road_runner
read-only
Имам стремио на ЛГ телевизор и скоро сите филмови/серии кои сум пробал да ги гледам ми се пуштале, инсталирав на Hisense со ист акаунт истит add ons ама што и да пуштам добивам ерор дека не може да се пушти видеото
Ептен ти се брза да попуниш неколку мислења а?Имам стремио на ЛГ телевизор и скоро сите филмови/серии кои сум пробал да ги гледам ми се пуштале, инсталирав на Hisense со ист акаунт истит add ons ама што и да пуштам добивам ерор дека не може да се пушти видеото
Резерот воскресна?Ептен ти се брза да попуниш неколку мислења а?![]()
Торбокс има релативно често проблеми, често, споредено со реалдебрид кој па и не памтам да имаше проблеми дур не се пребацив на торбокс негде пред нова година. Али ова зависи од навиките на гледање, може да не ти се потрефат периодите кога гледаш да има проблеми.Единствениот проблем кој сакам да го решам и причина зашто сакав да земам некој платен сервис е за кога сакам да отворам некој постар филм од време на време.
Во најмала рака побрзо ќе ти стартуваат филмовите/сериите и мотање ќе ти работи скоро инстантно.Дечки кој е бенефитот од вакви сервиси на Stremio? Користам долго време и гледам се што сакам на топ квалитет и не гледам како би имал бенефит од плаќање што и да е.
Користиме Torbox со другари веќе подолго време, сме немале никакви проблеми до сега. Се префрливме од Real-Debrid.Здраво дечки.
Конечно најдов време да поврзам некој debrid сервис за Stremio.
Појдов Real-Debrid да купам ама прочитав имало некој промени и многу го заменуваат.
Што да земам ?
Од тоа што прочитав треба да гледам TorBox или AllDebrid оти Premiumize ми се виде скап.
Што е најдобро да се користи кај нас ?
Единствениот проблем кој сакам да го решам и причина зашто сакав да земам некој платен сервис е за кога сакам да отворам некој постар филм од време на време.
ТВ ми е Full HD и не ми треба 4К контент.
ТВ е поврзан со кабел, и интернетот ми е лимитиран на 100 mbps на Телеком.
Ќе се користи на 3 телевизори на 2 различни мрежи, one at a time т.е. нема истовремено да работи Stremio на два телевизори. Пример пуштам филм во дневна соба, и продолжувам да го гледам во спална.
Stremio е некоја понова верзија, пуштив update пред некој месец.
Имам Torentio AddOn na Stremio, имам и TorBox AddOn.
Фала однапред за секој совет.
Поздрав
Имаш некое упатство за ова? Како може да се среди стриминг од компјутер на Стремио?Исто така можете и самите да хостирате сервер што ќе ви сервира торенти, има сервис кој се вика Торсерве, GitHub - YouROK/TorrServer: Torrent stream server и е корисен доколу имате хардвер а не сакате да плаќате, јас го користам на еден постар лаптоп со Intel N2830 и Линукс и работи добро.
Па нема некое посебно упатство, се инсталира апликацијата, па потоа се отвара веб интерфејс, каде можеш да додадеш торенти, па сето тоа се поврзува со стремио преку аддон. Иако не мора да биде преку стремио. Самиот телевизор го наоѓа сервисот како network share. Мене ми е примарно за Хисенсе ТВ, кој не поддржува целосен Стремио, само Лите верзијата.Имаш некое упатство за ова? Како може да се среди стриминг од компјутер на Стремио?
Имаш некое упатство за ова? Како може да се среди стриминг од компјутер на Стремио?
Кој проблем точно го решава таа апликација? Од тоа што прочитав овде и колку разбрав го прави истото што и Nuvio или StremioА да заборавив да пишам, ова не е за локални фајлови, туку само за стриминг на фајлот, преку торентот.
Да воглавно тоа, исто така имаш и контрола околу кеширањето, пример може да ставиш 1ГБ бо рам да ти биде, па така нема да ти застанува доколку е некој торент на кој му пристапуваат повеќе луѓе или е некој постар, имаш опција колку да чува во кеш и кога да почне да се пушта. Нувио ми правеше проблеми на мене, барем во бесплатната опција, може да се интегрира со Lampa, Prisma итн.Кој проблем точно го решава таа апликација? Од тоа што прочитав овде и колку разбрав го прави истото што и Nuvio или Stremio само што имаш друг фронтенд.
Едини бенефит што можам да согледам е дека скрејпањето не оди преку трет провајдер, како што е кај Nuvio/Stremio кои може да престанат да работат ако хостерот на инстанцата(torrentio, aiostreams итн) е паднат.
Промашувам нешто?
Јасно, чекор напред за нувија и стримија. Ако не ти работи бар да не се чудиш дали е до дебридот или до хостерот на инстанцата, место 2 потенцијални точки на сокрш имаш една.Да воглавно тоа, исто така имаш и контрола околу кеширањето, пример може да ставиш 1ГБ бо рам да ти биде, па така нема да ти застанува доколку е некој торент на кој му пристапуваат повеќе луѓе или е некој постар, имаш опција колку да чува во кеш и кога да почне да се пушта. Нувио ми правеше проблеми на мене, барем во бесплатната опција, може да се интегрира со Lampa, Prisma итн.
Бесплатна достава
NET LAN WIRELESS PCI-E CUDY AC1300 Dual-Band, 867+400Mbps, WE1300
1.170,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 27" XIAOMI G27i (2026), 1920x1080, IPS, 200Hz, Freesync Premium, HDR400, HDMI, DP, Black, P27FDA-RGGL
7.830,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro PST LN, Low-Noise PWM, 450-2000 RPM, BLACK, ACFAN00343A
740,00 ден
Бесплатна достава
GAMING CHAIR FragON 2X Rev. 2.0 BLACK/WHITE
11.780,00 ден
Бесплатна достава
SSD 2,5" 1TB VERBATIM Vi550 S3 49353
6.970,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK MILITARY TACTICAL TRAVEL SCHOOL BACKPACK 30L - MIL665, MILITARY GREEN
1.000,00 ден