
Денеска бев да преместиме бројот на сопругата од договор на татко е кон договор на мене. Во овај случај договорт на татко е истечен а јас сум на неопределен период. Ми наплатија:
  • 300 денари се преместување на бројчето на друг договор
  • 200 денари за промена на претплата од поефтина на поскапа тарифа.

Овде еден колега спомна дека него му наплатиле и за продолжување на договор на 24 месеци 200 денари.
Јас сум многу глуп, прост и неук и ова е нормлано, или едноставно сепак не е нормално?

Се надевам на сметката нема да ми дојди и пресметка за топлење во салонот по цена од 30ден/мин додека се спроведуваше постапката за префрлање.

Trtka

Gaining Сало
11 април 2018
702
1.001
Сите сметки од некни имаат по 200денари +. Без разлика дали се струја, вода, телевизија, телефон :ROFLMAO: . Ит ис ват ит ис.

kirev

senior
31 мај 2010
9.030
7.696
Денеска бев да преместиме бројот на сопругата од договор на татко е кон договор на мене. ...

Се надевам на сметката нема да ми дојди и пресметка за топлење во салонот по цена од 30ден/мин додека се спроведуваше постапката за префрлање.
Подметнуваат глупости секаде каде што можат. За лекови да не им стигнат (ујдисани се и продавачите и шефовите, на високо ниво е преварата).

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно