Овие андроид уред ги даваат aко земеш Xplore TV како посебна услуга само TV со следните пакети :Ако се стари апаратчина да, се доплаќа за овај боксот на сликата, има листа кој телевизори подржуваат апликацијата.Погледнете го атачментот 160257
Погледнете го атачментот 160258
Ако земеш А1 Комбо пакет следува и Xplore TV зависно од тарифа.Овие андроид уред ги даваат aко земеш Xplore TV како посебна услуга само TV со следните пакети :
М 299 денари - до 60 тв програми
L 699 Денари - до 200 тв програми
Да, јас имам на Xiaomi Stick 4K , на Xiaomi Box 2 Gen , нa Tesla Android TV , и еден уред нивни што го даваат врзан на рутерот.Ако земеш А1 Комбо пакет следува и Xplore TV зависно од тарифа.
Погледнете го атачментот 160280
Ова е Андроид Box, кој можиш да си набавиш од било која продавница по свој избор.
Пример Xiaomi Ресивер Android MI TV BOX S (3rd Gen) 4K, Google TV, Quad Core, 2GB RAM, 32GB Меморија, Црн | Ananas
Стави Moca adapter ako sakash da go iskoristish.Глупо е во 2026та да мислиш дека брз интернет ми треба за факинг Фејсбук.
Иначе дали кога се префрлаш на оптика го гасат бакарот целосно? Вториот телевизор е малце комплицирано да го поврзам со кабел, моментално е во фасада и под земја спроведен бакарниот кабел, па убаво би било тоа така да си остане.
Не ќе бит неограничен нетот спрема документов од а1Ova veli neogranichen internet, zborev so vrabotena vo salon veleshe za optikata nema limit, samo za kombo boksovite oti e limitot od 1TB.
Isto taka nekoj dali ima provereno kolku od vremeto ima gigabit, oti so A1 sum imal iskustvo oti ne e zagarantirana maximum brzina.
Па и не би рекол баш, со оглед на тоа дека имаше поплаки тука на форумот од корисници дека намалуваат "загарантирана" брзина. И иако имаш неограничен, немаш рекламирана брзина постојано.Зошто А1 не направат пакет со навистина неограничен интернет сите им се со политика на фер користење
Затоа Телекабел е најдобра опција без политика на фер користење
Toa e za bezicniot, od sekogas si bese ogranicen a sega samo ponudata e neogranicen so politika na fer koristenje i posle istata kolicina samo se namaluva brzinata.Зошто А1 не направат пакет со навистина неограничен интернет сите им се со политика на фер користење
Затоа Телекабел е најдобра опција без политика на фер користење
Па и не би рекол баш, со оглед на тоа дека имаше поплаки тука на форумот од корисници дека намалуваат "загарантирана" брзина. И иако имаш неограничен, немаш рекламирана брзина постојано.
Значи сите оператори си имаат свои "ситни букви"
Според нивниот правилник се смета дека корисникот го злоупотребил користењето ако потеоши повеќе од 200GB. Според тоа тие имаат за право да ја намалат брзината на 64/64 kbps.Кај Телекабел е неограничен интернет без договор и без политика на фер користење ( од искуство )
Според нивниот правилник се смета дека корисникот го злоупотребил користењето ако потеоши повеќе од 200GB. Според тоа тие имаат за право да ја намалат брзината на 64/64 kbps.
Е сега ако тие не преземаат ништо тоа е друго, важно имаат и тие некакви ограничувања.
Знам и јас убаво што зборам. За мобилен интернет е 20GB правилото.Друже ја зборам за оптичкиот интернет на Телекабел не за мобилен интернет туку за оптичкиот кој нема ограничување
FIBERнирај се - Telekabel
telekabel.com.mk
Според сликата, А1 имаат воведено веќе и 5G кај Комбо боксот со поголеми брзини, исто како да си на кабловска, само безжично.Не ќе бит неограничен нетот спрема документов од а1
разгледај ги документиве:
na Telekabel vo avtokomanda sum 300/300 paketot, ne sum imal nikogash pomala brzina na site servisi, torenti se simnuvaat so 35 mb/s, isto igri od steam, ea, kameri, port forwarding public ip nishto nema problem.
Ова е за мобилен интернетНе ќе бит неограничен нетот спрема документов од а1
разгледај ги документиве:
Сликата што ја ставив е само за интернет..од вториот документ е извадена. Првиот пдф највероватно по грешка ставен еОва е за мобилен интернет
Кој на бакар има 150/75 ? Знаат што зборат тие таму?Бев до салонот на Телеком во Драчево, зборев со вработениот таму извади некоја интерна листа каде што имаше дел за политика на фер користење на новите Unlimited пакети.
За бакар 150/75 е 3ТB, за оптика гигабит основниот е 6ТВ а за појакиот гигабит со поќе телевизија е 9ТВ. Така што Телеком делува како подобра опција моментално.
NET ROUTER WIRELESS DUAL BAND AC1200 4G LTE CUDY LT500D, w/4 antennas, 1x WAN/LAN port, 3x LAN ports, LT500D
3.950,00 ден
UPS 2200VA / 1200W POWERWALKER VI 2200 SHL, 2xSHUKO, 2x IEC C13, USB, RJ11, 10120098
11.590,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C3 PRO 8K TKL QMK/VIA RGB HS Keychron Super Red switch, Black , C3PX-H1
4.030,00 ден
HDD 3,5" 12TB WD PURPLE PRO 7200RPM 512MB 24x7 SATAIII WD122PURP
30.120,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower NORTH, 2x140mm Aspect 4-pin PWM fans, w/WINDOW TEMPERED GLASS DARK, Side Mesh+Front wood panel, Charcoal Black, FD-C-NOR1C-02
10.050,00 ден
PSU 750W SEASONIC CORE BC 750 ATX3.1 w/PCIE 5.1 80+ BRONZE
4.790,00 ден