Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Замена на екран на iPhone 6S Plus

Fearless

lurker
22 јули 2009
793
262
Скопје
Здраво,

Се обидувам да најдам место за замена на екран на iPhone 6S+ па би сакал истото да е барем со некаква препорака од задоволни клиенти. Знам дека сите менуваат со 3rd party екрани а не со оргинален екран, но сепак би сакал екранот да е со добар квалитет. Можеби сум грешка и постојат екрани со супер квалитет. Аpple официјално не продава ОЕМ дисплеи освен ако не се замени директно во Apple Store. Плус Apple од време на време знае да ги зафркне update-тите да прават проблеми со 3rd party компоненти, па важно ми е екранот да продолжи да си функционира долго време :)

Ве молам препорачајте ми каде може ова да се направи по нашиве мобилари.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.182
18.823
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
@Torte Mobile, топла препорака, цела фамилија и пошироко се сервисираме кај него :D

Torte Mobile

hello world
17 ноември 2015
265
230
Здраво,

Се обидувам да најдам место за замена на екран на iPhone 6S+ па би сакал истото да е барем со некаква препорака од задоволни клиенти. Знам дека сите менуваат со 3rd party екрани а не со оргинален екран, но сепак би сакал екранот да е со добар квалитет. Можеби сум грешка и постојат екрани со супер квалитет. Аpple официјално не продава ОЕМ дисплеи освен ако не се замени директно во Apple Store. Плус Apple од време на време знае да ги зафркне update-тите да прават проблеми со 3rd party компоненти, па важно ми е екранот да продолжи да си функционира долго време :)

Ве молам препорачајте ми каде може ова да се направи по нашиве мобилари.
Ако ти е здрав екранот и тачот ако работат најдобро е само стаклото да се замени, профи машински
Или копија екран што сите го ставаат
Фул оргинален репариран екран може да се најде ама по повисока цена

Кажи ми за која опција си и на ПП пиши ќе средиме

Fearless

lurker
22 јули 2009
793
262
Скопје
Може да се набави и фулл оргинал, доколку сакаш ПП.

Испратено од [device_name] преку IT.mk форум апликација
Те молам кажи ми цена во двата случаи. И исто колку време би траела набавката. Постара генерација на телефон е, така што предност има добар екран копија поради цената.

deni.mitev

user
7 октомври 2014
1.024
1.027
Те молам кажи ми цена во двата случаи. И исто колку време би траела набавката. Постара генерација на телефон е, така што предност има добар екран копија поради цената.
Има кинеска копија 2500 ден.
имаш оргинален екран со заменско стакло, 3500ден.
фул оргинал изваден од друг телефон. 4500ден.

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396

Moja препорака да ставиме со репарирано стакло оригинален екран - цената е пристојна а во исто време електрониката што е внатре останува оригиналната, и стаклото е ново, за разлика од вадените од телефон што се користени.

Експресно оди сервисирањето, ист ден е готов во принцип.

Speedster

hello world
1 јануари 2016
463
427
Тоа што го вика крале јас го направив на мој тел пред 1 год . И стварно не се познаваше дека е сменето мислам дека и они машински исто го прават јас го направив машински кај пријател . Така да знам дека кога го продадов у мобилара никој неможеше да познае дека е сменето а и јас исто така додека го користев нема никаков проблем . Така да +1 за само тouchot да се смени (без кинески копии од екран или такви некој комбинации )

Fearless

lurker
22 јули 2009
793
262
Скопје
Ви благодарам за одговорите, го контактирав веќе @Torte Mobile за замена па ќе видиме што ќе се случи. Екранот што го имам е тапа зошто е заменет веќе еднаш и сега се појавува голема сенка во десниот горен агол рандом, може после 2h или после 2 дена да се појави. Меѓутоа по рестарт се губи и телефонот е нормален. Па ќе треба и дијагностика дали е тоа до екранот или па има дефект со плочата.

Fearless

lurker
22 јули 2009
793
262
Скопје
Може клуч на темата. Завршив работа во iButik, браво за дечките. Проблемот не ни беше екранот туку чипот за позадинско осветлување и сега телефонот си функционира одлично, дури и боите се вратени комплетно во нормала.
Благодарам на сите за помошта.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно