Има доста сами што си носат, на омлетот има неколкумина (веројатно и повеќе, не ги пратам).
zdravo sakam da prasam dali nekoj ima iskustvo od klimite od setec...ST invertorite..dali se dobri oti prilicno se mn eftini za razlika od drugite marki
So oznaka TAC ne se dobrizdravo sakam da prasam dali nekoj ima iskustvo od klimite od setec...ST invertorite..dali se dobri oti prilicno se mn eftini za razlika od drugite marki
So oznaka TAC ne se dobri
So oznaka GAC se dobri
GAC = Greeимаш повеќе инфо?
Не е страшна филозофија. Едно од двете средства не се плакнеше (прочитај) а и да се плакни не е страшно. Ова го правам со врела вода.@FLEGMA Спомна дека користиш Екосал и Дезинтал (ваљда 5 и 10%), но никогаш не рече зошто баш овие, дали се против мувла и плесен? Исто така како што разбрав ги користиш за све, од пластики, дувач па и на коилите? Како што знам најубаво е да се користат испарувачки агенти (без потреба од плакнење) и баш има вакви специјални за клима, ама кај нас мислам дека нема такви - а ако си видел кажи ми, само знам дека има некои за коли ама не им ја знам дали таа намена може да се преведе и за во домашен мини сплит.
Испарителот и перката.@FLEGMA Значи ти на добро одржуван систем покрај филтрите го прскаш и испарителот и тоа е тоа? Јас ако отварам, а ќе отварам, што би препорачал да користам - истиве средства и за вентилаторот што има мувла или нешто ко оцет и сода бикарбона или да земам белило дикретно?
Следно појаки средства од нив се чист Хлор и Бетадине кои нема да ги употребиш на клима, ок?
Нашкрабај набрзина скица на станот и кај би стоела климата. Повеќе ќе можат да ти помогнат.Здраво дечки.
Дали е добра климава за 21m2 дневна соба (стан) и кога ќе отворам врата за во спалната од 13.26m2 со ходниче меѓу собите 2.10m2 ќе има ли досег ладењето за во спалната?
Ќе се користи исклучиво за ладење.
Буџет 20.000 ден.
Инвертер клима уред VIVAX ACP12 CH35AEMI, 3.52/3.81kW, R32, WiFi
Одма ти кажувам нема шанси. Или ќе треба да напраиш мраз у дневна, ама пак се сомневам дека нешто ќе отиде до спална. Глуп е воздухон ич несака врати и кривини
. Едино ако можеш климата да ја поместиш доле десно на цртежот па да праи некаковно струење низ вратата кога би ја отворил.Многу е незгоден рапоредот на станот, знам, косата ми се крева од таквите планови што ги правеле (а и денес не е многу поразлично, се градат згради само плукни-залепи).Одма ти кажувам нема шанси. Или ќе треба да напраиш мраз у дневна, ама пак се сомневам дека нешто ќе отиде до спална. Глуп е воздухон ич несака врати и кривини. Едино ако можеш климата да ја поместиш доле десно на цртежот па да праи некаковно струење низ вратата кога би ја отворил.
Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk
Ќе кажат поупатените колку и како ја бива. Јас само кажав дека нема да успееш се да оладиш. Тешко до спалната ќе стига.Многу е незгоден рапоредот на станот, знам, косата ми се крева од таквите планови што ги правеле (а и денес не е многу поразлично, се градат згради само плукни-залепи).
Доколку ја стаам врз вратата (единствено таму би била втората локација, пошто скроз доле десно на дневната соба се наоѓа кревет, а малку подолу од климата во дневната соба доколку се повлече климата, ќе биде врз другиот креветпод неа) додека дува нема да смее да се пројде од една до друга соба, а и плус цевката која ќе оди од климата до терасата (до вентилаторот) ќе треба да биде од огромна должина (посебно ако е сместена климата над вратата).
А доколку го насочам издувот на воздухот од климата нагоре, би ги мавала ли лицата што ќе седат под климата на кревет, пошто еднаш само во живот имам лежено под клима и ми маваше директно во глава, и после уживањето-главата тупан ми беше.
А инаку климава вреди ли за ладење, ќе потенцирам дека станот е на јужна страна?
Или не е нивелирана како што треба или цревото за одвод нема добар пад.Здраво,се работи за инвртер PANASONIC CU-E12QKE ,редовно чистена ,почна да капи вода од страните ма внатрешнта еденица ؛цревото за одвод е чисто,кога е изваден капакот без филтри не капи,кога е вратен на место почнува да капи вода؛што би мозело да биде؛ФАЛА ОД НАПРЕД.
MOUSE WIRELESS USB CORSAIR M75 Air Lightweight RGB Gaming Mouse, 2.4Ghz+Bluetooth+USB, 26,000dpi, Light Grey, CH-931D102-EU
5.490,00 ден
GAMING CHAIR NEXT LEVEL RACING F-GT PRO Cockpit, 150kg, BLACK, NLR-R003
78.600,00 ден
MICROPHONE ELGATO WAVE 3 BLACK, 10MAB9901
11.280,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 4x male, White, ZUAD-1633
380,00 ден
UPS 2200VA / 1200W POWERWALKER VI 2200 SHL, 2xSHUKO, 2x IEC C13, USB, RJ11, 10120098
11.590,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, Black, CC-9011344-WW
6.130,00 ден