Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Компјутерски бироа/маси

Fredy

Ербап
12 октомври 2014
1.223
3.271
Skopje
Fredy's setup  
Processor & Cooler
AMD 7800x3d/Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte B850 DDR 5
Storage
970 evo plus 500gb + Kingston A2000 NvMe 1Tb + SSD Samsung 850 pro 256gb
PSU
EVGA SuperNova 750 G3
RAM
2x16GB DDR5 Kingston Fury Beast @6000Mhz
Video card
Gigabyte 5070ti windforce
Case
Thermaltake View 380 TG rgb black
Mouse
Logitech G502 X Lightspeed wireless
Keyboard
G.Skill Ripjaws KM780 RGB cherry mx brown
Audio
Sennheiser HD 518 + Kurzweil KS40A
Monitor
Asus RoG PG279Q 1440p 165Hz IPS + MSI Mag 273QP OLED 1440p 240hz
OS
Windows 11 Pro
На цениве што се пишани низ темава слободно додадете некои 30 до 50% плус и на дрвото,а поготово на металните постоља/ногарки.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

toshex

the fool
18 септември 2013
6.607
8.253
Мелмак
@toshex Што одбра на крај? И јас сум на ум да земам, па се мислам од истите модели што и ти си ги разгледувал.

Икеа Idasen моторизирани ногарки + даска по мој избор. Производител на оваа маса излезе дека е најголемиот производител на моторизирани маси во светот, и многу ја фалеа на јутуб овие шо се репер во рецензии за вакви маси. Одбрав да си купам даска посебно пошо пакетот ногарки е доста мал и не зафаќа место. На цена се солени, но беа поевтини од локални понуди а и е сепак инвестиција во здравје која ми беше потребна поради проблеми од континуирано седење.

Веќе ја користам и иако поминувам и денови без да стојам некад, некад има денови каде претежно стојам - со она првично правилно користење барем развив и навика да станувам од стол на секои саат време и да се размрдувам низ дома. 100% би препорачал.

ЕДИТ: не правев никакви додатни стабилизации на масата, ептен е стабилна дури и во највисока положба и не се клацка воопшто (нешто шо од погоре коментарите може да видите дека ми е битно).

View: https://www.youtube.com/watch?v=shBaNX7Uygs

mdeni

senior
24 септември 2012
6.104
6.049
koko parye.?

Во Грција испаѓаат:
€ 380,00

Во Блгариа испаќаат:
860,00 лв

toshex

the fool
18 септември 2013
6.607
8.253
Мелмак
koko parye.?

Во Грција испаѓаат:
€ 380,00

Во Блгариа испаќаат:
860,00 лв

Не ми текнува точно, летоска ми ги донесе роднина од србија купени. Имаат 10 години гаранција ама неам никаков документ за гаранција, али валјда по сериски може да ги најдат ако затреба хахаха.

Али цената е тука негде на икеа производи, мислам дека србија се најевтини за некои, но знае да варира минимално.

Е сеа секако некој шо ќе ги купи од Грција и ќе си врати и ДДВ ќе биде валјда најевтино.

dino

lurker
5 јули 2009
664
250
Да пробам да ја реактивирам темава, се надевам некој се има подновено со електрично биро.

Во план сум да земам или комплет или само механизам.
Гледав од Хедра - Ергономски работни маси со механизам - Hedra Desk, механизмот е кинески и досега ми кажаа дека имаат само позитивно искуство.

Дали некој има електрично биро освен toshex, да сподели искуство или да препорача од каде да се земе од кај нас.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.033
1.845
Скопје
Да пробам да ја реактивирам темава, се надевам некој се има подновено со електрично биро.

Гледав од Хедра - Ергономски работни маси со механизам - Hedra Desk, механизмот е кинески и досега ми кажаа дека имаат само позитивно искуство.

Дали некој има електрично биро освен toshex, да сподели искуство или да препорача од каде да се земе од кај нас.
IKEA исто опција, има од такви со рачка сам да вртиш да дигаш до електрични ко Хедра та од линкот, исто Солопром и Новомак локално. Ама не сум сигурен за цени како се во спроедба со ова од линкот.

petar.bt

lurker
12 август 2007
735
25

Имам земено од Hedra само механизам.
Го користам 2 месеци негде супер е.
Механизмот е тивок. Брзо е. Има 4 нивоа да си запамтиш и тајмер по доредено време ( не го користам )
Исто има и USB приклучок еден.
Се крева повеќе од доволно.
Лесно е за монтажа.

Атачменти

• 1.jpg
    1.jpg
    5,3 MB · Прегледи: 222
  • 2.jpeg
    2.jpeg
    129 KB · Прегледи: 222

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.417
1.648
Механизмот е тивок. Брзо е. Има 4 нивоа да си запамтиш и тајмер по доредено време ( не го користам )
Лесно е за монтажа.

@petar.bt , гледам и ти и они од Бт.. да не си од Хедра случајно? :) Ако да - пушти некој форумски попуст тука.. да направиме промет на наши наместо на Икеа :)

btw, може да знам какво дрво имаш искористено и од каде го зеде?
Иверка дупла? медиапан?

@dino и јас сум у план сега да земам (2 комада), само се мислам дали механизмот од Хедра да го нарачам, или да го земам од Икеа.гр за 130еур поефтино и со 10 години гаранција.
У канцеларија ги имаат истите од икеа и се добри.

petar.bt

lurker
12 август 2007
735
25
@petar.bt , гледам и ти и они од Бт.. да не си од Хедра случајно? :) Ако да - пушти некој форумски попуст тука.. да направиме промет на наши наместо на Икеа :)

btw, може да знам какво дрво имаш искористено и од каде го зеде?
Иверка дупла? медиапан?

@dino и јас сум у план сега да земам (2 комада), само се мислам дали механизмот од Хедра да го нарачам, или да го земам од Икеа.гр за 130еур поефтино и со 10 години гаранција.
У канцеларија ги имаат истите од икеа и се добри.
Од Битола сум ама не од Хедра
1f642.png
Си ја купив на крајо на Ноември ( црнпеток ) ко имаше промо код ми дојде 27K.
Иверката ја порачав од солопром, дупла со abs кант 139x70 - ~ 2500 ден.Дрвото малку ми беше скапо.

acekorg

hello world
5 октомври 2010
415
693
Лесно е за монтажа.

Дали копчињата мора да штрчат така, нема начин да се соберат на внатре кога не се користи? Вака ризично е да ги удриш со потпирачот од столот…

Како би го оценил квалитетот? Го спореди ли со други модели?
Ако не ти е проблем прикачи уште некоја слика…

Се мислам да купам standing desk па страв ми е да не биде скржавиот два пати плаќа.
Hedra или Jysk се опции за околу 500евра
Burotime, Steelcase или Sedus се опции за околу 1000 евра.
Од овие само Hedra и Burotime не сум ги пробал. Она од Jysk не делува многу квалитетно ниту па има гаранција. Steelcase и Sedus се далеку подобри и постабилни…

dino

lurker
5 јули 2009
664
250
Дали копчињата мора да штрчат така, нема начин да се соберат на внатре кога не се користи? Вака ризично е да ги удриш со потпирачот од столот…

Се мислам да купам standing desk па страв ми е да не биде скржавиот два пати плаќа.
Од овие само Hedra и Burotime не сум ги пробал. Она од Jysk не делува многу квалитетно ниту па има гаранција. Steelcase и Sedus се далеку подобри и постабилни…

Јас гледав и хидраулично од Kessebohmer, многу беше стабилно и многу повеќе мерак ми праи од електричниве што нема електроника и мотори да се зезнат.

Овие трите што ги наброја, се наоѓаат кај нас? Ако да може линкови да оставиш?

Sent from my iPhone using Tapatalk

acekorg

hello world
5 октомври 2010
415
693
Јас гледав и хидраулично од Kessebohmer, многу беше стабилно и многу повеќе мерак ми праи од електричниве што нема електроника и мотори да се зезнат.

Овие трите што ги наброја, се наоѓаат кај нас? Ако да може линкови да оставиш?

Delight продава Steelcase Ology.

Б2 продава Sedus temptation C

Овие две ги имам доста користено на работа и се прилично добри. Особено ова од Steelcase… стабилно, квалитетно ама за дома 60+ илјади денари да рокнеш не се малце…

Burotime (Burotime – Салон за канцелариски мебел) го продаваат Set моделот за 50+ илјади денари. Не сум го видел во живо ама делува исто солидно бар од сликите.

Jysk продаваат едно Slangerup ама ова е осетно полошо од претходниве. Го прочепкав во продавница, поклацкаво, поефтини материјали употребени ама затоа па и поефтино. А не ја разбирам и гаранцијава на Jysk како функционира. Они се ко ако има проблем ќе ви го смениме ама до кога и каков проблем…

Hedra делува подобро малце на око од вебсајтов и попристојна цена има ама еве членот што го има нека пише повеќе детали. Овие Хедра се македонска фирма? Механизмот е ваљда туѓо производство?!
Мислењето е автоматски споено:

Патем Sedus има и некој гас систем, нешто ко канцелариски столици што се креваат/спуштаат ама немам искуство колку добро функционира тоа…

У мојов случај ќе треба бирото да држи покрај лаптоп и монитор и нешто аудио опрема, звучници…. Така да негде 40 кила товар ќе има сигурно

dino

lurker
5 јули 2009
664
250
Delight продава Steelcase Ology.

Б2 продава Sedus temptation C

Овие две ги имам доста користено на работа и се прилично добри. Особено ова од Steelcase… стабилно, квалитетно ама за дома 60+ илјади денари да рокнеш не се малце…

Burotime (Burotime – Салон за канцелариски мебел) го продаваат Set моделот за 50+ илјади денари. Не сум го видел во живо ама делува исто солидно бар од сликите.

