Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Aliexpress

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
не сум сигурен...кинески праваранти од кај да знам што ќе биде да не ме одбијат....140 долара вредност голем е ризикот...Зема како за тест проба со ова 20 долара механизам за часовник и ова ми се појави. Постира скриншот од parcelapp страницата напиша се како доказ текст....

Погледнете го атачментот 133431
Погледнете го атачментот 133432
Мислењето е автоматски споено:

:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:Коа не стигат што да правам...Те отвори 20 диспајти..не стигат јебига...шо биде нека биде...
Погледнете го атачментот 133433
Не си требал да отвориш 20 наеднаш...

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Не си требал да отвориш 20 наеднаш...
Што можам да направам..не е до мене до нив е....Коа сите 20 преку 45-55 дена не се стигнати...Што знам не би требало да биде проблем пошто сум платинум член. За сите вака ми стигна исти мејл дека се 'In transit" да чекам дополнително 10 дена.
10den.png

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Што можам да направам..не е до мене до нив е....Коа сите 20 преку 45-55 дена не се стигнати...Што знам не би требало да биде проблем пошто сум платинум член. За сите вака ми стигна исти мејл дека се 'In transit" да чекам дополнително 10 дена.
Погледнете го атачментот 133434
После диспутите уште си платниум?

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.285
5.258
Скопје
hackitfree.github.io
Погледнете го атачментот 133434
Џони звани ДваесеДиспјута :cool:
И тој па - дозволи му на Ева да отвори диспјут - она 20 :ROFLMAO:
Добро стварно 20 разни порачки си направил ?

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
После диспутите уште си платниум?
Уште сум платинум..И да паднам многу ме гајле нема нешто посебност тоа обичен маркетинг е... :ROFLMAO: Битно пари да вратат пошто пише "in transit" на сите
Џони звани ДваесеДиспјута :cool:
И тој па - дозволи му на Ева да отвори диспјут - она 20 :ROFLMAO:
Добро стварно 20 разни порачки си направил ?

:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Епа толку имаше направено порачки последните месеци. Вкупно 23 порачки. Од тие 23 само 3 пратки ми стигнаа..Овие 20 нема ги.
23 порачки...околу 600-700 евра вкупно потрошено кај кинезите...Нешто порачано за време на 11.11, нешто пред тоа...И така.

guardmkd

hello world
15 ноември 2016
72
45
Здраво, ве читам последните недели со надеж дека некој ќе пише дека му стигнала нарачката... И јас направив голема нарачка на 11.11 и Black Friday со над 20 продукти, но единствено ми стигнаа пакетите преку Yanwen (Литванија) уште почетокот на декември.

Навистина сум револтиран од унгарската пошта. Преку Сингапур не чекав никогаш повеќе од 30 дена, без разлика дали имало попусти, празници... Кога ни ја вметнаа Унгарија, најбрзата пратка ми стигна за точно 30 дена (мислам на нарачките во перидот мај-октомври).

Само се надевам дека ќе биде фијаско овој период со пропаднати нарачки и отворени диспјути и Алиекспрес да бара нова пошта за да го снабдува Балканот.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.485
2.935
Здраво, ве читам последните недели со надеж дека некој ќе пише дека му стигнала нарачката... И јас направив голема нарачка на 11.11 и Black Friday со над 20 продукти, но единствено ми стигнаа пакетите преку Yanwen (Литванија) уште почетокот на декември.

Навистина сум револтиран од унгарската пошта. Преку Сингапур не чекав никогаш повеќе од 30 дена, без разлика дали имало попусти, празници... Кога ни ја вметнаа Унгарија, најбрзата пратка ми стигна за точно 30 дена (мислам на нарачките во перидот мај-октомври).

Само се надевам дека ќе биде фијаско овој период со пропаднати нарачки и отворени диспјути и Алиекспрес да бара нова пошта за да го снабдува Балканот.
Добре дојде во клубо...
...со чекачи на пратки од али експрес :(

Испратено од телефоно

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465

Каша попара...
Не само шипингот, туку каша попара се и цените.

Се што порачав пред 2/3 месеци а нормално не се стигнати, значи буквално сите продукти ги има и кај нас донесено и ги продаваат на фб страните за смешни пари!
Или во превод некако АлиШит ми изгуби сенс и практично за наш пазар..

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365

Отварај диспјут на се живо и диво не се мисли...Шо ги еб*ме...На ништо не личе катастрофа вака никогаш не е било...
Кај мене само три стигнаа. две се со RR, една UB беше и сите просек 50+ дена...друго ништо нема..
Еве ги тракинг броевите видете распоредот на тракинг. RR738743015HU , RR738633324HU , UB072170242HU

Каша попара...

Се што порачав пред 2/3 месеци а нормално не се стигнати, значи буквално сите продукти ги има и кај нас донесено и ги продаваат на фб страните за смешни пари!
Тему е новото алиХ ама кај нас МК не е достапно...Гледам цените лудница се и се е бесплатна достава..

guardmkd

hello world
15 ноември 2016
72
45
Отварај диспјут на се живо и диво не се мисли...Шо ги еб*ме...На ништо не личе катастрофа вака никогаш не е било...
Кај мене само три стигнаа. две се со RR, една UB беше и сите просек 50+ дена...друго ништо нема..
Еве ги тракинг броевите видете распоредот на тракинг. RR738743015HU , RR738633324HU , UB072170242HU

Тему е новото алиХ ама кај нас МК не е достапно...Гледам цените лудница се и се е бесплатна достава..
Благодарам, ми даде надеж дека следната недела постои можност да ми стигнат.

Апсурдно ми е што UB.... ти стигнала во побрз рок од RR..

p. s. Бидејќи сум нов на форумот, не можам да ви давам реакции на пораките

Каша попара...

Во област што ми е од интерес, нашите препродавачи нудат х2 и х3 од цената. Вреди да чекам, но 2 месеца е претеризам.

Последна промена:

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Во област што ми е од интерес, нашите препродавачи нудат х2 и х3 од цената. Вреди да чекам, но 2 месеца е претеризам.
Многу зависи и што купуваш. На алиХ има нешто и што е поскапо кај нас а име и што е по евтино..Има и доста работи што ги нема кај нас.
Има и интересни работи и срање работи...Зависи што ќе најдеш...тешко е "search" пребарувањето оти срање алгоритам имат...
За ситни кујнски работи ја сум сигурен дека да идеш во кинеска продавница по евтини ќе бидат од алиХ.
Јас порачувам само работи што ги нема кај нас или што се поскапи кај нас...А понекогаш има и некој работи што ги порачувам за овде во МК да ги препродадам :)

KeepCalm

hello world
4 мај 2013
127
82
Кој вид на достава ви се има погодено најмалку спор?

Нарачав на 1.11 два исти производи од различни продавачи, едната пратка е со AliExpress Standard Shipping за што платив 5 долари и ми стигна на 27.12 (пак споро, очекував побрзо) ама згрешена нарачката, другата пратка е со Cainiao Super Economy Global (free) и уште ни трага ни глас, некој да сподели колку чекал со Cainiao Super Economy Global? За жал се работи за производ што го нема во Македонија. :(

12345*

hello world
14 јануари 2021
164
67
Има шанси, па сподели кога стигнала и како си поминал со DHL.
Важи ќе споделам..
Инаку ова е најпозитивното искуство со алиекспрес.. Порачката ја порачав пред 11.11 и порачката го помина рокот на испорака.. Продавачот на негов трошок, повторно го изработи производот ( персонализиран) и на негов трошок го испрати наваму.. Се надевам дека брзо ќе стаса

12345*

hello world
14 јануари 2021
164
67

guardmkd

hello world
15 ноември 2016
72
45
Денеска ми стигна првата пратка со префикс UB... нарачана на 11.11

Од AliExpress Standard Shipping уште ни трага.

Заклучок: Евтиниот транспорт стана побрз од поскапиот.

Сите што немаат искуство со АлиХ, во овој период побрзо очекувајте да стигне продукт од 30 денари отколку продукт од 3000 денари.

Да се надеваме дека ситуацијата ќе се нормализира во скоро време.

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Диспајти мавајте преку кастумер супорт бото нека и дојде памето пак нека праќат со унгарска пошта...Што биде нека биде....Пари да вратат па нека дојде после 3 месеца пратката не е проблем без пари ќе ја имате.

guardmkd

hello world
15 ноември 2016
72
45
Диспајти мавајте преку кастумер супорт бото нека и дојде памето пак нека праќат со унгарска пошта...Што биде нека биде....Пари да вратат па нека дојде после 3 месеца пратката не е проблем без пари ќе ја имате.
Не е ни ова решение. Продавниците ќе почнат да ја тргаат Македонија од листата за достапно карго...

Ако не стигне за 90 дена, тогаш мора да одиме на таа опција. Во позадина сигурен сум дека имаат фидбек менаџерите колку каргото забушава. Во нивна полза е да имаат задоволни корисници. Ако се расчуе дека скапите пратки се чекаат повеќе од 60 дена, голем дел од нас и нема да купат и со тоа губи само АлиХ.

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Џабе да отвориш спорови на се..
Скоро секогаш продавачите остават АлиШит да го реши спорот, и ке те дупчат со more information... ... Па ке ти дадат 10 дена да чекаш па уште 10 дена се така додека да истече проценетиот период на достава! И на крај, ке ти речат,, Received in local delivery company, contact hsgsisjdbdjskdbd@hungary и на крај NO REFUND!

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Мора да постое некој начин како ние македонците да ја победеме кинеската интелигенција.
china.jpg

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Ebati umrenite kinezi hahaha za ova(Universal Parcel Tracking - Global Package Tracking) vika ti deka e "arrived at your local post office and waited for your collection" hahahhaah a ono ustvari u ungarija e...Kako da ideme da napraveme pick up koa e vo ungarija? Da odeme so turisticki avtobus ako ne hahahah..
Ovie dupat se so nas na site mozni varijanti...Ni gospod nemoze da se razbere so kinez.
umreni.png

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно