Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Телевизори (искуства, препораки, совети, мислења...)

Solidsnake

hello world
28 декември 2014
453
626
Техномаркет го имаат Sony 65X90K и X92K тука во Скопје, кај стадион. За разлика од Нептун. Бев ги видов и овие и TCL во сетек. Не ми е јасна разликава помеѓу X90 и X92 некој ако има инфо нека сподели. Во меѓувреме ќе гуглам и ќе размислувам за која варијанта повеќе ме бендисува.
Разликата е во постољето, иначе е истиот тв.

lumixoid

hello world
22 септември 2008
217
257
Техномаркет го имаат Sony 65X90K и X92K тука во Скопје, кај стадион. За разлика од Нептун. Бев ги видов и овие и TCL во сетек. Не ми е јасна разликава помеѓу X90 и X92 некој ако има инфо нека сподели. Во меѓувреме ќе гуглам и ќе размислувам за која варијанта повеќе ме бендисува.
Изгледа само stand-от е различен.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.055
14.134
Ако компарацијата во погорниот пост е прецизна, тогаш X92K има нативно 10 битен панел (без FRC). Ова не значи многу зашто FRC е одлично имплементиран денес. И нема да има разлика кога се гледа 10 битна содржина. Но сепак говори дека панелот кај поскапиот е подобар. Мора да земеме во предвид дека во споредбата можеби пропуштиле да вметнат FRC кај поскапиот модел па оттука и двата да се со потполно ист панел.

Споредбата исто наведува разлика во портовите. Па ако тоа е значајно тогаш може да се земе во предвид.

MacRazor

hello world
15 ноември 2017
234
148
Само да прашам деца. Хисенс модел Е7КQ успеа само 80тина канали да скенира автоматски на телекабел кабловска. Со мануелно пребарување се дојде до 110 канали. Е сега канали како филм бокс, фајт бокс, доку бокс и сл. не може да ги најде на фрекфенција од 394 официјална што стои на нивната страна. Ме интересира на друга фрекфенција се, или не постојат каналиве веќе во нивната понуда. Поздрав

18 септември 2020
926
865
Македонија
Само да прашам деца. Хисенс модел Е7КQ успеа само 80тина канали да скенира автоматски на телекабел кабловска. Со мануелно пребарување се дојде до 110 канали. Е сега канали како филм бокс, фајт бокс, доку бокс и сл. не може да ги најде на фрекфенција од 394 официјална што стои на нивната страна. Ме интересира на друга фрекфенција се, или не постојат каналиве веќе во нивната понуда. Поздрав
Автоматско пребарување направи му, ако не пиши им на месенџер.

Ficho

hello world
9 јули 2015
391
285
Скопје
Дали вреди да се гледа A75/80 серијата на сони како почетна во тој ранг? Исто така, дали има некој идеја колку би вредел сега KD55XF8096 на оглас? Би ми помогнало околу дефинирање на буџетот.

Ficho

hello world
9 јули 2015
391
285
Скопје
Апдејт - земен Sony Bravia XR-65A75K. Нажалост веќе немаше примероци од XR-65X90 ни од 92ките. Стварно мислам дека беа добра цена ама јебига. Го видов и TCL ама решив ако давам толку пари некако сони повеќе ме влечеше.

GoCe_

hello world
18 ноември 2007
291
301
Имам Samsung 8072, 50 инчи и стар е 3 години. Се појавија линии на крајот долу на екранот од лево кон десно низ цел екран кои трепкаат, и на средина неколку линии кои се невоочливи од далеку.

Исклучиво е користен за нетфликс и јутјуб. Намерно го кажувам ова пошо никад не бил поврзан со кабелска па да речеш се десил некој куршлус..

Па прашањето ми е: јас сум нешто баксуз, или се е кршови и крнтии?

Купен од нептун.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.055
14.134
Имам Samsung 8072, 50 инчи и стар е 3 години. Се појавија линии на крајот долу на екранот од лево кон десно низ цел екран кои трепкаат, и на средина неколку линии кои се невоочливи од далеку.

Исклучиво е користен за нетфликс и јутјуб. Намерно го кажувам ова пошо никад не бил поврзан со кабелска па да речеш се десил некој куршлус..

Купен од нептун.

Како ќе ти се погоди. Има многу задоволни од самсунг телевизори вклучително и јас.

Нека го види сервис. Можеби е некое флет кабелче. Можеби и нешто поголемо.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.498
3.101
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro

Купен од нептун.
Ти си баксуз изгледа. Мојот е 8ца серија од 2018-та (значи 6 години стар), најмногу користам јутуб и нетфликс на него, многу малку кабелска/макс тв и солидно време PlayStation и Plex. Телевизорот е во секојдневна употреба, нула проблеми. Купен исто од Нептун. Пу пу да не го урочам.

Ts011

user
31 март 2020
1.421
1.072
Ти си баксуз изгледа. Мојот е 8ца серија од 2018-та (значи 6 години стар), најмногу користам јутуб и нетфликс на него, многу малку кабелска/макс тв и солидно време PlayStation и Plex. Телевизорот е во секојдневна употреба, нула проблеми. Купен исто од Нептун. Пу пу да не го урочам.
Jas sum so 55tu7172 se gleda 10% tv ,potoa iptv, YouTube,Hbo, Gley ....
odlicen.....