Jysk продаваат едно Slangerup ама ова е осетно полошо од претходниве. Го прочепкав во продавница, поклацкаво, поефтини материјали употребени ама затоа па и поефтино. А не ја разбирам и гаранцијава на Jysk како функционира. Они се ко ако има проблем ќе ви го смениме ама до кога и каков проблем…

Hedra делува подобро малце на око од вебсајтов и попристојна цена има ама еве членот што го има нека пише повеќе детали. Овие Хедра се македонска фирма? Механизмот е ваљда туѓо производство?!
Мислењето е автоматски споено:

Патем Sedus има и некој гас систем, нешто ко канцелариски столици што се креваат/спуштаат ама немам искуство колку добро функционира тоа…

У мојов случај ќе треба бирото да држи покрај лаптоп и монитор и нешто аудио опрема, звучници…. Така да негде 40 кила товар ќе има сигурно

Ај ќе ги ѕирнам овие

Инаку во про-дизајн го има тоа Kessebohmer 57000, имаат и Hettich тоа беше околу 44000 меѓутоа Hettich беше многу не стабилно.

Хедра се македонска фирма, ги контактирав околу изработката и механизмот, механизмот е кинески

petar.bt

lurker
12 август 2007
735
25

Јас така ги наместив. Модуче е со кабелче можиш кај сакаш да го поставиш ( со 2 штравчиња е ).
Не ме мрзи за сликање ама нема шо да сликам појке. ( не знам шо би сликал )
При монтажа си местиш зависи колкава плоча имаш.
Моторите се монтирани 2 се гледаат од страна.
Напојувањето е модуларно со кабел, и контролерот исто ( така да ако нешто се расипи брзо можиш да смениш )
За споредаб со други модели не можам да напрам.
Сега за сега е топ задоволен сум.

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.829
Нарачај ергономска работна маса - Hedra Desk

Цените се изгор . И јас се меркам ама преценети ми се
Најевтино ќе ти дојде со рачен механизам:

Јас имам ваква веќе неколку години, со моја плоча од Солопром. Ставам некогаш и walking pad под неа, па добивам walking desk :)

Pane-G

user
9 мај 2012
1.678
1.005
Најевтино ќе ти дојде со рачен механизам:

Јас имам ваква веќе неколку години, со моја плоча од Солопром. Ставам некогаш и walking pad под неа, па добивам walking desk :)
И јас си мислам за рачен механизам ,но овие не се гејмерски а мене баш такви ми треба и да е издржлива за тежината врз масата барем 80кг и нешто повеќе

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.829
И јас си мислам за рачен механизам ,но овие не се гејмерски а мене баш такви ми треба и да е издржлива за тежината врз масата барем 80кг и нешто повеќе
Иверка 25 или дупла 18ка, кантирана, мислам ќе ти држи без проблем. Јас имам единечна и знам некогаш и да се качам на маса да соберам нешто од полица.

Во делот да биде гејмерска, не се мешам ;)

Kakavanbt

read-only
17 февруари 2022
2
1
Здраво Дечки,

Повелете кодој за попуст од Hedra: QYXCZ, USHJR, EVAPB, EWRMM, MYSQU.

Фала Поздрав :)

claus

hello world
13 април 2020
116
173
Деновиве почнав да гуглам стандинг дескс, и нормално сега ме бомбардираат со реклами на инстаграм.

Налетав на овој инстаграм профил, наводно нудат стандинг деск за цена од 300e.

Мислења? Случајно да не има нарачувано некој тука?

Davko010

hello world
6 јуни 2019
77
251
Skopje
Деновиве почнав да гуглам стандинг дескс, и нормално сега ме бомбардираат со реклами на инстаграм.

Налетав на овој инстаграм профил, наводно нудат стандинг деск за цена од 300e.

Мислења? Случајно да не има нарачувано некој тука?
И јас бев во двоумица и на крај на одлучување да тркнам до Косово и да купам. Ама сепак кога ќе размислиш малце повеќе , како што вика народот колку пари толку музика. Дали сега ќе поминам со +-350евра што е прашање на време до кога ќе издржи функционалноста, колку ќе ми биде по мерак и знак прашалник е издржливоста на масата. Или ќе дадам околу 400евра за механизам со 10години гаранција и уште 100-150евра за подлога изработена по моја желба и вкус, кои ќе траат сигурно 3 пати повеќе од таа од рекламата на Инстаграм. Сепак на крај краева се сведува на твои гледишта и приоритети.

Davko010

hello world
6 јуни 2019
77
251
Skopje
Исто така бев на раб на купување на комплетно биро со механизам од hedraoffice , меѓутоа после малце листање и читање на различни дискусии низ форумов најпривлечна и најисплатлива опција ми изгледа постапката на @toshex . Купување на механизам од Idasen (ikea) и потоа по сопствен избор на материјал и изработка на даска.
@toshex би сакал да слушнам досегашни pros and cons од твојата електрична маса, како си задоволен и како те служи?

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно