Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Помош за мобилни - прашања - совети -генерална - дискусија

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.683
3.777
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

barney

hello world
9 јуни 2017
131
25
Во листата на supported manufacturers не е наведен Honor. Дали програмчево работи со Honor телефони, конкретно Honor 20 Lite?

Chiller

user
8 март 2012
1.541
1.139
Скопје Аеродром
Во листата на supported manufacturers не е наведен Honor. Дали програмчево работи со Honor телефони, конкретно Honor 20 Lite?
Немам појма искрено го имам пробано на Xiaomi и Poco и ги исклучив сите ѓубриња што ги пикаат, поготово оној Mi Browser што опасно ме нервираше. И стварно батеријата подолго трае.

Ако го нема во листа значи не е поддржан.

barney

hello world
9 јуни 2017
131
25
Немам појма искрено го имам пробано на Xiaomi и Poco и ги исклучив сите ѓубриња што ги пикаат, поготово оној Mi Browser што опасно ме нервираше. И стварно батеријата подолго трае.

Ако го нема во листа значи не е поддржан.
Го инсталирав програмчево и го препозна телефонот, изгледа како Huawei го третира. Не деинсталирав ништо, бидејки во FAQ вели, одлогирајте се од сите OEM accounts. Не знам што подразбира под OEM accounts, дали е тоа Honor account, или сите accounts, како на пример WhatsUp, Viber, Google, ...?

Chiller

user
8 март 2012
1.541
1.139
Скопје Аеродром
Го инсталирав програмчево и го препозна телефонот, изгледа како Huawei го третира. Не деинсталирав ништо, бидејки во FAQ вели, одлогирајте се од сите OEM accounts. Не знам што подразбира под OEM accounts, дали е тоа Honor account, или сите accounts, како на пример WhatsUp, Viber, Google, ...?
Акаунти на мобилниот до телефонот каде што пишува има да одбереш акаунти. 1698508125211.png тука.

И не мора да деинсталираш, идеш во сетингс и умeсто да деинсталира чекираш disable.

barney

hello world
9 јуни 2017
131
25
Акаунти на мобилниот до телефонот каде што пишува има да одбереш акаунти.
Еве screenshoot:
screenshot from 2023-10-28 18:44:38.png
Може да се забележи дека нема никакви accounts десно од телефонот. Можеби и не користам такви accounts, стварно не знам.
И не мора да деинсталираш, идеш во сетингс и умeсто да деинсталира чекираш disable.
Тоа го забележав, но сакам да деинсталирам. Проблемот е да не ми се блокира телефонот на log screen, бидејки нема да може да ме логира на некој од accounts.

Chiller

user
8 март 2012
1.541
1.139
Скопје Аеродром
Еве screenshoot:
Погледнете го атачментот 130963
Може да се забележи дека нема никакви accounts десно од телефонот. Можеби и не користам такви accounts, стварно не знам.

Тоа го забележав, но сакам да деинсталирам. Проблемот е да не ми се блокира телефонот на log screen, бидејки нема да може да ме логира на некој од accounts.
Нема врска со акаунтите, немај гајле прво направи им disable и види како ќе работи инако нема никаков ризик да го брикнеш.

barney

hello world
9 јуни 2017
131
25
Нема врска со акаунтите, немај гајле прво направи им disable и види како ќе работи инако нема никаков ризик да го брикнеш.
Пробав и ми успеа. Ги тргнав сите апликации што не ми требаа. Треба подолго време да го користам за да забележам разлика во трошењето на батеријата.
Благодарам.

Mercilesss

hello world
20 февруари 2023
396
299
Здраво, дали може предлог за телефон кој би бил купен од А1 до 350-400европски. Телефонот би бил за човек кои не би го многу користил, чисто за основни потреба Viber, Whatsapp,Youtube - чат пат некоја слика.

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.147
3.019
Здраво, дали може предлог за телефон кој би бил купен од А1 до 350-400европски. Телефонот би бил за човек кои не би го многу користил, чисто за основни потреба Viber, Whatsapp,Youtube - чат пат некоја слика.
За толку основни потреби не ти требаат 400 евра. Redmi Note 12 od Tehnomarket za 9000 ти е супер

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
Ми цркна полначот од Samsung А21S телефонот. Знае некој каде има некаде да се купи на попуст оргинален полнач со брзо полнење?

Ќе земам нов телефон ама сега веќе не даваат полначи со купување телефон.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.481
2.929
Ми цркна полначот од Samsung А21S телефонот. Знае некој каде има некаде да се купи на попуст оргинален полнач со брзо полнење?

Ќе земам нов телефон ама сега веќе не даваат полначи со купување телефон.
Види во сетек, имаат роденденски попусти до 16.12, или види во анхоч, ќе имале попусти на 21,22 дек.
Е сега не знам дали баш полначов што ти треба ќе биди во категориите со попуст.

Испратено од телефоно

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
Види во сетек, имаат роденденски попусти до 16.12, или види во анхоч, ќе имале попусти на 21,22 дек.
Е сега не знам дали баш полначов што ти треба ќе биди во категориите со попуст.

Испратено од телефоно
Oвој ќе ми одговара ли? Не пишува точно колку вати е.

Petarys

hello world
28 јули 2009
253
448
Прага, Чешка
Дали е паметно да земам Галакси С23+ сега? Првично ќе чекав С24 ама Европските/Интернационалните верзии ќе се со Exynos чипови наместо Snapdragon.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.481
2.929
Дали е паметно да земам Галакси С23+ сега? Првично ќе чекав С24 ама Европските/Интернационалните верзии ќе се со Exynos чипови наместо Snapdragon.
Мислам дека е паметно да се земи тој уред сега, но наместо S23+ да си земиш или S23 Ultra, или обичниот S23.
Мислам дека со S+ во генерација 23 не добиваш ништо (освен малце поголем екран), ама ако сакаш екран оди на ултрата, бидејќи во тој случај добиваш и најдобри камери од линијата...а доколку екранот не ти е пресуден, обичниот S23 ќе ти одлична опција, пошто камерите се како кај плусот, ама е полесен и помалечок и попријатен за користење (и поефтин од плусот).
Ама ова е само мое лично видување и мислење, не мора да е универзално применливо за секого.

Испратено од телефоно

GoranMak

hello world
13 февруари 2020
252
242
Добиваш поголем екран ама помал од ултра-та а со тоа ппдобро лежи во рака. Поголема батерија и 256гб стандард.

Ali G

hello world
28 мај 2023
218
298
Мислам дека е паметно да се земи тој уред сега, но наместо S23+ да си земиш или S23 Ultra, или обичниот S23.
Мислам дека со S+ во генерација 23 не добиваш ништо (освен малце поголем екран), ама ако сакаш екран оди на ултрата, бидејќи во тој случај добиваш и најдобри камери од линијата...а доколку екранот не ти е пресуден, обичниот S23 ќе ти одлична опција, пошто камерите се како кај плусот, ама е полесен и помалечок и попријатен за користење (и поефтин од плусот).
Ама ова е само мое лично видување и мислење, не мора да е универзално применливо за секого.

Испратено од телефоно
Плуската има и нешто подобра батерија

xristijanGTI

hello world
7 март 2011
328
374
Ќупурли
xristijanGTI's setup  
Processor & Cooler
R5 1600 AF
Motherboard
MSi Tomahawk B450 max
Storage
Samsung EVO 250GB SSD
PSU
550W EVGA SuperNOVA 550 G3
RAM
G.SKILL RipjawsV F4 DDR4 16GB
Video card
RTX 2060s
Case
Thermaltake Versa J21
Mouse
Logitech MX master 3
Keyboard
HyperX Alloy FPS Pro Cherry MX Red
Audio
Logitech G430
Monitor
DELL p2418d
OS
Windows 10 x64
Некој да не знае како безболно да се флешува таблет да му сменам firmware? Се работи за lenovo tablet TAB4 TB-8504F

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.483
554
Поради што земав нов телефон правам бекап пак на фотографии во Google Photos во случај ако нешто сум пропуштил во бекап предходно. Е сега мене ме интересира како може сите наеднаш фотографиите и видеата да ги симнам од Google Photos на компјутер за да не мора еден по еден по месеци како што се да означувам/штиклирам што да се симне? Одзема доста време бидејќи имам премногу фотографии и видеа.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно