Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Stremio

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.148
3.022
Поима немам како се гаси тоа. Барам ама нема опција на AndroidTV за гасење Play Protect.

Пробав и кеш и дата да избришам дури и тражев постара верзија ама не работи добро. Пробав и одново да инсталирам од Play Store Stremio но сега бидејќи брзо се гаси апликацијата не може ни да ја активирам на телевизорот.

Додека се отвори апликацијата и штом се појави почетното мени или оној QR код за да се активира за 2 минутки ќе се изгаси. Само штом си го скенирал тој QR код се гаси апликацијата.
Што уред користиш за андроид тв? Да не е некој на амазон?

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.148
3.022
Не телевизор Philips Ambilight со AndroidTV 8.0.0 верзија.
Очигледно последната верзија ти прави проблем. Врати се на претходната верзија која можеш да ја симнеш на apkmirror или apkpure tacka kom

edit: прво избриши ја старата верзија

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.490
563
Очигледно последната верзија ти прави проблем. Врати се на претходната верзија која можеш да ја симнеш на apkmirror или apkpure tacka kom

edit: прво избриши ја старата верзија
Може да ми дадеш линк од стара верзија? Не знам точно која треба да симнам.

Симнав неколку и инсталирав ама пак исто.
Нормално ја избришав новата верзија пред да инсталирам друга.

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.182
1.617
Скопје
Ова Playtorio што ни го посочи @M@RKO неодамна, и беше само за ПЦ, гледам има избацено верзија и за Андроид уреди.
Ако е имплементиран и таму стриминг модот(не ми е пробано на Андроид), за голем дел ќе биде предоволна опција од аспект на квалитет.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.490
563
Ова Playtorio што ни го посочи @M@RKO неодамна, и беше само за ПЦ, гледам има избацено верзија и за Андроид уреди.
Ако е имплементиран и таму стриминг модот(не ми е пробано на Андроид), за голем дел ќе биде предоволна опција од аспект на квалитет.

За AndroidTV или само за телефони?

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.182
1.617
Скопје
За AndroidTV или само за телефони?
Па ете го линкот гледај, пробај, немам појма, не го користам, чисто колку да знам што се дешава знам да му се осврнам чат пат. По архитектура на процесор му се поделени(2 верзии), така да ваљда може и на ТВ ако е со таков тип на процесор, пошто на обична верзија на андроид имам пуштано стримио(и тоа не го користам) што е за андроид ТВ наменето.

Иначе Playtorio-во што е за ПЦ гледам го подусрал, бар тој директ стриминг модот што му е. Се обидува да го автоматизира да го направи едноставен за плебс, и со најновата верзија од 5 филма пробани ниеден не пушти.
Така да кој сака да го користи на ПЦ нека си седи на 2.7.7 верзија, последна верзија кај која може да се бира од кој сервер да стрима.
Најдоле на странава, клик на Assets.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.490
563
Ја пробав Play Torrio на телефон.
Некој торенти не ми ги отвараше
Нема за преводите да наместиш секогаш да ти вади превод на јазик кој ќе го избереш.
За секој филм/серија морав да го наоѓам преводот и титлот да го зголемувам бидејќи секогаш е мал.
За телевизијата и музика, аудиокнигите па и за некој филмови и серии му треба време додека го вчита стримот/торентот.

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.182
1.617
Скопје
Ја пробав Play Torrio на телефон.
Го пробав и јас на Андроид емулатор. Поточно само функцијата која според мене го прави привлечен како опција, директ стрим за филмови/тв.
И колку што видов, истиот пристап го има на Андроид ко што го има на поновите верзии за ПЦ, т.е. ништо не работи од директ стримовите.
Така да моментално од плејторио, лично само ПЦ верзија 2.7.7 или постара би користел ако некад имам потреба од варијанта без дебрид сервис.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.490
563
Го пробав и јас на Андроид емулатор. Поточно само функцијата која според мене го прави привлечен како опција, директ стрим за филмови/тв.
И колку што видов, истиот пристап го има на Андроид ко што го има на поновите верзии за ПЦ, т.е. ништо не работи од директ стримовите.
Така да моментално од плејторио, лично само ПЦ верзија 2.7.7 или постара би користел ако некад имам потреба од варијанта без дебрид сервис.
Директ стримовите кај мене работат на телефон ако мислиш на таа опција во подесување што е Direct streaming mode. Само што така апликацијата има некој баг или што и да е некој филмови и серии ми ги дава со разместена резолуција и некогаш сликата е скроз доле и се гледа многу малку, ќе треба да излезеш од апликацијата али не скроз да ја искучиш и пак да се вратиш за да се намести сликата. Но така кога ќе излезеш од било кој стрим (филм или серија) цела апликација е разместена резолуцијата.

Сакам да пробам дали би функционирала апликацијава на телевизор со AndroidTV или може е само верзија за телефон.

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.182
1.617
Скопје
Директ стримовите кај мене работат на телефон ако мислиш на таа опција во подесување што е Direct streaming mode. Само што така апликацијата има некој баг или што и да е некој филмови и серии ми ги дава со разместена резолуција и некогаш сликата е скроз доле и се гледа многу малку, ќе треба да излезеш од апликацијата али не скроз да ја искучиш и пак да се вратиш за да се намести сликата. Но така кога ќе излезеш од било кој стрим (филм или серија) цела апликација е разместена резолуцијата.

Сакам да пробам дали би функционирала апликацијава на телевизор со AndroidTV или може е само верзија за телефон.
Да таа опција.
Користи повеќе хостери, и обично секој има свој плеер, значи не го користи интерниот што му е за торенти. Од таму и проблемите со тоа како ги прикажува на старт филмовите.
Исто и на пц на 2.7.7 во мало плеерче ги покажува на старт али можеш да го зголемиш на фул скрин без проблем пошто има копче на плеерот, види да не има исто негде на андроид верзијата, или начин со задржување на прстот врз плеерот, или двоен тап ил слично.
Неможам да проверам пошто сеуште не работи на емулаторов, можда пошто е андроид 13 јебемлига, а немам до толку интерес па да го инсталирам на телефон. Ќе пробам можда на друга верзија андроид емулатор ради наука.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.490
563
Да таа опција.
Користи повеќе хостери, и обично секој има свој плеер, значи не го користи интерниот што му е за торенти. Од таму и проблемите со тоа како ги прикажува на старт филмовите.
Исто и на пц на 2.7.7 во мало плеерче ги покажува на старт али можеш да го зголемиш на фул скрин без проблем пошто има копче на плеерот, види да не има исто негде на андроид верзијата, или начин со задржување на прстот врз плеерот, или двоен тап ил слично.
Неможам да проверам пошто сеуште не работи на емулаторов, можда пошто е андроид 13 јебемлига, а немам до толку интерес па да го инсталирам на телефон. Ќе пробам можда на друга верзија андроид емулатор ради наука.
Не е на мако плеерче туку на голема слика ама сликава од филмов ми беше скроз доле и се гледа само мал дел.
Еве денес пуштив филм е работи добро. Ако има за телевизор баш би сакал да пробам таму, единствено глупо е што нема опција да наместиш само да ти вади превод и која големина секогаш да биде. Барем таа опција не ја гледам на мобилнава апликација.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.490
563
Најдов начин како да се пуштаат стримовите на Stremio на телевизор Hisense VIDAA.

На Hisense VIDAA верзијата на Stremio торент стримови не работат бидејќи е некаква си веројатно Lite верзија и колку што успеав да најам на Reddit коментари треба да го имате овој адон кој вади стримови што не се торенти.

Преку телефон или компјутер го инсталираш адонот и на телевизорот во Stremio во Addons правиш Sync Addons. Потоа кога бирате било кој филм или серија избегнувајте се што е торенти и само бираш стримот на кој пишува WebStreamr | Hayduk.

Некој од тие стримови можеби нема да работаат или ќе ги вади лоша слика но има повеќе стримови па бираш кое го отвара. Тоа е што е, битно опцијава врши работа.

Друга опција е да платиш real debrid.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.737
3.886
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
И трета опција..старомоден начин: download torent од филмот и стримај го или на усб стави го филмот и гледај го на тв :)))
Многу глупости има вака кoлку читам

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.490
563
И трета опција..старомоден начин: download torent од филмот и стримај го или на усб стави го филмот и гледај го на тв :)))
Врши работа и ова што го пишав јас особено навечер пред спиење да погледаш нешто дур не заспиеш.

Viko

hello world
28 јуни 2022
309
285
WebStreamr | Hayduk - Stremio Addon за оние што не можат или не сакаат торенти. Или се на iOS …
Stremio Web не го вчитува на iOS, мислам го вчитува моментот каде сум застанал со филмот на PC и титлот, ама не работи плеерот.

BTW, немам искуство со дебрид сервиси (користам торенти со 10 GB caching и Ultra Fast Torrent Profile на PC и TV кога сакам да гледам нешто во 4K), така да со дебрид не знам дали функционира.

Приметив ја трганле апликацијата од App Store која досега служеше само како bookmark за филмови, така да ако има некој начин за Stremio на iOS нека ме просветли некој...

Атачменти

• 1774046218148.png
    1774046218148.png
    1,2 MB · Прегледи: 17

kirev

senior
31 мај 2010
9.057
7.729
Stremio Web не го вчитува на iOS, мислам го вчитува моментот каде сум застанал со филмот на PC и титлот, ама не работи плеерот.

BTW, немам искуство со дебрид сервиси (користам торенти со 10 GB caching и Ultra Fast Torrent Profile на PC и TV кога сакам да гледам нешто во 4K), така да со дебрид не знам дали функционира.

Приметив ја трганле апликацијата од App Store која досега служеше само како bookmark за филмови, така да ако има некој начин за Stremio на iOS нека ме просветли некој...
Пробај го Stremio - Freedom to Stream со WebStremr addon. Ако те зеза можеш цел филм да го симнеш па со плеер да го гледаш. Пробај со друг браусер и тоа може да помогне

Последна промена:

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.182
1.617
Скопје
Е да бе, и нивата ручно уште ја копаш, пошто рачна работа си е рачна работа а? :p :).

Торент е мучна работа за денешно време/можности, а за фри стримови се плаќа со потрошено време и/или нерви, така да платете си ко господа.
Ако ви личи многу $3 месчно за реалдебрид, ондак соберете се тројца и поделете си еден Torbox акаунт, не прават проблеми за делење на акаунт(освен ако не се соберете 3 вола со по 500ГБ трансфер дневно :) ).
Помалку од долар месечно искача поделено на тројца, мислам дека преку реферал ако се зачлени се добива секој месец 7 дена плус. А може и некој линк со некое промо да постои, треба да се побара пред да се регистрира.
Не е подеднакво добар како реалдебрид, али блиску е, а за парите(ако се подели на неколку души) е одличен.
И место да користите Ѓубрина ко стримио со претплатата,, идете на КОДИ. Да не ве боли глава.
Башка титулата Господин(стекната со плаќање на сервис), автоматски се апгрејдува на господин Господин чим се заборави Ѓубрево звано стримио :)

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.737
3.886
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Е да бе, и нивата ручно уште ја копаш, пошто рачна работа си е рачна работа а? :p :).

Торент е мучна работа за денешно време/можности, а за фри стримови се плаќа со потрошено време и/или нерви, така да платете си ко господа.
Ако ви личи многу $3 месчно за реалдебрид, ондак соберете се тројца и поделете си еден Torbox акаунт, не прават проблеми за делење на акаунт(освен ако не се соберете 3 вола со по 500ГБ трансфер дневно :) ).
Помалку од долар месечно искача поделено на тројца, мислам дека преку реферал ако се зачлени се добива секој месец 7 дена плус. А може и некој линк со некое промо да постои, треба да се побара пред да се регистрира.
Не е подеднакво добар како реалдебрид, али блиску е, а за парите(ако се подели на неколку души) е одличен.
И место да користите Ѓубрина ко стримио со претплатата,, идете на КОДИ. Да не ве боли глава.
Башка титулата Господин(стекната со плаќање на сервис), автоматски се апгрејдува на господин Господин чим се заборави Ѓубрево звано стримио :)
Што знам. мене лично послено ми е со торентиве. Ги користам одкако с појавија. Земам тоа што ми треба па го гледам кога имам време. Не би имал време да се маткарам како неколку челнови погоре..работело не ранотело ова она...
Ама секој со својата мака и услови за гледање.

Ab@ace

lurker
21 мај 2016
851
733
Што знам. мене лично послено ми е со торентиве. Ги користам одкако с појавија. Земам тоа што ми треба па го гледам кога имам време. Не би имал време да се маткарам како неколку челнови погоре..работело не ранотело ова она...

Real Debrid со Strimio 2-3 Адона со подршка RD и си раат инстат ти пушта филм и од 30 гб

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.182
1.617
Скопје
Од кај па сеа мака?
Па немаш маки кога ќе си платиш, затоа ги спомињам торбокс и реалдебрид. Бираш од убав интерфејс(пример коди), пушташ, гледаш.
Даваат 1 ден бесплатно демо, пробајте па после муабети што е подобро, кога веќе се има референца за споредба. Не личи вака на непробано.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.737
3.886
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Од кај па сеа мака?
Па немаш маки кога ќе си платиш, затоа ги спомињам торбокс и реалдебрид. Бираш од убав интерфејс(пример коди), пушташ, гледаш.
Даваат 1 ден бесплатно демо, пробајте па после муабети што е подобро, кога веќе се има референца за споредба. Не личи вака на непробано.
Мака во смисла на погоре опишаните проблеми. Местење, сетинзи...Значи не викам дека не е во ред или дека не чини Стремио и слични сервиси ама лично за мене полесно ми е со торентиве.

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.182
1.617
Скопје
Мака во смисла на погоре опишаните проблеми. Местење, сетинзи...Значи не викам дека не е во ред или дека не чини Стремио и слични сервиси ама лично за мене полесно ми е со торентиве.
Поефтино(бесплатно) да, но полесно сигурно не ти е, полесно ти е да си речеш дека ти е полесно :).
Место еднаш да потрошиш време да сетираш одреден програм и после да уживаш...

Демек ит форум, треба чачкачи да сте давибам тоа. Ако негде се углави сигурно ќе се најде некој да асистира.

Еве ти од мене донација. Веќе имам 90% подесено коди спремно за давање кое може само да се ископира. Пиши ми ако сакаш во пп ќе ти дам број да се туриме на вибер, ќе ставиш тимвјуер на пц и јас ќе ти доподесам тоа што треба.

Па после веќе информирано ќе можеш да пишеш дали со торент е подобро, полесно и слично.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно