Паланчански
user
- 18 август 2019
- 1.225
- 1.199
Дигитално врзано за матичнатаМе збуни десетката. Го преинсталирав со форматирање (само системската партиција) и очекував дека ќе бара активирање. Ме изненади кога видовв дека е активиран. Како? Каде ги зачувал податоците од претходната инсталација?
Имам еден проблем. При инсталирање внесов лозинка и ПИН. Може ли сега да ги отстранам? Потребно е компјутерот да подига без нив.
ПС
Помагајте или на први февруари (сега сум на крај со интернет) повторно ќе игра УСБ-то.
Пробај прво со лесниот WhoCrashedСега дур работев одеднаш ме спопадна BSOD, никад до сега не се десило. Како најбрзо да дијагностицирам?
The computer has rebooted from a bugcheck. The bugcheck was: 0x0000000a (0x000000000000b498, 0x0000000000000002, 0x0000000000000000, 0xfffff80520e86b29).
Многу едноставно. Ама кога се знае.
Закачи го дампот и јас ќе ти го анализирамСега дур работев одеднаш ме спопадна BSOD, никад до сега не се десило. Како најбрзо да дијагностицирам?
The computer has rebooted from a bugcheck. The bugcheck was: 0x0000000a (0x000000000000b498, 0x0000000000000002, 0x0000000000000000, 0xfffff80520e86b29).
Фала, не сум знаел за програмчево. Најверојатно драјверот за графичката според извештајот што ми го даде.Пробај прво со лесниот WhoCrashed
Дампот е над 1GB.Закачи го дампот и јас ќе ти го анализирам
[edit]
Или ако сакаш да се малтретираш
![]()
Debugging Tools for Windows SDK and WDK - Windows drivers
Learn how to download and install Debugging Tools for Windows, including WinDbg, to debug applications and analyze crash dumps. Get started today.docs.microsoft.com
Го има во Store
[edit 2]
The IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL bug check has a value of 0x0000000A. This indicates that Microsoft Windows or a kernel-mode driver accessed paged memory at an invalid address while at a raised interrupt request level (IRQL). This is typically the result of either a bad pointer or a pageability problem.
И варијација во напон ова го „тригернува“
Почни со дијагностика на меморијата (За почеток вградениот тестер е доволен)
Ја за почеток би чекал да се деси уште еднаш првоЗа почеток ќе апдејтирам драјвер на GPU.
Па добро ништо не ме кошташе да апдејтирам, па сеа ќе видиме.Ја за почеток би чекал да се деси уште еднаш прво![]()
И сега ако не се повтори, нема да знаеш дали било случајно или се средило со апдејтот.Па добро ништо не ме кошташе да апдејтирам, па сеа ќе видиме.
Абе само да не се повтори е битно, не ми е гајле што како. Не можам таков ризик да превземам па да чекам да се повтори, во сред работа ми се изгаси, ќе изгубев прогрес, среќа направив Save неколку секунди претходно.И сега ако не се повтори, нема да знаеш дали било случајно или се средило со апдејтот.![]()
Еве го тригерот, не прај сејв. Не прај толку честосреќа направив Save неколку секунди претходно.
Во Биосот. Јас правев паралелна инсталација (имам 10ка и уште една 10ка инсталирам на друго ССД) па на почетна да бирам кој од тие два Виндовси да се подигне , И бутирам од празно ССД го инсталирам вториот систем директно на него (со УСБ нормално) - кога завршив ми вика Виндоус активејтид - Се чудам абе не го активирав ?Ме збуни десетката. Го преинсталирав со форматирање (само системската партиција) и очекував дека ќе бара активирање. Ме изненади кога видовв дека е активиран. Како? Каде ги зачувал податоците од претходната инсталација?
За во случај да се деси или дешава кажи му на Њиндовс дека сакаш целосен дамп.Абе само да не се повтори е битно, не ми е гајле што како. Не можам таков ризик да превземам па да чекам да се повтори, во сред работа ми се изгаси, ќе изгубев прогрес, среќа направив Save неколку секунди претходно.
20H2 истекува на дата 2022-05-10
Инсталирај си Windows 11, супер е.Абе само да не се повтори е битно, не ми е гајле што како. Не можам таков ризик да превземам па да чекам да се повтори, во сред работа ми се изгаси, ќе изгубев прогрес, среќа направив Save неколку секунди претходно.
Влези во Safe mode и деинсталирај го.Е ај кажете ми сега шо да му праам. Готов сум да го фрлам низ прозор
The INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE error indicates that Windows has lost access to the system partition during startup. Below are examples that can cause this error:Вчера есет смарт секјурити-во ми покажа нотификација дека треба да инсталирам надградба на верзијата на самиот антивирус - едино шо требаше да направам е кликнување на копчето за ресет (на мониторот, не надвор од куќиштето) и ми се појави син екран со објаснување дека има некаков проблем.Во прилог слики...
Погледнете го атачментот 109120Погледнете го атачментот 109121Погледнете го атачментот 109122
Е ај кажете ми сега шо да му праам. Готов сум да го фрлам низ прозор.
Вака од гуглање и читање форумот на Есет, нема нешто ново widespread.Пробав, не дава. Продолжува само да ја прикажува сината слика, првата која ја имам прикачено во претходниот пост.
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower NORTH MOMENTUM EDITION, 3x120mm Momentum 4-pin PWM fans, w/WINDOW, Front wood panel, Charcoal Black, FD-C-NOR1C-05
11.950,00 ден
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 8K polling rate,All silent micro switch, White, M6S-A24
4.860,00 ден
MOUSE WIRELESS KEYCHRON BM24, 2.4Ghz/Bluetooth, 2400 DPI PixArt PAW3212 sensor, 1000Hz, Metal Grey, BM24-C61
1.290,00 ден
GAMING CHAIR FragON 2X Rev. 2.0 BLACK/WHITE
11.780,00 ден
MOUSE WIRED USB A4TECH Bloody Gaming W60 Max Stone, 10000 cpi, 1ms, RGB, Black
1.400,00 ден
PSU 650W SEASONIC CORE BC ATX3.1, 80+ BRONZE, Black, 1Y65CBCRT3A10X
4.030,00 ден