Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Знаете ли како EVN ве краде? Еве како.

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97
Ова стои на фактурата,
Погледнете го атачментот 142783

Еве повикот што вика во видео формат.

Погледнете го атачментот 142784

Еве активен пакет XXL

Погледнете го атачментот 142785

Нема кредит повеќе телефонот, повторно бара пари за разговор.
Има неограничени минути и СМС кон сите оператори во МК.

Сам донеси заклучок дали не се наплаќа.
Ако читаше што претходно пишував, јас реков дека тарифирањето зависи и од тарифниот пакет кој го имаш. За припејд се наплаќа секој повик, не само кон 0890...
За да нема лага, јас вртев неколку пати од мојот постпејд број и не ми наплатија ништо, како и претходно што било
Да нема фама дека ЕВН не краде преку кол центарот, тоа едноставно не е точно.
Толку, ништо повеќе

Chiller

user
8 март 2012
1.571
1.174
Скопје Аеродром
Ако читаше што претходно пишував, јас реков дека тарифирањето зависи и од тарифниот пакет кој го имаш. За припејд се наплаќа секој повик, не само кон 0890...
За да нема лага, јас вртев неколку пати од мојот постпејд број и не ми наплатија ништо, како и претходно што било
Да нема фама дека ЕВН не краде преку кол центарот, тоа едноставно не е точно.
Толку, ништо повеќе
За припејд ако имаш активирано пакет од овој тип имаш бесплатни разговори цел месец без никаква наплата! 0890 се наплаќа.

Имаш ли докази дека си вртел од твојот телефон и дека не се наплаќало дополнително или на памет збориш?

И те како ЕВН краде преку кол центар!

null_ptr

Модератор
20 ноември 2013
1.049
1.135
Куманово
Само бројот 0800 е бесплатен (повикот е на товар на компанијата).

ЕВН не краде. ЕВН си ги наплаќа „загубите“ на ел. енергија во мрежата :)
еден куп народ изгорен само @zoran.europe тврди дека не?

извор
1730718641544.png

извор
javuvanjeto-vo-evn-cini-skapo-zasto-retko-koj-gi-znae-broevite-so-lokalna-tarifa-5.jpg

извор
1730718302724.png

Ilija Milcinoski

hello world
14 декември 2014
148
48
Ilija Milcinoski's setup  
OS
Windows 10 Pro

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97
За припејд ако имаш активирано пакет од овој тип имаш бесплатни разговори цел месец без никаква наплата! 0890 се наплаќа.

Имаш ли докази дека си вртел од твојот телефон и дека не се наплаќало дополнително или на памет збориш?

И те како ЕВН краде преку кол центар!
Каков доказ би можел да дадам?
Па нема да лажам, зошто би лажел?
Ти кажав вртев 3 пати само за да проверам уште еднаш
Мислењето е автоматски споено:

И струјата отиде во роаминг
Така е. Повикувачот плаќа цена на локален повик, остатокот го плаќа ЕВН. Плаќаат на телеком операторот. Цените ги дефинира АЕК

Chiller

user
8 март 2012
1.571
1.174
Скопје Аеродром
Каков доказ би можел да дадам?
Па нема да лажам, зошто би лажел?
Ти кажав вртев 3 пати само за да проверам уште еднаш

Така е. Повикувачот плаќа цена на локален повик, остатокот го плаќа ЕВН. Плаќаат на телеком операторот. Цените ги дефинира АЕК
Доказ, пушти сметка твоја кај која кажува дека не е наплатено.
Инаку што е ова маркираново со жолто?
Или да ти се верува на „жими мајка“.....

1730723519024.png

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.809
4.004
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Фотомонтажи ахахахха не можете вие против зоран со Докази :)))) Чудна работа како на сите им се наплаќа само него не..

Chiller

user
8 март 2012
1.571
1.174
Скопје Аеродром
Фотомонтажи ахахахха не можете вие против зоран со Докази :)))) Чудна работа како на сите им се наплаќа само него не..
Има службен телефон од ЕВН, па нема ни увид во сметката.:D

zoran.europe

hello world
15 јули 2024
155
97
Или да ти се верува на „жими мајка“.

Или да ти се верува на „жими мајка“.....

Погледнете го атачментот 142791
Види, потрошив премногу време во објасување
Реков дека од постпејд повикот нема да ти се наплати, затоа што сите веќе имаат бесплатни разговори во сите национални мрежи, и така е. Проверив и пишав
За припејд можеби важат тие цени, немам припејд. Но за припејд се е скапо, нема ништо ефтино. Секој повик е неколку денари минута (ако тоа е многу пари нели)
Така да кој сака нека верува
Кој не, нека пишува како ЕВН му ги зел сите пари за повик кон 0890
Се откажувам од натамошна бесполезна полемика

Chiller

user
8 март 2012
1.571
1.174
Скопје Аеродром
Види, потрошив премногу време во објасување
Реков дека од постпејд повикот нема да ти се наплати, затоа што сите веќе имаат бесплатни разговори во сите национални мрежи, и така е. Проверив и пишав
За припејд можеби важат тие цени, немам припејд. Но за припејд се е скапо, нема ништо ефтино. Секој повик е неколку денари минута (ако тоа е многу пари нели)
Така да кој сака нека верува
Кој не, нека пишува како ЕВН му ги зел сите пари за повик кон 0890
Се откажувам од натамошна бесполезна полемика
Вака на муабет, џабе пишуваш или пушти доказ или не убедувај без докази не ти држи вода муабетов.

18 август 2019
1.235
1.219
Можете да пишувате колку сакате дека ЕВН не краде со овој број, ама јас тврдам дека краде. Барем за при пејд. Се наплаќа слушање музика, за на крај да те исклучат без да воспоставиш повик. Ако тоа не е кражба, не знам повеќе што да кажам.

malloy

read-only
4 декември 2015
23
34
Интервентните набавки одат без тендери. Чист ќар. Затоа не се грижат да има резерви. Баш спротивно.
Цела грејна сезона ќе увезуваме струја од европската мрежа. Би ги угасил РЕК Битола да не го трујат народот. Два блока работат од кои еден е постојано на смртна постела а третиот би го пуштиле кога има потреба (кажи дека е тотално нефункционален).

Толку општа неспособност во енерегетика за 30 години нема никаде освен кај нас.

18 септември 2020
947
886
Македонија
Цела грејна сезона ќе увезуваме струја од европската мрежа. Би ги угасил РЕК Битола да не го трујат народот. Два блока работат од кои еден е постојано на смртна постела а третиот би го пуштиле кога има потреба (кажи дека е тотално нефункционален).

Многу лесно се решава проблемот со чадот, филтри да се стават и да почнат правилно да работат со јагленот и нема да има увезување.
Да ви кажам право, од досегашното партиско раководство во РЕК сме стигнати до овој степен и заради тоа откупуваат струја.
Греете се оваа сезона на дрва, пакети или на парно ако имаат гас за оваа грејна сезона и то е, климите незнам за што би се употребувале сега кога има недостиг на струја, треба некако да се заштеди. Околу 12 денари е висока тарифа, а околу 10 денари е ниска тарифа за 1kWh.
Со 10% зголемување, сметка од 3000 денари ќе биде некаде 3300 денари, ако не и повеќе, зависи што ќе прават и како ќе прават, а еден час дополнително дневна ефтина тарифа ќе се причека.

kirev

senior
31 мај 2010
9.085
7.773
Ова стои на фактурата,
Погледнете го атачментот 142783

Еве повикот што вика во видео формат.

Погледнете го атачментот 142784

Еве активен пакет XXL

Погледнете го атачментот 142785

Нема кредит повеќе телефонот, повторно бара пари за разговор.
Има неограничени минути и СМС кон сите оператори во МК.

Сам донеси заклучок дали не се наплаќа.
Истото ми се дешава и со некои такси компании... Значи и А1 е катастрофа (покрај ЕВН)

Целта е да е нестабилна мрежата за да може интервентни увози да се прават секогаш. Интервентен увоз = без тендер. Nudge, nudge, wink, wink, you know what I mean...

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.210
1.227
Скопје
18 август 2019
1.235
1.219
Зашто уствари не го игнорирате не ми е јасно, гледате дека трола
Не сум баш сигурен дали трола.
Разговарав со човек кој вртеше да пријави за мене, рече дека сметката била како и друг пат. Наводно и тој повик потпаѓа под бесплатните минути.

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.093
3.560
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / 2x 2TB Samsung NVMe 990 Evo Plus / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
DDR4 3200MHz Kingston Fury Renegade Kit CL16 (2x32)
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Master 3
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855) / Keychron Q2
OS
ArchLinux
Разговарав со човек кој вртеше да пријави за мене, рече дека сметката била како и друг пат. Наводно и тој повик потпаѓа под бесплатните минути.
пак ти е тарифирано, само што си го платил во претплатата.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.210
1.227
Скопје
Не сум баш сигурен дали трола.
Значи викаш да идам во Телеком да се жалам дека ми наплатиле?

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.809
4.004
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Скоро сите наплаќаат некаква сума. Пример а1 подршка наплаќа за воспоставување повик и не е битно колку минути разговараш со операторот.
Го знам ова бидејќи еднаш свртив од мобилен каде имаше 2-3 ден кредит и не ми даваше да продолжам.

maci

poweruser
2 април 2008
3.390
977
абе кратко и јасно е со евн,
зошто јас/ние да ги плаќаме нивните загуби?
загуби т.е крадења кои знаат од каде се а не сакаат да ги решат.
неспособноста на евн да се справи со кражбите полесно им е да го наплати кај нас

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.737
3.415
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Јас вака го гледам овој проблем и најверојатно и така е. ЕВН е компанија која поголемиот дел од управувањето е на Австриската ЕВН. Кога се случува кражба во некоја средина од државава ЕВН мора да постапи со:
  • Пуштање на нејзини вработени на терен и детекција на кражбата на струја.
  • Ако не е возможно или бидат спречени тие лица, да се дојде со придружба на полиција каде што ќе се искористи државата.

Имавме и од 2та случаеви.
Едниот случај беа кафеаните во Дебар Маало и Битола (ако не грешам), и друг случај е Арачиново и тие села таму да не набројувам. Кај првоспоменатите казните беа пуштени а кај другиве поради тоа што таму евиденција не може да се направи од причина што државата на еден начин ги “штити“ вториве и ЕВН мора да изнајде начин, пошто веќе гледа дека државата не и помага, и таа на „прљав“ метод загубите ги дели на сите нас.

Да го дадам со друг пример (од случка) истово:
Семејство пријавува проблем од комшија во полиција. Полицијата иде и го предупредува проблематичниот да не прави проблеми и си заминува. Проблемите продолжуваат. Иде братот од првото семејство и врши трикратно убиство.

Заклучок: И семејството и ЕВН си нашле свој начин како да наплатат кога државата не е способна да го реши проблемот.

Да дополнам, да беше македонско семејство ќе трпеа насилие од комшијата и ќе ќутеа, како што и сега трпиме ние со неправдава што ни се случува со ЕВН.

18 август 2019
1.235
1.219
Значи викаш да идам во Телеком да се жалам дека ми наплатиле?
Само сакам да кажам дека (барем кај некои оператори) овој повик влегува во бесплатните минути, па не забележуваме дека се наплаќа.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.849
5.549
Не. Си плаќаш посебна тарифа. Во телеком на пример према 0590 броеви минута е 7ден, независно дали си пост, припејд или фиксна. Не влегуваат овие броеви во вклучениот бесплатен сообраќај. Си има ценовник и си пишува убаво.
Еве дури јас и тест направив во името на точни информации, и да ми истарифира телеком на Магента М постпејд. Ќе ти сликам и сметка на први ако сакаш.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Реков дека направив експеримент во научни цели. На детална веднаш беше тарифиран 7ден/мин, а еве и денес званично на сметка. Телеком, Магента пакет, со постпејд анлимитед повици, пораки итн...

1730884862701.png
Така да на оваа тема толку, ЕВН овде не нѐ краде (освен ако на рака не и даваат овие од Телеком процент).

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.809
4.004
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS