Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Туторијал Водич при купување на Android TV Box

TouchIT

lurker
9 јули 2018
901
643
In this day and age, никогаш не би земал Андроид Бокс, само Chromecast. Сите имаме паметни и препаметни телефони, со chromecast само ќе добиеш а ништо нема да изгубиш.
Не ми е тоа поентата,ако беше така ќе си гледав на телефон нетфликс

DrMTR

senior
27 март 2014
7.957
8.458
Бидејки технологијата оди напред, добро е одвреме навреме да се апдејтува темава со битни информации.

Значи кога купувате бокс најбитни работи ви се:

- 2+ DDR4 RAM - Обавезно. DDR4 рамот е значително побрз од DDR3. НЕ се лажете дека 4GB DDR3 е подобро од 3GB DDR4.

- AndroidTV. Да сериозно. По можност Гугл сертифициран. Не купувајте боксови без АндроидТВ. Корисничкото искуство на AndroidTV (и самите апликации) се неспоредливо подобро организирани и оптимизирани да работат на АндроидТВ. Апликациите за Android и AndroidTV се различни, така да правете разлика !

- Android 7.1 +. Да , не купувајте боксови со верзија на андроид помала од 7. Прашање на време е кога ке престане подршката за истите од Гугл Плеј. Моменталните боксови фураат на Android 9, така да што поново толку подобро и повеќе корисничка подршка ке има за истиот.

- LAN порта. Не е задолжителна , НО пожелно е да ја има и да се користи, посебно ако немате добар АП/Рутер. Поефтините рутери, нема да издржат голем проток на информации на подолг рок, така да доколку сте во можност, боксот поврзете со со LAN кабел.

За крај, еве еден добар солиден Android TV бокс, кој што ке фура добро наредните неколку години. Со вграден Chromecast. ;)

Последна промена:

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.106
2.343
Имаш линк погоре. Не го виде? барај го истиот на Али.

Ќе го побарам, често ми се случувало да не можам да ги најдам истите работи на гб и али. Ми бокс не е добра опција?

Последна промена:

stefan

lurker
13 април 2007
699
536
Прилеп
netops.network
stefan's setup  
Processor & Cooler
i5-1235U
Storage
1TB NVme
RAM
16 GB DDR4-3200
Case
ThinkPad T14 Gen 3
Keyboard
Logitech K470
Monitor
Dell P2425H
OS
Windows 11 / Ubuntu 24.04 LTS
Еве добар ресивер Mecool Km9 pro
Сертифициран е од google , го има официјално кај нив на сајтов.
Го немам лично тестирано но набрзо во план сум да го нарачам.

smole

poweruser
18 април 2007
3.901
4.582
На Android TV може да се инсталирааѕ сите андроид апликации или?

kolesk

lurker
6 февруари 2016
789
1.225
Имам едно прашање. За да гледам само тв во живо, најчесто странски канали, треба да купам ваков уред, и да му инсталирам нешто, или фабрички е наместен?

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.641
Имам едно прашање. За да гледам само тв во живо, најчесто странски канали, треба да купам ваков уред, и да му инсталирам нешто, или фабрички е наместен?
Треба iptv да си купиш. Има момци на форумов шо шиткаат, или алиекспрес.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје

mkgunner

hello world
29 октомври 2008
446
340
Кичево
mkgunner's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 1600AF
Motherboard
MSI B450 Gaming Plus Max
Storage
Kingston A2000 250GB
PSU
Chieftec GPS-600A8
RAM
2x8Gb G.Skill Ripjaws F4-3200C16D-16GVGB
Video card
XFX RX570 4GB
Case
No name
Mouse
некаков Кинез
Keyboard
Delux K5108 (11 години, абер нема да рикне)
Audio
Panasonic SA-AK20 на AUX
Monitor
AOC 27V2Q
OS
Windows 10 Pro

milepopanov

read-only
17 февруари 2018
21
23
eve eden dobar android tv box
Beelink-GT-King-review-n02-min.jpg Beelink GT-King
  • Brand: Beelink.
  • CPU: Amlogic S922X.
  • Core: Hexa Core.
  • The device is rooted.
  • RAM: 4G RAM.
  • RAM Type: LPDDR4.
  • ROM: 64G ROM.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.957
8.458
eve eden dobar android tv box
Погледнете го атачментот 86817 Beelink GT-King
  • Brand: Beelink.
  • CPU: Amlogic S922X.
  • Core: Hexa Core.
  • The device is rooted.
  • RAM: 4G RAM.
  • RAM Type: LPDDR4.
  • ROM: 64G ROM.

Истиот го предложив и јас пред некој ден.

По што заклучивте дека е добар боксов ме интересира?

krema

OG
24 јуни 2009
15.748
15.840
youtu.be
Прочитав добри критики на други форуми поврзани со IPTV, исто перформансите на хардверот ветуваат многу.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.957
8.458
Прочитав добри критики на други форуми поврзани со IPTV, исто перформансите на хардверот ветуваат многу.
Хаха, едно е на хартија, друго во реалност. Значи како што реков не се зема бокс без АндроидТВ и точка ! Нема отстапување од ова. Дури и кинеските производители, што штанцаа боксови во подрум, сватија дека мора да исполнат одредени стандарди, за да бидат првично одобрени од Гугл, како уреди што исполнуваат минумум стандарди за бокс, а потоа и за да се продаваат ван Кина и Америка. Сите попознати производители на андроид боксови од Кина како Minix почнаа сите уреди задолжително да ги сертифицираат. Ништо не е џабе.

Богами одамна било ова.. Многу нешта се сменити од тогаш навака..

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.322
Дечки кај може да се најде Nvidia Shield или нешто друго приближно на тоа со такви перформанси? Ќе се користи како мултимедија главно, но некогаш и ќе се играат едноставни игрици. Важен ми е софтверот, односно да биде стабилен.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно