Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Playstation 5

Mr.47

hello world
13 февруари 2018
206
150
Хмм... може новава пратка што стигна сега во Галерија треба да се распореди низ сите локални дилери. Заборавивме на таа опција. :poop: Како и да е, верувам дека до негде Март/Април нема шанси лесно да се набави PS5

Може и у Косово да е пратено, јер они според ФБ се и за Косово, па што ги знаеш, може и таму пуштиле(жими .!.).

Од 2007 година со одделувањето на SCEE-PlayStation од рамките на SONY Overseas постанува единствен овластен увозник и дистрибутер на истата за територијата на Република Македонија и Косово.“

p.s. Маил не ми стигна. И ќе се повторам, стигнав до плаќање, не купив јер сум глуп, но ако сите парчиња беа ставени на онлајн, верувам ќе имав и втора шанса за купување(зашо кога пробав шанса број 2, беше отидено се).

kristijan_kiko

read-only
21 јули 2018
45
29
Нема повеќе да се врши никаква објава или продажба на PS5 на официјалниот сајт . Ова реченици ми звучи ко да нема да продаваат веќе плејки. Или ова следнава тура што ќе стига ќе иде према сетек,анхоч, нептун.техномаркет. Ама ако стигаат вака по 64 на кој попрво да му дадат

Vrgood

hello world
20 јуни 2017
258
142
Нема повеќе да се врши никаква објава или продажба на PS5 на официјалниот сајт . Ова реченици ми звучи ко да нема да продаваат веќе плејки. Или ова следнава тура што ќе стига ќе иде према сетек,анхоч, нептун.техномаркет. Ама ако стигаат вака по 64 на кој попрво да му дадат
Можда за оваа тура мислеа, нормално дека ќе се врши продажба кога ќе се нормализира. Можда нема преку сајтот коа е хајп зашто малце му треба да падне, али некако мора на даљина.

InSides

lurker
21 февруари 2009
758
2.019
Не сум сигурен, ама од пишувањава добивам впечаток дека нема можност да се купи PS5?

InSides

lurker
21 февруари 2009
758
2.019
Проста шега настрана, оние неколкумина што купиле, дали се расположени за неколку импресии кои не се на нивото "wow adaptive trigger"?

Конкретно:
  1. Дали го врзувате директно на ТВ или преку рисивер?
  2. Ако е преку рисивер, кои се капацитетите/можностите за сигнален passthrough?
  3. Дали е бучна конзолата? Односно, колку е бучна?
  4. Колку е стабилна во работата?

Vrgood

hello world
20 јуни 2017
258
142
Проста шега настрана, оние неколкумина што купиле, дали се расположени за неколку импресии кои не се на нивото "wow adaptive trigger"?

Конкретно:
1. Директ.
2 Пошто не, најбоље би било со слушалки због темпест, новите PULSE се одлични за тие пари, али можеш што сакаш.
3. Не чује се, а ради :)
4. Стабилна. Сајберпанк, нат со мач.
Бонус: уште ми е страв да ставам надворешен има некои проблеми.

Solidsnake

hello world
28 декември 2014
453
626

Конкретно:
1. Директ
2. /
3. Практично silent, ако е комплетна тишина се слуша иначе не. Најгласен дел е блу реј читачот, знае да засмета затоа што дур играш од време на време го врти дискот внатре, ваљда проверува дали е внатре.
4. Од 19 навака маста му ја вадам, коа сум дома не го гасам и сум немал никаков crash. Користам и rest mode за спуштање игри.

InSides

lurker
21 февруари 2009
758
2.019
Благодарам на двајцата.

Кај мене "мора" преку рисивер да оди, што значи дека има потенцијал да повлече и нов рисивер (HDMI 2.1).

Да си седам мадро сега за сега.

Vrgood

hello world
20 јуни 2017
258
142
Благодарам на двајцата.

Кај мене "мора" преку рисивер да оди, што значи дека има потенцијал да повлече и нов рисивер (HDMI 2.1).

треба да повлече и 2.1 ТВ :) Сега за сега 3D аудио е само на слушалки, па ќе биде со стерео ТВ па тек тогаш разни конфигурации. Губиш 3D audio ако идеш преку рисивер.

MartinGR1MR

hello world
14 јуни 2014
165
71
Чудово ќе држи ли цена до Септември 2021,пошо тогаш ќе искочи игра што сакам да ја играм на чудово или цената ќе биде иста како и во Фебруари/Март кога ќе може како нормален човек да си испазариш плејка.

esquimaux

lurker
16 јануари 2016
621
1.039
Скопје
Чудово ќе држи ли цена до Септември 2021,пошо тогаш ќе искочи игра што сакам да ја играм на чудово или цената ќе биде иста како и во Фебруари/Март кога ќе може како нормален човек да си испазариш плејка.

Тие веќе го продаваат испод цена. Ќарот не го прават од хардвер, бар не првата година ко што знам така да тешко да падне на цена. Која игра ја чекаш тогаш?

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.844
6.393
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Благодарам на двајцата.

Немаш Arc?

InSides

lurker
21 февруари 2009
758
2.019

Имам.

Ама ќе треба два кабли, што значи ѕид да се копа (WAF). А за да се копа ѕид ќе треба да се чека наредно белење. А дотогаш може сто чуда да се случат. :)

Moot point anyway - и онака нема од каде да се купи PS5, но барем планови да се прават.

EDIT: Also, ARC не враќа (барем не враќаше) multichannel - елиминирајќи ја поентата на рисиверот.

EDIT x2: w00t, еARC враќа multichannel.

crcic

lurker
2 април 2014
621
389
мене ова не ми е јасно, како може да добијат а све да им е резервирано? нели за да резервираш треба некаде да објават па да ја направиш резервацијата? или пак ако све е резервирано зошто кажуваат дека ке добијат воопшто?

мислам, пред некој да ми се пушти да ме шамари ако не му се допадне ова што го постирав, не ги хејтам галерија, кажав многу одамна какво искуство имав со нив али ме интересира чисто информативно, ако веке се резервирани каде и како може да се резервира бидејки навистина не знам?

Untitled.jpg

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.844
6.393
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
мене ова не ми е јасно, како може да добијат а све да им е резервирано? нели за да резервираш треба некаде да објават па да ја направиш резервацијата? или пак ако све е резервирано зошто кажуваат дека ке добијат воопшто?

мислам, пред некој да ми се пушти да ме шамари ако не му се допадне ова што го постирав, не ги хејтам галерија, кажав многу одамна какво искуство имав со нив али ме интересира чисто информативно, ако веке се резервирани каде и како може да се резервира бидејки навистина не знам?

Untitled.jpg

По телефон бе друже. Се јавуваш
- ало галерија, дали имате ПС5?
- Не.
- Кога ќе добиете?
- Не знаеме
- Може ли да си резервирам едно за кога ќе ви стигнат?
- Кажете име и презиме.

Навистина ли сте изненадени од availability на ПС5/било која конзола/хардвер? Со месеци се збори дека ќе биде жустро. Будали беа луѓево мислиш што си ги заклучија парите од октомври месец на преднарачки?

crcic

lurker
2 април 2014
621
389
Ич не сум изненаден, прашам чисто информативно. Шо би рекле стари, да се најдам на муабет. Јас лично ке си купам кога ке почне нормално да се продава, али ме интересира начинот на кој што функционираат работиве да не ми притреба па да бидам спремен, бидејки се знам која будала сум, може утре да се разбудам од спиење и сабајлечки да ми швркне у глава дека сакам PS5 сега, одма.

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.844
6.393
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Ич не сум изненаден, прашам чисто информативно. Шо би рекле стари, да се најдам на муабет. Јас лично ке си купам кога ке почне нормално да се продава, али ме интересира начинот на кој што функционираат работиве да не ми притреба па да бидам спремен, бидејки се знам која будала сум, може утре да се разбудам од спиење и сабајлечки да ми швркне у глава дека сакам PS5 сега, одма.

Општо зборев, глеам доста изненаѓени и увреѓени. Иначе да,сиот хардвер што го купив есенва беше со јавувања и резервирање пошто сега има, за полчас нема. Јебига....

crcic

lurker
2 април 2014
621
389
Значи тогаш сите муабети дека галерија не чинат (зборам за PS5 само), ако е така ко што кажуваш дека секој може да се јави и да си реервира, одат у вода. Според мене тоа е сосема легитимно.

Solidsnake

hello world
28 декември 2014
453
626
Значи тогаш сите муабети дека галерија не чинат (зборам за PS5 само), ако е така ко што кажуваш дека секој може да се јави и да си реервира, одат у вода. Според мене тоа е сосема легитимно.
Не е така, неможеш да се јавиш и резервираш. Читајте ја темава не само од ракав.

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.844
6.393
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Не е така, неможеш да се јавиш и резервираш. Читајте ја темава не само од ракав.

Па можеше дури не почнаа да ги колнат, псујат и обвинуваат за најголемата светска замера после слетувањето на месечината. Прашај колку тука имаат ПС5.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно