Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Што последно сте надградиле на вашиот компјутер (компонети за компјутер ONLY!)

CyberMen

hello world
3 ноември 2012
223
311
337713021_925411478789557_1929225771788392812_n.jpg 338748367_1385957115572517_3271872517723229634_n.jpg

C³Equalz X TKC Tangerine Switches 2022 - Dark (67g spring) - 50 EUR
C³Equalz X TKC Screw-in Stabilizers - Dark Tangerine - 15 EUR
60% Denis Plate - Woven Carbon Fibre by KeebCats - 20 EUR
60% DZ60 V2 Flex Cut Mechanical Keyboard PCB - 33 EUR
60% TOFU Case by KBDfans - 75 EUR
ANSI DZ60RGB PCB Foam - 10 EUR
Keycaps - Milkyway 2D Girlfriend - 90 EUR
Lube Starter Kit (Krytox GPL 205g0) by KeebCats - 13 EUR

Вкупно ~300 ЕУР

Муки изнамачив да ја склопам и наместам со фримвер, ама резултатот е апсолутно килер тастатура

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
Погледнете го атачментот 124332Погледнете го атачментот 124333

C³Equalz X TKC Tangerine Switches 2022 - Dark (67g spring) - 50 EUR
C³Equalz X TKC Screw-in Stabilizers - Dark Tangerine - 15 EUR
60% Denis Plate - Woven Carbon Fibre by KeebCats - 20 EUR
60% DZ60 V2 Flex Cut Mechanical Keyboard PCB - 33 EUR
60% TOFU Case by KBDfans - 75 EUR
ANSI DZ60RGB PCB Foam - 10 EUR
Keycaps - Milkyway 2D Girlfriend - 90 EUR
Lube Starter Kit (Krytox GPL 205g0) by KeebCats - 13 EUR

Вкупно ~300 ЕУР

Муки изнамачив да ја склопам и наместам со фримвер, ама резултатот е апсолутно килер тастатура
Sound test? Секси кееб бтв.

kolesk

lurker
6 февруари 2016
762
1.179
Не е 100% готово, ама функционира. Остана каблирање и малце боичка, меѓу другото

Под дејство на алкохол да не си бил, па си се прашувал самиот.
Мониторот се "закачуваше" на ѕид или куќиштето? :D

се шалам. Одлично е.

TheGamerTeacher

hello world
9 декември 2016
451
555
Скопје, Ѓорче Петров
www.twitch.tv
Под дејство на алкохол да не си бил, па си се прашувал самиот.
Мониторот се "закачуваше" на ѕид или куќиштето? :D

се шалам. Одлично е.
На мајсторот пиво му се дава после завршување на работата, јас заебав, претходно му дадов :D

kolesk

lurker
6 февруари 2016
762
1.179
На мајсторот пиво му се дава после завршување на работата, јас заебав, претходно му дадов :D
За крај, купи еден тепих, и заковај го за таван. Да се знае чија куча, мрсно јаде. :D

пс: како си задоволен од столицата? Крцка?

TheGamerTeacher

hello world
9 декември 2016
451
555
Скопје, Ѓорче Петров
www.twitch.tv
За крај, купи еден тепих, и заковај го за таван. Да се знае чија куча, мрсно јаде. :D

пс: како си задоволен од столицата? Крцка?
Столицава е стара ко библија, нормално дека крцка. со мои 100 литри и 190 висина беше ок првите 2-3 години

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Не е 100% готово, ама функционира. Остана каблирање и малце боичка, меѓу другото

Апсолутно нема логика ова што си го направил ниту од естетски, ниту од практичен аспект. Овие место да те лајкуваат треба да ти кажат дека лошо ќе заврши ова.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.169
18.780
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Апсолутно нема логика ова што си го направил ниту од естетски, ниту од практичен аспект. Овие место да те лајкуваат треба да ти кажат дека лошо ќе заврши ова.
Respect што некој се огласи со очигледното!

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.227
2.657
па масичето му е мало, затоа ваљда го качил горе, иако боље е да го реши ова поелегантно малце. Пример да стави една даска хоризонтално и на неа да го стави куќиштето. И арџиби нема, тоа е голем минус.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
па масичето му е мало, затоа ваљда го качил горе, иако боље е да го реши ова поелегантно малце. Пример да стави една даска хоризонтално и на неа да го стави куќиштето. И арџиби нема, тоа е голем минус.

Друга приказна е тоа, целата ергономија на седење е утната. Да седиш дијагонално на права маса е лош избор.

Но, уште полошо е што на погрешната страна е свртен дијагонално, како што гледам бирото завршува од лево со некои сталажи, значи не ни има добар простор за нозете.

1680429209323.png

Она што треба да се направи е да се тргне полицата во средина, да се стави ПЦ-то на левата страна, а мониторот да дојде во средина. Мислам дека е 24-ка, така што таман ќе биде дистанцата.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.032
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

TheGamerTeacher

hello world
9 декември 2016
451
555
Скопје, Ѓорче Петров
www.twitch.tv
Друга приказна е тоа, целата ергономија на седење е утната. Да седиш дијагонално на права маса е лош избор.

Но, уште полошо е што на погрешната страна е свртен дијагонално, како што гледам бирото завршува од лево со некои сталажи, значи не ни има добар простор за нозете.

Погледнете го атачментот 124418

Она што треба да се направи е да се тргне полицата во средина, да се стави ПЦ-то на левата страна, а мониторот да дојде во средина. Мислам дека е 24-ка, така што таман ќе биде дистанцата.
Таман ти се поентите, ама не ги знаеш ограничувањата на просторот. Плус, како шо наведов не е 100% готово пошто ќе оди мониторот на држач (да не зборувам шо овде не е ни наместен како шо всушност функционирам). А зошто би завршило лошо искрено мнооогу ме интересира.
Целата поента на ова куќиште е да биди на ѕид а не на полица. За така можев и со куќиште од 1000 денари да завршам работа.
Искрено ова е ужас,ништо полошо немам видено до сега.извини за искреноста :)
Нема гајле, ако истото го мислиш и ко ќе завршам, супер :D

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.227
2.657
Таман ти се поентите, ама не ги знаеш ограничувањата на просторот. Плус, како шо наведов не е 100% готово пошто ќе оди мониторот на држач (да не зборувам шо овде не е ни наместен како шо всушност функционирам). А зошто би завршило лошо искрено мнооогу ме интересира.

Целата поента на ова куќиште е да биди на ѕид а не на полица. За така можев и со куќиште од 1000 денари да завршам работа.

зошто седиш искривен, ја не го приметив тоа но еве другиве го приметиле. Мониторот ти е у неприродна позиција наместен, и нозете ти се искривени, вратот и кичмата исто.

TheGamerTeacher

hello world
9 декември 2016
451
555
Скопје, Ѓорче Петров
www.twitch.tv
зошто седиш искривен, ја не го приметив тоа но еве другиве го приметиле. Мониторот ти е у неприродна позиција наместен, и нозете ти се искривени, вратот и кичмата исто.
Не е на страна мониторот во нормални услови, овде сеуште се местев, инаку право си е немам никаква ротација/искривеност.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096

Види, комплетно се слагам дека јас не можам подобро од тебе да ја знам ситуацијата. Но, во ограничен простор можеш да склопиш Mini ITX куќиште, секако ќе ти го собере под биро, тоа барем и од сликата се гледа.

Мене ми личи дека ти прави ќеиф стаклото, па сакаш да го гледаш - не дека е најпрактично изводливо вака. Ако го ставиш од лево под биро, ништо нема да ти се гледа.

Инаку не можам да навлагам сега во другиве аспекти, ама каблите, air flow, потенцијален шок при земјотрес/удар итн се други големи проблеми. Мониторот ако отиде на зид е веројатно правилно за да имаш поголема дистанца (кратко ти е бирото), ама тоа во случајот само ќе создаде проблеми место да ги минимизира.

TheGamerTeacher

hello world
9 декември 2016
451
555
Скопје, Ѓорче Петров
www.twitch.tv
Види, комплетно се слагам дека јас не можам подобро од тебе да ја знам ситуацијата. Но, во ограничен простор можеш да склопиш Mini ITX куќиште, секако ќе ти го собере под биро, тоа барем и од сликата се гледа.

Мене ми личи дека ти прави ќеиф стаклото, па сакаш да го гледаш - не дека е најпрактично изводливо вака. Ако го ставиш од лево под биро, ништо нема да ти се гледа.

Инаку не можам да навлагам сега во другиве аспекти, ама каблите, air flow, потенцијален шок при земјотрес/удар итн се други големи проблеми. Мониторот ако отиде на зид е веројатно правилно за да имаш поголема дистанца (кратко ти е бирото), ама тоа во случајот само ќе создаде проблеми место да ги минимизира.
Најискрено единствен критериум шо го имав беше да можам да го закачам на ѕид, и ова беше единственото шо за релативно прифатливо време можам да го добијам кај нас. Нити стакло нити ништо ме интересираше. По природа самото куќиште е поприлично топло ама па има можност да вадиш делови/стакло ако е зорт, шо е плус. За каблите планирам како што излегуваат од левата страна да ги носам до левиот ѕид и надолу (дали со тунелчиња, некаков cable sleeve, или нешто друго, ќе видиме) и тука најмногу би примил сугестии. За тоа со земјотресот, најболна точка е, да, ама ставени се материјали со носивост минимум двојна од тежината на компјутерот.

dashbog

lurker
24 јуни 2008
566
808
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Најискрено единствен критериум шо го имав беше да можам да го закачам на ѕид, и ова беше единственото шо за релативно прифатливо време можам да го добијам кај нас. Нити стакло нити ништо ме интересираше. По природа самото куќиште е поприлично топло ама па има можност да вадиш делови/стакло ако е зорт, шо е плус. За каблите планирам како што излегуваат од левата страна да ги носам до левиот ѕид и надолу (дали со тунелчиња, некаков cable sleeve, или нешто друго, ќе видиме) и тука најмногу би примил сугестии. За тоа со земјотресот, најболна точка е, да, ама ставени се материјали со носивост минимум двојна од тежината на компјутерот.
Освен ако не вклучуваш прскалки во собата, не гледам ниту едно друго оправдување да го закачиш на ѕид. На сред соба да го ставиш ќе стои подобро отколку ова.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно