Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Компјутерски бироа/маси

no_retreat

lurker
22 јануари 2011
626
1.521
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
intel core i7 14700kf w/ NZXT KRAKEN 280mm AIO Liquid Cooler with LCD Display
Motherboard
Gigabyte Aorus Elite AX Z790 Black
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
Corsair HX 1200i Platinum
RAM
2x16gb DDR G-Skill Trident Z5 ARGB 6000mhz cl30
Video card
RTX 4070 ti Super MSI Ventus 3X
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
Samsung Neo G8 32" 240hz UHD MiniLED + QLED Panel
OS
windows 11 pro
300 евра за 2 парчиња метал и една иверка е океј цена?
Сите се со механизам за подесување на висина, доколку механизмот е квалитетен тогаш ценава и не е толку скапа

BlueBaron

hello world
19 јануари 2016
288
254
Скопје
300 евра за 2 парчиња метал и една иверка е океј цена?

Мислењето ми е како за биро со електронски механизам за подесување висина, за 300 ЕУР кога во други наши продавници се и над 500 ЕУР. Ќе одам денеска до кај нив и ќе замолам да го вклучат механизмот во струја да го испробам за стабилност.

FiC DoGG

user
17 април 2007
1.043
1.108
www.behance.net
FiC DoGG's setup  
Processor & Cooler
i7 2600k Noctua NH D14
Motherboard
Asus Sabertooth P67
Storage
840 pro 128GB + 500GB HDD + 1000GB HDD
PSU
CM Real Power 550W
RAM
2x4GB DDR3 1333
Video card
Gigabyte GTX 760 2GB
Case
CM Centurion 5
Mouse
A4tech X7
Monitor
2x Dell U2412m
OS
Windows 8.1 Pro
Ако нема меморија за висина заобиколи ја.

acekorg

hello world
5 октомври 2010
415
681
@BlueBaron
Мислам дека негде во темата имам пишано мислење
Користев Steelcase Ology, па Sedus на работа порано и еден период се мислев да купам и за дома ама пошто претходниве две се скапи и јас го меркав тоа од Jysk.
Се откажав пошто личеше доста понестабилно од другиве особено кога е дигнато високо… а у мојот случај ми требаше да држи ultrawide монитор, 7” звучници, други тракатанци по биро, чат пат и по некој синтисајзер ставам на него и тоа ми личеше премногу за ова биро.
Пробај го, тогаш вклучено и беше во Jysk, можда ако имаш едноставен сетап ќе ти брка работа. Ама иако ги немам пробано оние од Хедра или пак оној механизмот од Новомак + иверица по избор ми се чинат подобри опции. Ми нудеа и во burotime некое али не се сеќам баш на него.

На крај се одлучив дека сепак нема да купам…
Можеби некогаш понатака ова од Новомак

@FiC DoGG
Не би рекол дека е толку пресудно тоа… јас неколку години со Steelcase Ology никогаш не ја искористив меморијата… навика ми беше само горе доле копчињата да ги користам

Fearless

lurker
22 јули 2009
793
262
Скопје
Дали некој од вас имал прилика да користи бироа од JYSK на прилагодување што се? Имаат океј цена.

Јас купив две 160х80 со механизам за подесување на висина. Сега за сега се одлични, треба само сите штрафови убаво да се стегнат и не мрда. Најдобро со електрична штрафилица.
Од после сфатив дека и 140х70 би ми било доста ама веќе ги купив и екстра просторот ич не ми пречи. За парите се одлични, одлично се спакувани. Мислам дека 50кг или така нешто имаа носивост. Јас барем немам замерки

dino

lurker
5 јули 2009
664
250
@BlueBaron
Мислам дека негде во темата имам пишано мислење
Користев Steelcase Ology, па Sedus на работа порано и еден период се мислев да купам и за дома ама пошто претходниве две се скапи и јас го меркав тоа од Jysk.
Се откажав пошто личеше доста понестабилно од другиве особено кога е дигнато високо… а у мојот случај ми требаше да држи ultrawide монитор, 7” звучници, други тракатанци по биро, чат пат и по некој синтисајзер ставам на него и тоа ми личеше премногу за ова биро.
Пробај го, тогаш вклучено и беше во Jysk, можда ако имаш едноставен сетап ќе ти брка работа. Ама иако ги немам пробано оние од Хедра или пак оној механизмот од Новомак + иверица по избор ми се чинат подобри опции. Ми нудеа и во burotime некое али не се сеќам баш на него.

На крај се одлучив дека сепак нема да купам…
Можеби некогаш понатака ова од Новомак

@FiC DoGG
Не би рекол дека е толку пресудно тоа… јас неколку години со Steelcase Ology никогаш не ја искористив меморијата… навика ми беше само горе доле копчињата да ги користам

Јас земав Sedus, се мислев помеѓу Ology и Sedus ама Sedus земав зошто добив попуст и боја на работна плоча што ја немаа Steelcase. Пробав неколку бироа со подесување на висина ама стабилни како овие 2 немаше.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.293
2.718
Што пари е оваа ology? нема цени. Некако делува солидно направена.

Последна промена:

acekorg

hello world
5 октомври 2010
415
681
Што пари е оваа ology? нема цени. Некако делува солидно направена.
Веќе имам подзаборавено али мислам 67000 дека ми рекоа за со држач за кабли и систем со меморија на висина… али мислам со попуст беше ова преку фирмата кај што работев…
Може и да сум помешал, преку 2 години поминаа.
Седус маалце беше поефтино а у Burotime беше накај (50 и нешто иљади).
+ инфлација ако додале на цените

Малце безвезе начинов на продажба со криење цени… како стан или кола да продаваат а не биро.

dino

lurker
5 јули 2009
664
250
Веќе имам подзаборавено али мислам 67000 дека ми рекоа за со држач за кабли и систем со меморија на висина… али мислам со попуст беше ова преку фирмата кај што работев…
Може и да сум помешал, преку 2 години поминаа.
Седус маалце беше поефтино а у Burotime беше накај (50 и нешто иљади).
+ инфлација ако додале на цените

Малце безвезе начинов на продажба со криење цени… како стан или кола да продаваат а не биро.

1200 со се држач за кабли ми понудија на мене. 1600х800

StefanPetrov

lurker
5 април 2016
526
919
StefanPetrov's setup  
Processor & Cooler
12700F / Arctic Liquid Freezer II 240
Motherboard
MSI PRO Z690-A DDR4
Storage
1TB Firecuda 520 SSD / 500GB Kioxia Exceria SSD / 1TB WD HDD
PSU
Asus ROG STRIX 750W
RAM
32GB G.Skill Aegis 3200 MHz
Video card
EVGA 3080 FTW3 Ultra 10GB
Case
Modecom Volcano Amirani White
Mouse
Razer Deathadder V2
Keyboard
Cooler Master MK730 Brown Switches
Monitor
LG 32" 165Hz QHD
OS
Windows 10 / Ubuntu
Зедов Hedra Desk One. Не дека по Битолска линија, ама бирото е одлично.

Механизмот е добар, ама standout feature е дрвото. Изработено е топ, дебело, одлична боја и завршка, стварно немам коментар. Ако имаш посебни димензии, ти го прават по мерка.

Исто зедов и monitor stand, ама пошто не сакав еден голем, ги замолив да направат 2 помали.

Целокупното искуство е 5/5, ако некој се двоуми, земајте слободно. И гаранција имаш на електроника, мотор и конструкција (2, 3, 4 години мислам, видете на страната не памтам.). Поголемото биро со 2 мотори има една година повеќе, ама немав потреба.

Да, поскапо е од обичните бироа кои се по 12к-15к, ама само дрвото и изработката според мене вреди за парите, а да не збораме и гаранцијата и резервните делови ако ти затреба нешто.

IMG20260710205712.jpg

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.598
6.031
Битола

Механизмот е добар, ама standout feature е дрвото. Изработено е топ, дебело, одлична боја и завршка, стварно немам коментар. Ако имаш посебни димензии, ти го прават по мерка.

Исто зедов и monitor stand, ама пошто не сакав еден голем, ги замолив да направат 2 помали.

Целокупното искуство е 5/5, ако некој се двоуми, земајте слободно. И гаранција имаш на електроника, мотор и конструкција (2, 3, 4 години мислам, видете на страната не памтам.). Поголемото биро со 2 мотори има една година повеќе, ама немав потреба.

Да, поскапо е од обичните бироа кои се по 12к-15к, ама само дрвото и изработката според мене вреди за парите, а да не збораме и гаранцијата и резервните делови ако ти затреба нешто.

Погледнете го атачментот 163695
Шо должина е воа?

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.531
2.986

Погледнете го атачментот 163695
Супер си е бирото, со зравје да си користиш, Стефче!
Дрво си е дрво.
А сега, наредно, дај земи потсреди то каблината шо висат таму отпозади, изменаџирај ги тро, да не ти го грдеат сетапо.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Офтопик

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно