Термалрајт фантом спиритот, од надвор ти е или почнал некој кај нас да ги носи?Нешто е набавено ново локално, друго од надвор
Топ цена за одличен кулер. Ова директно од кај нив нарачка со достава до Македонија, или по трети канали?Thermalright-от е од шведска, од Inet e, а и топ цена - околу 2.300 денари. Супер ќе е да почнат и кај нас да ги носат.
Не знам со достава до МК како би било, роднина доаѓаше наваму и искористив приликаОва директно од кај нив нарачка со достава до Македонија, или по трети канали?
Јасно, пошто најефтино што имам видено слично по перформанси од Термалрајт е асасинот за околу 3900 од тему.Не знам со достава до МК како би било, роднина доаѓаше наваму и искористив прилика![]()
Убаво пицнато, секоја честВеројатно последно билдање на B550 платформата, 5700X заменет со 5800X3D, 32GB дуплирани со 64GB DDR4, место куќарето Deepcool E-Shield сега бирото ми го краси Asus ProArt PA401 Wood edition, дистрибуција на струја му доверив на NZXT C850 Gold Core - 850W, а за шприцер ладен процесор баталив AIO и се вратив на ваздушар, раскошниот Thermalright Phantom Spirit.
Ова би требало да вози до излегување на AM6, AM5 го скокам.
Погледнете го атачментот 162586 Погледнете го атачментот 162587 Погледнете го атачментот 162588 Погледнете го атачментот 162589
1. ASUS ProArt PA401 Wood Edition, од Сетек
2. NZXT C850 Gold Core - 850W ATX 3.1, од IT маркет (Сексио)
3. Thermalright Phantom Spirit 120 SE, од надвор (inet.se)
4. AMD Ryzen™ 7 5800X3D, половен од форумов
5. A-Data XPG Gammix D35 DDR4 64GB (2x32GB) 3200MHz, половен од форумов
Исфрлив од сетапот се шо имаше RGB и други лед светла, сега е како шо претпочитам - мрак!
Све тоа светлечки тастатури, глувци, вентилатори, ЛГБТ рам стикови, отиде во ПЦ-то на малиот.
Погледнете го атачментот 162590 Погледнете го атачментот 162591
Шо муце вака се расфрла, да не имаш најава дека уште ќе креваат цените?Од "скупите" играчки малку.
![]()
1. Немам никаква дојава за кревање на цените. И онака се кренати, што има да изгубам ако купам сега.Шо муце вака се расфрла, да не имаш најава дека уште ќе креваат цените?
Мал апдејт од мене, земав тоа што замислив и на прва, прилично сум задоволен од звукот и работата на Едифиер М90. Пробани досега на БТ, супер работат, супер звук, одлично изработени, одлично спакувани, би рекол дека дури сум и импресиониран од тоа што го добив. Е сега, малку се поголемки ко за на маса со 32ка монитор и лаптоп, ама тоа е, сега ќе мора нова маса, поголема да се бара и со подесување по висина... да не си ми во кожа, не е лесно.Немам некоја специфична намена, баш ми се за компјутерски звучници, моментално имам соундбар Делл, ама ќе правам некое преуредување па сакам да ставам некои убави звучничиња да се уклопат и да ја дополнат сликата. Нешто што ми се бендиса се новиве Едифиер М90, ем се симпатични ем може да се искористат и за други ствари затоа што имаат и ХДМИ. Но како што реков, отворен сум за сугестии и некои интересни понуди, посебно ако се некои симпатични на изглед.
па поголема соба, поголем стан, висок плафон…ама тоа е, сега ќе мора нова маса, поголема да се бара и со подесување по висина... да не си ми во кожа, не е лесно.
Нема крај на маките, ама нема ни предавање!па поголема соба, поголем стан, висок плафон…
Со здравје да те служат. Звучките се одлични. Мониторот исто така. За лајтбарот нема муабет.Мал апдејт од мене, земав тоа што замислив и на прва, прилично сум задоволен од звукот и работата на Едифиер М90. Пробани досега на БТ, супер работат, супер звук, одлично изработени, одлично спакувани, би рекол дека дури сум и импресиониран од тоа што го добив. Е сега, малку се поголемки ко за на маса со 32ка монитор и лаптоп, ама тоа е, сега ќе мора нова маса, поголема да се бара и со подесување по висина... да не си ми во кожа, не е лесно.
Патем во меѓувреме, благодарение на @gokica и неговото купување на тоа лајт барот од жаомие и проблемите што ги имаше со поставување на мониторот, купив и јас, најмногу за да му докажам дека стварно треба да го смени мониторот за понов, еве го кај мене, спие, путер, никаков алат не ми требаше да го монтирам![]()
![]()
Погледнете го атачментот 163420
Бесплатна достава
MONITOR 32" BENQ PD3226G 4K, 144Hz,WIDE IPS, HDMI, DP, THUNDERBOLT 4, USB Type-C, VESA 100x100, Anti-Glare, w/speakers, Black, 9H.LMVLA.TBE
67.500,00 ден
Бесплатна достава
PSU 2200W SEASONIC PRIME PX-2200 ATX 3.1, 80 Plus PLATINUM FULL MODULAR, SRP-PPX222-A5A22ST
35.950,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM RED switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M1
15.770,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X15 CM - KM02 COSMETIC BAG, BLACK
1.460,00 ден
Бесплатна достава
HDD 3,5" 4TB SEAGATE IronWolf 5400rpm 256MB ST4000VN006/2
12.900,00 ден
Бесплатна достава
VGA PNY RTX 5080 TRIPLE FAN 16GB GDDR7, HDMI ,3xDP, VCG508016TFXPB1
89.450,00 ден