Имам фолдер со доста материјали слики. Некои ги наоѓа само со име, со бројките не сака...
Downloads - voidtools
www.voidtools.com
Јас ова го користам и никогаш не ме издало. Пробај, ништо не те чини.
Downloads - voidtools
www.voidtools.com
Јас ова го користам и никогаш не ме издало. Пробај, ништо не те чини.
magnet:?xt=urn:btih:0c17248878fba880f1244a9c4b5380d1aee4ffba&tr=http%3A%2F%2Fbt02.nnm-club.cc%3A2710%2F00a63a5fd4c8a2720d4b50c061ae63f0%2Fannounce
Одчекирај го Allow Application to take exclusive controls on this device
Немаш риалтек аудио конзола (програм посебен инсталирано)Дали некој се соочил со ист/сличен проблем како следниов:
Имам CoolerMaster MH752 headset со дискретна звучна картица која доаѓа со headset-от и поврзани преку USB.
Зошто често после рестарт/бутирање на PC, звукот во десната слушалица се намалува на 20 % па мора рачно да е корегирам во следниов сетинг:
![]()
Имам Realtek HD драјвер инсталирано верзија 6.0.9273.1 и таму не ги препознава слушалките (претпоставувам нормален феномен бидејќи не се преку 3.5mm jack).
Не можам да најдам решение, нит пак можам да го репродуцирам проблемот, се случува сосем рандом.
И добро е да напоменам дека никогаш во работа не се случува ова, секогаш* после рестарт или наново бутирање PC.
*секогаш се случува на тој начин, но не при секое рестартирање/бут
Realtek нема да му работи бидејќи се USB слушалки и си имаат друга звучна.Немаш риалтек аудио конзола (програм посебен инсталирано)
Јас Се од таму си регулирам и нема такви проблеми никогаш - си работи Се супер..
Има за секој уред посебно подесувања...
Не е програмот од матичната нешто посебно инсталиран - со инсталирање на Виндоус сам си се инсталира автоматски кога ќе детектира драјвери ...
Овој контролер и драјвер е кај мене ...
Realtek нема да му работи бидејќи се USB слушалки и си имаат друга звучна.
И да ти изгори звучната на матична, си купуваш USB слушалки и пак си работат. Не се поврзани едното со другото.
Избриша драјвери?Точно така, тоа го напоменав во мојот пост.
Нажалост, @FLEGMA не се среди проблемот, второ бутирање пак се јави истиот проблем:
![]()
Ги исклучив двете опции:
![]()
![]()
Претходно Headset имав со 3.5mm jack и ова не се случуваше.
Да претпоставам, firmware проблем?
Неможам да најдам и за тоа апдејт (хотфикс нешто, што било).
Едит: Тоа што ми текна дополнително пак ќе додадам е дека немам fast boot уклучено или такви тракатници, Windows 10 целосно се гаси по restart/shut-down соси kernel, само да го чкртниме на листата.
Не знам дали го имаш ова, но на реддит викаат:Точно така, тоа го напоменав во мојот пост.
Нажалост, @FLEGMA не се среди проблемот, второ бутирање пак се јави истиот проблем:
Ги исклучив двете опции:
Претходно Headset имав со 3.5mm jack и ова не се случуваше.
Да претпоставам, firmware проблем?
Неможам да најдам и за тоа апдејт (хотфикс нешто, што било).
Едит: Тоа што ми текна дополнително пак ќе додадам е дека немам fast boot уклучено или такви тракатници, Windows 10 целосно се гаси по restart/shut-down соси kernel, само да го чкртниме на листата.
Избриша драјвери?
Не знам дали го имаш ова, но на реддит викаат:
So, it turned out to be an intel controller issue.
Replacing the "Intel Smart Sound Technology Controller" driver (under device manager > system devices) to "High Definition Audio Controller" fix the issue.
There must be some kind of bug with the driver from Intel.
Миркософт напиша:Windows 10 will reach end of support on October 14, 2025. The current version, 22H2, will be the final version of Windows 10, and all editions will remain in support with monthly security update releases through that date. Existing LTSC releases will continue to receive updates beyond that date based on their specific lifecycles.
Method 1 - PowerShell (Recommended)
- On Windows 8.1/10/11, right-click on the windows start menu and select PowerShell or Terminal (Not CMD).
- Copy-paste the below code and press enter
irm https://massgrave.dev/get | iex- You will see the activation options, and follow onscreen instructions.
- That's all.
HEADPHONES STAND FragON A1 Black FGLHH22BKWTOWER1K
830,00 ден
GAME SONY PLAYSTATION 5 Slim Blu-Ray Disk Edition 1TB + Fortnite Flowering Chaos
39.990,00 ден
VGA INNO3D GT1030 2GB DDR5, LP PASSIVE, DVI-D, HDMI, N1030-1SDV-E5BL
5.520,00 ден
PUMPA EXTRALINK BICYCLE AND CAR w/pressure Gauge
890,00 ден
MONITOR 27" GIGABYTE GS27FA SS-IPS, 1ms, 180Hz, 1920 x 1080, 2x HDMI, DP
8.560,00 ден
VGA GIGABYTE RTX 5070 Ti WINDFORCE SFF 16GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N507TWF3-16GD
66.980,00 ден