marv
poweruser
- 5 октомври 2007
- 5.789
- 5.509
Абе види, освен што не е Самсунг и што не е од пожелните продажни места, друго вака не е лош. Цццццц...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Абе види, освен што не е Самсунг и што не е од пожелните продажни места, друго вака не е лош. Цццццц...
фала за препорака. не е воопшто лош ама како се со сервис и делови? Би требало да е драстично подобро од пред 7-8 години кога немаше екран мислам дека за 7ка беше….
Во државава делови освен за Samsung или Apple не очекувај секако. Официјален xiaomi сервис ми кажува дека за Xiaomi 13, и цитирам "нема дечко нема ни да има". Телефонот нема ни 3 години.А тек па мегамобил, ледиком, мобеликс, итн..фала за препорака. не е воопшто лош ама како се со сервис и делови? Би требало да е драстично подобро од пред 7-8 години кога немаше екран мислам дека за 7ка беше….
Имаш бејзик,отвори оглас со префикс проценка па да кажеме.Позз, што проценка би удриле на С22 Ултра 256гб со минимални знаци на користење ? Купен Октомври 22ра. И доколку е некој заинтересиран секако нека пише.
ако може препорака за нов телефон од околу 30к. Потребно е да поддржува е-сим, солидна камера ,фејсбук, вибер, ватс ап, листање по интернет,јутуб и колку што се може да не кочи
За продавница се преферира телеком операторите или Анхоч, Техномаркет. Моментално од тоа што ми фати око
A56
A55
S24 FE
S24 - но дали вреди за цената? Некако многу ми оди надвор од буџет и мислам дека непотребно дадени пари ќе бидат.
Некој предлог за што е најдобро за парите? Овие што ги наведов да имаат некоја мака/маана за да треба да ги избегнувам?
Фала!
шаоми не сакам поради рекламитеИзборов кај самсунг е ептен лош за ефтиниве телефони, не е лошо шаоми да ѕирнеш. За таа цена имаш 14Т со 12 гига рам.
имам ајфон 12 и не сакам веќе иос или apple производ. Ако давам толку пари ке земам с25 или слично…Во државава делови освен за Samsung или Apple не очекувај секако. Официјален xiaomi сервис ми кажува дека за Xiaomi 13, и цитирам "нема дечко нема ни да има". Телефонот нема ни 3 години.А тек па мегамобил, ледиком, мобеликс, итн..
И јас бев во иста дилема ко тебе, бидејќи еве од горново, сакав на пријател да му го откупам неговиот телефон за скоро ич пари, ама делови јок. Исто и со малку постарите, а пројде 4-5 години макар и флегшип бил, толку му е, не се надевај веќе. За другиве ќе се најде, макар и да држи charge едвај една година, ќе се најде и локално, а секако бар има во официјалните сервиси што се, и за двете фирми горни. Прегризав на крај, зедов 16e и мирна ми е главата. Имаш есим, дефинитивно ги шие сите што ги наброја освен можеби с24ката, ама лично, не ми требаа ниту рефреш рејтот, ниту ultrawideот, бидејќи тука е разликата со некој Про модел/base ајфонот/самсунзиве што си ги набројал. Искуство со продавницата 10/10, не ми е ниту прв пат, сум земал за пријатели од тука, влегов, во 3 мин излегов, нема што да се гледа.
И јас го гледав OnePlusот, пред некоја недела, и го немаа на залиха, ама сепак ова од горе ми беше пресудно. Со другар исто тука од форум зедовме OnePlus 8 за него, ама делови за жива глава нема. И самите OnePlus работат со надеж дека ќе си во ЕУ, ама не сме, и немаш начин некаков (од нив директно да ти пратат кутија со prepaid shipping label, пример) да си го сервисираш телефонот тука.
На S26 Ultra ке биде истиот самсунгов сензор HP2 што го фураат истиот од S23 навака само со поголема апертура. Иста батерија (90% ке биде иста литиум јонска а не карбот силициум), 99% исти екран, за 1 мм потенок итн .. Бљувотини веќе 3-4 години од самсунг по ред. За разлика од нив, Honor, Realme , OnePlus прават вистински надоградби кај нивните телефони.Самсунг не знае кај тера, на новиот Фолд 7 го трнале пенкалото и ги ставиле истите камери што ги вртат последниве 5 години.
Јас би ги додал и Xiaomi дека прават скоро слични смартфони, за разлика од другите компании кои што прикажуваат иновација. Huawei веќе во Кина се напред со иновациите, воведи и 10 Gbps интернет во Кина, што кај нас оптика е мисловна именка за некои места, а тоа е поради тоа што нема доволно екипи за ширење на оптиката.На S26 Ultra ке биде истиот самсунгов сензор HP2 што го фураат истиот од S23 навака само со поголема апертура. Иста батерија (90% ке биде иста литиум јонска а не карбот силициум), 99% исти екран, за 1 мм потенок итн .. Бљувотини веќе 3-4 години од самсунг по ред. За разлика од нив, Honor, Realme , OnePlus прават вистински надоградби кај нивните телефони.
Од последниот упдејт за S21 FE преминав од андроид 14 на 15 со UI 7,после првата недела се појави линија на екранот.Буричкав низ интернетот и најдов информации дека S21 серијата вклучуваќи и FE подлежат на гаранција од Самсунг до крајот на 2025 година поради софтверска/харфверска сериска грешка на екраните.
Дали кај нас имаме официјален "мајстор" за самсунг телефони?
Погледнете го атачментот 152360
Иако од пред 2 дена преминав повторно на Xiaomi поточно POCO F7 Pro 12/512 сепак S21 FE ми лежи надуша и несакам да го фрлам.
Дечки еден совет,
A56 8/256 или S21 ultra 12/128 ? Двата телефона се фабрика.