MacRazor

hello world
15 ноември 2017
234
148
Самсунг само за фрижидери праење ги бива, ене го тера 15 години гајле нема. За Тв само Хајсенс или ТЦЛ.

pavlestyle

hello world
9 април 2016
95
104
Најдобра опција моментално кај нас до кај 600 евра, 55-65 инчен и предност би била 120hz+ за PS5 во близа иднина?

armin06

hello world
13 април 2007
76
30
Kako si zadovolen od televizorot?

Od operativniot sistem potocno?

Sent from my SM-G990B using Tapatalk

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.239
665
Јас имам Hisense телевизори, ок е оперативниот, ама немаш апликација HBO на пример.

3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
dual 160KB 5.25-inch disk drives and 10 MB HDD
RAM
16K on-board RAM
Video card
Monochrome Display Adapter
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0

Купен од нептун.
Јас имам AU8072, 50 инчи, после неполна година се појавија такви линии. Рикнат дисплеј, сменија во гарантен рок... ставија некој од СТ или Лада :) (од Сетек купен, во Видео Дата сервисиран).

Propeller

hello world
5 февруари 2015
214
205
Kako si zadovolen od televizorot?

Od operativniot sistem potocno?

Sent from my SM-G990B using Tapatalk

И јас имам Hisense. Оперативниот е поприлично лимитиран. Не може да се инсталираат апликации од трети места, пошто не е Андроид. Пример, Коди ако сакаш, немаш.
Има Plex.
Од платените има Netflix, Apple TV, Rakuten, Prime Video, Disney+.
HBO нема.
Deezer, Tidal има со Plex.
Тоа е тоа.

Инаку е брз, респонзивен, визуелно изгледа добро.

KarajanN

hello world
2 јуни 2010
71
59
Јас имам AU8072, 50 инчи, после неполна година се појавија такви линии. Рикнат дисплеј, сменија во гарантен рок... ставија некој од СТ или Лада :) (од Сетек купен, во Видео Дата сервисиран).
Јас имам BU8072 55 инчи и знам дека нема шанса веќе самсунг телевизор да купам, За неколку месеци му откажа далинското, ми го сменија во гарантен рок и еве новото пак прави проблеми. Bluetooth конекцијата на далинското фаќа до еден метар и над таа дистанца неконтролирано се понаша.

Surreal

hello world
30 септември 2014
203
211
Скопје
Ме интересира мислење/ искуство со овај модел SONY KD 50 X75 од нептун, само тој Сони го гледам 50 инчен.
Или некоја алтернатива на овај модел, LG околу таа цена до 45к.
Му рикна дисплејот на Samsung UE50 7402UXXH после 4 год користење, ми треба нов ТВ.
Дали се одлучи за овој ТВ или зема нешто друго?

Исто така прашање до сите, барам телевизор 50 инчи до кај 40к. Го гледав Сони-то, фактички истиот што го пиша AlexM, LG 50 UR 81003 LJ или QE 50 Q60 CAUXXH. Кој од овие 3 би бил подобра опција? Од TCL не сум нешто задоволен, многу чаламење на папир а панелот е ужас голем.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.672
3.759
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Пред неколку дена се појавија овие 2 линии, црвена и жолта во горниот дел од телевизорот (Sony KDL40W605B) од 2015 год. Дали му е дојден крајот?
Не сметаат многу линиите и од далеку потешко се забележуваат..се решава проблемов или не се исплати?

Атачменти

• sony.jpg
    sony.jpg
    87,4 KB · Прегледи: 61

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.480
2.926
Пред неколку дена се појавија овие 2 линии, црвена и жолта во горниот дел од телевизорот (Sony KDL40W605B) од 2015 год. Дали му е дојден крајот?
Не сметаат многу линиите и од далеку потешко се забележуваат..се решава проблемов или не се исплати?
Хмм, дали крајот така мириса?
Па, за панелот веројатно толку му е, треба замена со нов.
Ама советувај се со некој ТВ сервисер.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.672
3.759
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Засега нека тера вака, секако од далеку потешко се гледаат линиите и зависи од позадината. Ако се појави поголем проблем..ќе барам друго решение.
Стар е ТВ-то така да прашање е колку е исплатива поправката освен ако е некоја помала сума

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.282
5.254
Скопје
hackitfree.github.io
Прогуглај - може има изи-фикс
1717489600265.png

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.672
3.759
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Гуглав и ништо специфично не најдов затоа прашав :))))
Мислењето е автоматски споено:

Дури не се појават Бубарци на тв-то или снема скроз слика нека си тера вака :))))

Ова ми го кажа другар сервисер: Ova e ostetuvanje na samiot ekran i nema vo MK servis sto ke ja opravi osven da se smeni nov ekran (displej) ili poloven od pregoren tv

Последна промена:

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
Гуглав и ништо специфично не најдов затоа прашав :))))

Дури не се појават Бубарци на тв-то или снема скроз слика нека си тера вака :))))

Ова ми го кажа другар сервисер: Ova e ostetuvanje na samiot ekran i nema vo MK servis sto ke ja opravi osven da se smeni nov ekran (displej) ili poloven od pregoren tv
Купи си на акција телевизор ако си при пари. Сега верувам има акции за Еуро 2024.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно