Sound test? Секси кееб бтв.Погледнете го атачментот 124332Погледнете го атачментот 124333
C³Equalz X TKC Tangerine Switches 2022 - Dark (67g spring) - 50 EUR
C³Equalz X TKC Screw-in Stabilizers - Dark Tangerine - 15 EUR
60% Denis Plate - Woven Carbon Fibre by KeebCats - 20 EUR
60% DZ60 V2 Flex Cut Mechanical Keyboard PCB - 33 EUR
60% TOFU Case by KBDfans - 75 EUR
ANSI DZ60RGB PCB Foam - 10 EUR
Keycaps - Milkyway 2D Girlfriend - 90 EUR
Lube Starter Kit (Krytox GPL 205g0) by KeebCats - 13 EUR
Вкупно ~300 ЕУР
Муки изнамачив да ја склопам и наместам со фримвер, ама резултатот е апсолутно килер тастатура
Не е 100% готово, ама функционира. Остана каблирање и малце боичка, меѓу другото
На мајсторот пиво му се дава после завршување на работата, јас заебав, претходно му дадовПод дејство на алкохол да не си бил, па си се прашувал самиот.
Мониторот се "закачуваше" на ѕид или куќиштето?
се шалам. Одлично е.
За крај, купи еден тепих, и заковај го за таван. Да се знае чија куча, мрсно јаде.На мајсторот пиво му се дава после завршување на работата, јас заебав, претходно му дадов![]()
Столицава е стара ко библија, нормално дека крцка. со мои 100 литри и 190 висина беше ок првите 2-3 годиниЗа крај, купи еден тепих, и заковај го за таван. Да се знае чија куча, мрсно јаде.
пс: како си задоволен од столицата? Крцка?
Не е 100% готово, ама функционира. Остана каблирање и малце боичка, меѓу другото
Respect што некој се огласи со очигледното!Апсолутно нема логика ова што си го направил ниту од естетски, ниту од практичен аспект. Овие место да те лајкуваат треба да ти кажат дека лошо ќе заврши ова.
Искрено ова е ужас,ништо полошо немам видено до сега.извини за искреностаНе е 100% готово, ама функционира. Остана каблирање и малце боичка, меѓу другото
па масичето му е мало, затоа ваљда го качил горе, иако боље е да го реши ова поелегантно малце. Пример да стави една даска хоризонтално и на неа да го стави куќиштето. И арџиби нема, тоа е голем минус.
od kade?M.2 NVME Samsung 970 Evo Plus 2tb ganc novo so 1godina garancija za 8k
Mobilzone stipod kade?
Таман ти се поентите, ама не ги знаеш ограничувањата на просторот. Плус, како шо наведов не е 100% готово пошто ќе оди мониторот на држач (да не зборувам шо овде не е ни наместен како шо всушност функционирам). А зошто би завршило лошо искрено мнооогу ме интересира.Друга приказна е тоа, целата ергономија на седење е утната. Да седиш дијагонално на права маса е лош избор.
Но, уште полошо е што на погрешната страна е свртен дијагонално, како што гледам бирото завршува од лево со некои сталажи, значи не ни има добар простор за нозете.
Погледнете го атачментот 124418
Она што треба да се направи е да се тргне полицата во средина, да се стави ПЦ-то на левата страна, а мониторот да дојде во средина. Мислам дека е 24-ка, така што таман ќе биде дистанцата.
Целата поента на ова куќиште е да биди на ѕид а не на полица. За така можев и со куќиште од 1000 денари да завршам работа.па масичето му е мало, затоа ваљда го качил горе, иако боље е да го реши ова поелегантно малце. Пример да стави една даска хоризонтално и на неа да го стави куќиштето. И арџиби нема, тоа е голем минус.
Нема гајле, ако истото го мислиш и ко ќе завршам, суперИскрено ова е ужас,ништо полошо немам видено до сега.извини за искреноста![]()
Таман ти се поентите, ама не ги знаеш ограничувањата на просторот. Плус, како шо наведов не е 100% готово пошто ќе оди мониторот на држач (да не зборувам шо овде не е ни наместен како шо всушност функционирам). А зошто би завршило лошо искрено мнооогу ме интересира.
Целата поента на ова куќиште е да биди на ѕид а не на полица. За така можев и со куќиште од 1000 денари да завршам работа.
Нема гајле, ако истото го мислиш и ко ќе завршам, супер![]()
Не е на страна мониторот во нормални услови, овде сеуште се местев, инаку право си е немам никаква ротација/искривеност.зошто седиш искривен, ја не го приметив тоа но еве другиве го приметиле. Мониторот ти е у неприродна позиција наместен, и нозете ти се искривени, вратот и кичмата исто.
Таман ти се поентите, ама не ги знаеш ограничувањата на просторот. Плус, како шо наведов не е 100% готово пошто ќе оди мониторот на држач (да не зборувам шо овде не е ни наместен како шо всушност функционирам). А зошто би завршило лошо искрено мнооогу ме интересира.
Целата поента на ова куќиште е да биди на ѕид а не на полица. За така можев и со куќиште од 1000 денари да завршам работа.
Нема гајле, ако истото го мислиш и ко ќе завршам, супер![]()
Најискрено единствен критериум шо го имав беше да можам да го закачам на ѕид, и ова беше единственото шо за релативно прифатливо време можам да го добијам кај нас. Нити стакло нити ништо ме интересираше. По природа самото куќиште е поприлично топло ама па има можност да вадиш делови/стакло ако е зорт, шо е плус. За каблите планирам како што излегуваат од левата страна да ги носам до левиот ѕид и надолу (дали со тунелчиња, некаков cable sleeve, или нешто друго, ќе видиме) и тука најмногу би примил сугестии. За тоа со земјотресот, најболна точка е, да, ама ставени се материјали со носивост минимум двојна од тежината на компјутерот.Види, комплетно се слагам дека јас не можам подобро од тебе да ја знам ситуацијата. Но, во ограничен простор можеш да склопиш Mini ITX куќиште, секако ќе ти го собере под биро, тоа барем и од сликата се гледа.
Мене ми личи дека ти прави ќеиф стаклото, па сакаш да го гледаш - не дека е најпрактично изводливо вака. Ако го ставиш од лево под биро, ништо нема да ти се гледа.
Инаку не можам да навлагам сега во другиве аспекти, ама каблите, air flow, потенцијален шок при земјотрес/удар итн се други големи проблеми. Мониторот ако отиде на зид е веројатно правилно за да имаш поголема дистанца (кратко ти е бирото), ама тоа во случајот само ќе создаде проблеми место да ги минимизира.
Освен ако не вклучуваш прскалки во собата, не гледам ниту едно друго оправдување да го закачиш на ѕид. На сред соба да го ставиш ќе стои подобро отколку ова.Најискрено единствен критериум шо го имав беше да можам да го закачам на ѕид, и ова беше единственото шо за релативно прифатливо време можам да го добијам кај нас. Нити стакло нити ништо ме интересираше. По природа самото куќиште е поприлично топло ама па има можност да вадиш делови/стакло ако е зорт, шо е плус. За каблите планирам како што излегуваат од левата страна да ги носам до левиот ѕид и надолу (дали со тунелчиња, некаков cable sleeve, или нешто друго, ќе видиме) и тука најмногу би примил сугестии. За тоа со земјотресот, најболна точка е, да, ама ставени се материјали со носивост минимум двојна од тежината на компјутерот.
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, White/Oak, CC-9011341-WW
9.850,00 ден
CE SMART SENSOR HOME TEMPERATURE AND HUMIDITY MONITOR 3 MINI XIAOMI, White
640,00 ден
MONITOR STAND GEMBIRD, 2 MONITOR, 17"-32", VESA 100/75mm, Vertical, Tilt, 2x8kg, MA-DA2-02
3.230,00 ден
MOUSEPAD BLIZZARD World of WarCraft 20th Anniversary XL 900x420x4m
1.690,00 ден
VGA ASROCK RX 9060 XT STEEL LEGEND OC 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, 90-GA5JZZ-00UANF
34.390,00 ден
COMBO KEYBOARD MOUSE AND MOUSEPAD WIRED GEMBIRD RGB, Black, KBS-UML-01
1.000,00 ден