Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Problem so pc

zpo

read-only
30 јули 2026
3
0
Здраво
Имав земано нов половен пц и работеше без проблем 3-4 месеци потоа се расипа одеднаш матичната и напајањето и ставив нови и после 1 ипол месец пак се расипа само матичната да ли има некој некаква идеја што го предизвикува проблемов?

Lalevskog

hello world
2 мај 2014
148
125
Дај повеќе инфо, пиши цела конфигурација. Новата матична ако е на ново ти е под гаранција. Пушти и слика од куќиштето, можда си ја заштрафил матичната дирекно за куќиште

zpo

read-only
30 јули 2026
3
0
Mozebi nedovolno napon vo elektricnata mreza? Dali e naponot na 220v? Ili e 180v ili 250-270v ?
Мислам дека е 220, исто така не знам да ли би мозело да е и до продолзните кабли посто беа стари па ги сменив пред да го ставам пцто кога зедов нова матична овој пат
Мислењето е автоматски споено:

ryzen 5 2600
gigabyte gtx 1060 6gb
chieftec 600w
16gb ram
prvata maticna bese asus prime a520 mk a vo momentot e asrock b450m hdrv 4.0 i pod garanacija e ova a za strafenjeto ne znam posto koga go odnesov kaj majstor preku nego ja zedov maticnata pa toj direktno ja zastrafi

Lalevskog

hello world
2 мај 2014
148
125
Ако сам не го склопуваш компјутерот тешко дека ќе може некој да ти помогне преку форум. Не знам зошто и по втор пат ти изгорела матичната, али чим е под гаранција носи ја на сервис и повеќе среќа со новата.

zpo

read-only
30 јули 2026
3
0
ja odnesnov i ja sredija ama sakav da pitam ako nekoj ima nekoja ideja od sto se slucuva toa za da ne mi desi i po tret pat fala ti sekako

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно