Не бараат код за АлиЕкспрес, само Тему им бара потврда дека ја доставиле.RR..HU пакет (2 type-c кабли) стигна за помалце од месец.
Нарачката направена 22ри септември, 25ти септември подигната од кинеската пошта на 16ти октомври ми ја донесоа ВиаПост дома.
Погледнете го атачментот 154801
пс. ми стигна и СМС со код за потврда. доставувачот не ме праша за кодот![]()
Зависи од поштата, рачунај некој просек за овие поскапите работи 3 недели, можеби 4.Dajte predlog dobra kamera za nadvor na terasa, nesto sto gledav
ako ima nekoj iskustvo IMOU Bullet 2E 5MP 3K Eingebauter Scheinwerfer Vollfarb-WLAN-Kamera für den Außenbereich, IP67, wasserdicht, Heimsicherheit, menschliche Erkennung, IP-Kamera - AliExpress 30
Za kolku vreme stigat pratkite i dokolku bea bez odanocuvanje?
Dajte predlog dobra kamera za nadvor na terasa, nesto sto gledav
ako ima nekoj iskustvo IMOU Bullet 2E 5MP 3K Eingebauter Scheinwerfer Vollfarb-WLAN-Kamera für den Außenbereich, IP67, wasserdicht, Heimsicherheit, menschliche Erkennung, IP-Kamera - AliExpress 30
Za kolku vreme stigat pratkite i dokolku bea bez odanocuvanje?
Бидејќи никој нема споделено искуства за овие бројчиња, да споделам јас.Преку која пошта одат овие LKXXXSK ? Првпат гледам ваков код, СК можно е да е Словачка.
Да, и за разлика од приватниве брзи пошти каде чекам и по недела дена од прием во магацин до достава, од МК пошти ми ја препраќаат во локална пошта следниот ден откако ќе пристигне кај нив.Мк пошта е најбрза, стига у локална идеш и си ја земаш.
Пошта и стигаат за 20тина дена до МК.RE...NL
Ќе стигне преку пошта или некоја приватна ќе го превземе?
Имам пратка со тракинг RE...NL, стигната во пошта и препратена на царина на 30 октомври. Истиот ден им имам пратено мејл со фактура, пробав и да се јавам како што правам секогаш, ама телефоните (02 2 401 876, 02 2 401 877 и 02 401 878) им се недостапни. Не знам на кој телефон да ги барам, ова досега не се случило. Ако некој знае друг број, нека пише. Инаку, пратката останува на статусот од 30 октомври. Со среќа нека ни е ако се воведе ова сите пратки да одат на царинење. Ако воопшто ги добиеме, ќе ги добиеме после една година од стигнување во Македонија.
Малце тешко тоа годинава, посебно тоа што смалија данок за мали пратки до 22 евра.Секоја нова година прават пумпа од вест дека до 150 евра нема царина и данок.
Можеби и оваа година истото ќе го направат.![]()
Знаат да изненадат со „фејк њуз“ како и обично.Малце тешко тоа годинава, посебно тоа што смалија данок за мали пратки до 22 евра.
Мислам дека им се излистани сите вработени
Сите поштенски пратки кои содржат стока, а кои се испратени од странство од страна на правни лица, како и сите пратки кои се предмет на купопродажба, подлежат на пресметка на царински давачки и ДДВ, независно дали служат за лична употреба на примачот. При тоа од плаќање на царински давачки се ослободуваат пратките чија што вредност не надминува 90 ЕУР, а од плаќање ДДВ се ослободуваат пратките чија што вредност не надминува 22 ЕУР, што значи дека за пратките со вредност до 90 ЕУР се плаќа само ДДВ.Над колку пари се плајќаше царина?
Не знам дали е ова пуштено, ама еве мене ми стигнаа пратки, ништо не доплатив.Малце тешко тоа годинава, посебно тоа што смалија данок за мали пратки до 22 евра.
Абе си добил пратки сега, пошо изгледа не е ставено во функција сеуште, али прашање на време е само од кога ке почнат да лепат давачки на пратките. Верувај им треба кеш и по секоја цена ке гледаат да го наплатат од народот.Не знам дали е ова пуштено, ама еве мене ми стигнаа пратки, ништо не доплатив.
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN, Low-Noise PWM, 2000 RPM Max, BLACK, ACFAN00348A
740,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q5 MAX QMK/VIA RGB Al. body, HS Gateron Jupiter Brown, 2.4 GHz & BT, Carbon Black, w/knob, Q5M-M3
15.200,00 ден
MOUSE RECEIVER USB A4TECH, for A4TECH/F-STYLER, Black, RN-10D
320,00 ден
GAME FIGURINE PALADONE FORTNITE CHEST LIGHT, PP14737FO
1.790,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C2 Pro 8K QMK RGB, Full Size, Super Brown switch, C2PX-M3
4.640,00 ден
HDD 3,5" 4TB WD BLUE 5400RPM 256MB SATAIII WD40EZZX
10.730,00 ден