??Хахахаха
Јас би одел со S21 Ultra сепак е премиум телефон, со многу подобри камери, дисплеј и изработка. Единствено што има помал капацитет за меморија (128GB), ама тоа можеш да го надоместиш со cloud или надворешно складирање. Софтверски надградби ќе добива приближно до средина на 2026.Дечки еден совет,
A56 8/256 или S21 ultra 12/128 ? Двата телефона се фабрика.
И мене ме интересира истово.Некој да земал скоро А56 да сподели искуство ако го има повеќе од месец дена?
>Ако го земам S25 Ultra преку Телеком, со оваа тарифа би ме чинел околу 70-80k денари.
>Во мобиларите (пример Ледиком) истиот модел се движи околу 60k, ама таму секогаш има дилема гаранција, увоз, пазар итн.
Цела серија на S25 користи само Snapdragon, освен FE.Дали сите S25, обични, не плус, не ултра, кај нас се со Snapdragon?
(Подолу имате и спојлер со подолга верзија)
Здраво дечки!
После долго време пак се враќам на форумов, да побарам ваше мислење.
Уште го користам мојот Galaxy A50 – 6 години верно ме служи, ама време е за апгрејд. Сакам да преминам на S25 Ultra 512GB, пошто планирам телефон што ќе ме држи следни 6-8 години.
Сега ми истекува и договорот на Телеком. Во фамилија сите сме на Mobile S, само јас сум на Mobile M. Mесечно плаќаме околу 2,500 денари.
Реално не ми доаѓа во обзир да давам над 60k за телефон. Опциите ми се:
- Да го преплатам преку Телеком, ама да си останеме со сегашните тарифи и месечна сметка од 2,500.
- Да се префрли цела фамилија на Mobile M (што не е опција за мајка ми, бидејќи тогаш месечно би плаќале 5,000).
- Или да почекам, па S25 Ultra да го начекам поевтино после нова година, особено кога ќе излезе S26.
(!!)Алтернативна идеја: сега со продолжување на договор би можел да го земам Galaxy A56 256GB за околу 12k денари, да го користам неколку месеци, па после да преминам на S25 Ultra кога ќе падне цената. А56 потоа би му го оставил на татко ми, пошто и нему му треба нов телефон.
Што мислите вие, која опција е најпаметна?
Здраво дечки!
После подолго отсуство од форумов, пак сум тука за едно „second opinion".
Телефонот што го користам последниве 6 години е Samsung Galaxy A50. Ме служеше солидно, ама време е за промена. Сакам нов телефон што ќе трае барем уште 6-8 години и изборот ми е јасен Samsung Galaxy S25 Ultra 512GB (верен сум на Samsung и не планирам друга марка).
Е сега, се појавува дилема. Во Македонија цените не се баш розови:
- Во Телеком телефонот чини околу 85-90k ден., а со продолжување договор (јас сум на Mobile M, фамилијата на Мobile S) би можел да го добијам за 70-80k ден.
- Во мобиларите (пример Ледиком) истиот модел со 512GB моментално е околу 60k ден.
Со мобиларите е поевтино, ама секогаш ме мачи гаранцијата и тоа што често се увоз од други пазари (Дубаи, Азија итн.). Со Телеком е поскапо, ама е најсигурно, со гаранција и официјални апдејти за нашиот пазар.
Агент од Телеком ми спомна дека телефоните како и да е, од мобилари се од „сива зона" дилемата е:
- Ако земам преку Телеком и си останеме на сегашната тарифа (2,500 ден. месечно), телефонот ќе ме чини ~75k ден.
- Ако сите се префрлиме на Mobile M, тогаш би бил околу 50-55к ден., ама сметката би скокнала на 5,000 ден. месечно што мајка ми никако не го прифаќа.
- Ако одам во мобилара, ризикувам со гаранцијата, ама ќе заштедам и ќе го земам за 60k.
Во меѓувреме ми текна и на алтернативна опција: да земам Galaxy A56 256GB преку Телеком за само 12к ден. (со истата тарифа и фамилијарен буџет), да го користам неколку месеци, па потоа да си го купам посакуваниот S25 Ultra (можеби ќе падне цена после излегување на S26), а А56 да му го дадам на татко ми кој и онака има стар А8 и му треба нов телефон.
Со ова остануваме на истата сметка од 2,500 ден., а јас имам привремено солиден телефон додека соберам пари за Ultra. Единствено малку ќе се замарам со префрлање податоци два пати (А50 → A56→ S25 Ultra), ама со Smart Switch тоа не е страшно.
Па што мислите вие, која опција е најпаметна?
1. S25 Ultra веднаш преку Телеком сигурно, ама поскапо.
2. S25 Ultra од мобилара поевтино, ама со ризик.
3. Привремено А56, па после S25 Ultra најбалансирано решение.
Го чекам вашето мислење!
Реков не купувам друг телефон од многу очигледни / неочигледни и приватни причини.Neither
One plus 13S, а нека ти дадат попуст на претплата наместо уред.
EARPHONES WIRELESS XIAOMI Redmi Buds 8 LITE BLUETOOTH w/microphone, WHITE
1.700,00 ден
CPU AMD RYZEN 5 3400G, Quad Core, 4,2GHz 6MB s.AM4,Vega 11 Graphics , YD3400C5M4MFH TRAY
5.550,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO 4K X HDR10, VRR, USB 3.0 (TYPE-C), 10GBH9901
16.590,00 ден
CASE KOLINK Mini-ITX, Micro-ATX, Satellite Cube, 1x120mm fan, Black, GEKL-006
2.790,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020295-EU
8.100,00 ден
USB Flash Drive 2.0 64GB HAMA ROTATE, 10MB/S, BLACK, 00104302
420,00 ден