Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Apple Pay во Македонија

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.147
1.547
Скопје
Не ни очекував дека ќе за толку многууу брзо. Дигнав раце и отварање 50 пати AppStore во текот на денот да видам дали ќе светне поддршка за Wallet на нивната апликација.

Си направив виџет па се надевам дека ќе светне ова некој ден во блиска иднинаПогледнете го атачментот 163341
Ако не можеш да ја смениш банката, смени ја банката. :)

Viko

hello world
28 јуни 2022
314
293
Дали и некој друг има проблем со додавање на картичка од Комерцијална до Apple Wallet?Погледнете го атачментот 163685
Еве мене денес картичката (Master debit World) од КБ преку Apple Pay никако не ми ја читаше на терминали, а ако го доближев телефонот до банкомат црн екран се појавуваше. И во двата случаи на телефонот ми стоеше екранот како да не е прочитана картичката, патем физичката картичка си работеше најнормално.

Прво ми беше страв нешто до телефонот да не е, меѓутоа други картички што ги имав во Wallet си работеа најнормално.
Ја отстранив и додадов пак и се реши проблемот.

П.С. процедурата за додавање за некое чудо потраја доста долго (околу 5мин стоеше само дека го контактира издавачот, а и никако не сакаше да ми ја додаде со доближување на тел. до неа, мораше со внес на податоците).

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.200
18.863
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Еве мене денес картичката (Master debit World) од КБ преку Apple Pay никако не ми ја читаше на терминали, а ако го доближев телефонот до банкомат црн екран се појавуваше. И во двата случаи на телефонот ми стоеше екранот како да не е прочитана картичката, патем физичката картичка си работеше најнормално.

Прво ми беше страв нешто до телефонот да не е, меѓутоа други картички што ги имав во Wallet си работеа најнормално.
Ја отстранив и додадов пак и се реши проблемот.

П.С. процедурата за додавање за некое чудо потраја доста долго (околу 5мин стоеше само дека го контактира издавачот, а и никако не сакаше да ми ја додаде со доближување на тел. до неа, мораше со внес на податоците).

Ова е ситуација од пред неколку дена, јас се јавив во контакт центар и ми рекоа дека имале проблем, не е до мене. Не е во ред што немаат соопштение некое или порака, тоа е голем пропуст, јас откако имам епл пеј, ја немам извадено картичката од паричник и сега, секако дека не го знаев веќе пинот. Вчера пак пробав, исто беше а пробав и на банкомат и банкоматот се укочи :| (I shit you not).

Во меѓувреме пробав со епл воч и трансакцијата пројде без никаков проблем, што беше уште почудно, па решив и јас да пробам со бришење на картичката од волет и додавање и да и јас приметив дека траеше приметливо подолго процедурата, ама тоа го направив синојка и денес ќе проверам дали работи, али супер чим ти си проверил дека функционира.

Во секој случај, голем пропуст за КБ, ок е да имаш проблем, ама треба соодветно да го искомуницираш со корисниците. Мене првпат кога ме одби, бев во продавница со сметка од 120-130 евра и среќа што имав доволно кеш, а воедно и целиот кеш го дадов, па после јадев геврек. Ама геврек е ок секако.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.200
18.863
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Тестирано, работи после повторно додавање. Доказ во прилог.

IMG_6309.jpeg

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно