Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Жалби од Повик за модератори 2019

Статус
Затворена за нови мислења.

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.958
4.168
Сега и ти почна да не ебеш во здрав памет.

Сигурно можеш да претпоставиш дека не си ти едниствен кој користи xenforo на форумов, и дека има и други членови кои знаат да го користат системов.

Дај ми 10минути пристап на форумов каков што ти имаш, имам да ти направам опција да доделуваш гласови со one click, кога и да посакаш ти, а ќе немаш потреба да менуваш рачно во датабаза.

Неможе на Ит форум главно алиби да ти биде дека неможело да се манипулира гласови или тоа било премногу комплицирано кога знаеме и ти и јас дека ако се сака тоа може да се постигне премногу лесно.

Браво за кажаното.
И секако - од страв никој нема да стави лајк на постов твој.

pirateMan

read-only
16 април 2019
1
1
Можеби и некој друг замолил да гласаат за него... што не е јасно?
Успат поздрави ги @pirateMan и @Joshua и кажи им нека се вклучат активно во темите не само кога треба да гласаат за тебе.
Не очекував вакво нешто од тебе.

Коментарите ќе ти стојат нема да ти ги бришам. Само имав повисоко мислење за тебе... а за некој сериозен кандидат за модератор ова е недопусливо, само да знаеш дека ова што ме обвини ти е најлошото нешто што си го направил. Очекувам јавно да ми се извиниш.
Повеќе време бев активен читател тука, искрено повеќе бев активен на кајгана скоро од сам почеток после пауза па пак креирав нов јузер таму, го избегавав овој форум и сега ми го препорача другарот што го распнавте погоре во коментари, ама овде очигледно дивее "банда" и не сакам да членувам тука и искрено не се осеќам сигурно било што да споделувам кој знај и кој има пристап до податоците на корисниците. Избришете ми го профилот не сакам да членувам, ако воопшто се појави коментаров ако не го "цензурира" некој моќниќ или моЧник.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Повеќе време бев активен читател тука, искрено повеќе бев активен на кајгана скоро од сам почеток после пауза па пак креирав нов јузер таму, го избегавав овој форум и сега ми го препорача другарот што го распнавте погоре во коментари, ама овде очигледно дивее "банда" и не сакам да членувам тука и искрено не се осеќам сигурно било што да споделувам кој знај и кој има пристап до податоците на корисниците. Избришете ми го профилот не сакам да членувам, ако воопшто се појави коментаров ако не го "цензурира" некој моќниќ или моЧник.
По сега главните ќе треба 3 дена и ношчи да бришат постови и мислења твој кои си ги ставал години наназат....

krema

OG
24 јуни 2009
15.718
15.812
youtu.be

giphy.gif

goce03

user
20 јануари 2015
1.599
3.203
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
Со среќа со убаво на новите модератори, по мое скромно мислење сега истите треба да придонесат со нови идеи енергија и конкретни активности. Не ќе беше лошо уште пред анкетата (а може и сега) кандидатите да имаат еден вид на презентација на своите размислувања и конкретни идеи за развој,(минат труд, број на мислења и допаѓања се битно ама не и најбитни фактори), никој не очекува чуда, ама и мали чекори напред се прогрес, во спротивно чуму ни се нови модератори, актуелниве си ги бркаат тековните активности...
Сори за офтопик мислење на сред тепачка.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.557
19.235
@Fatal1ty_

Дозволи и јас да се произнесам :)

Мислам дека ова е втор пат како начекувам „јавен“ повик за одбирање на модератор/админ откако сум член на форумов и сакам да кажам дека правите грешка што одбирате на тој начин.
Админ треба, барем спрема мене, да го одбереш лично ти. Ни гласање ни бутур

Гледаш негово „био“ наназад откако е член, дали го познаваш лично (ова е плус), пишуваш ПП дали сака да биде админ и чао.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
@Fatal1ty_

Дозволи и јас да се произнесам :)

Мислам дека ова е втор пат како начекувам „јавен“ повик за одбирање на модератор/админ откако сум член на форумов и сакам да кажам дека правите грешка што одбирате на тој начин.
Админ треба, барем спрема мене, да го одбереш лично ти. Ни гласање ни бутур

Гледаш негово „био“ наназад откако е член, дали го познаваш лично (ова е плус), пишуваш ПП дали сака да биде админ и чао.

Да бе после Сталин ќе го завикаат.

На вај народ неможе да му се угоде. Како викаше еден познат лик. Што и да правиш на ноже ќе завршиш :)

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.557
19.235
Да бе после Сталин ќе го завикаат.

На вај народ неможе да му се угоде. Како викаше еден познат лик. Што и да правиш на ноже ќе завршиш :)

Аман па ти :)
Админ се одбира не „прецедник“
Супер е гестот и демократијата и се ама сепак... админ треба да се одбере спрема стаж, број на мислења vs допаѓања, дали е кавгаџија или не.. и така.

Да не речам мене требаше да ме одберат ама не сум безобразен и нема да речам така :D

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.475
SK
Мои 2 денари. Прво анкетата наместо со три гласа, да биде со еден глас и гласачите да ги пишува во листа (не мора да се гледа за кој гласале). Понатаму, да можат да гласаат само членови кои исполнуваат критериуми за отварање огласи, пошто критериумите за огласи се доволно строги.
Така се одстрануваат сите можности за сомневање во малверзации.

Второ, модератори никогаш доста. Зошто не ги промовирате првите 5, едноставно дајте им шанса. Дел од нив нема да ги исполнат нормите и тоа ќе биде тоа. Што може да се случи - или самите ќе се демантираат себеси во критиките, или вие ќе бидете пријатно изненадени. Што има подобро од вин-вин ситуација?

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.958
4.168
По сега главните ќе треба 3 дена и ношчи да бришат постови и мислења твој кои си ги ставал години наназат....
Човекот убаво си кажа, ама не си ја сфатил поентата.
Има луѓе кои не се зачленети и го следат форумов, а се зачлениле за да гласаат.
Да го познаваш човеков ќе знаеш дека доколку не сакаше да гласа за мене, немаше да гласа. Не работи по напатствија.Не е ни блиску до она што беше кога се зачленив далечната 2007ма. Кој се сеќава на Mr.Alien, знае за кој период се зборува.
Не е битно веќе. Шемата ја разоткрив и ви ја направив достапна, поткрепена со доказ. Се после неа е неелегантен, би рекол и несмасен, обид да се санира тоа што може да се санира. Едно нешто што се тргнаа коментарите и се донесоа во посебна тема за да нема доказ дека целата анкета беше фабрикувана. Како за почеток коментарите со хејтање и фаворизирање беа дозволени. Не постои гласање во светот каде што е дозволено агитирање за време на гласање. Ама ете, тука постоеше. :)

И да, @FLEGMA заслужува да биде поставен за модератор без вакви смешни фабрикувани анкети на кои јас наседнав. :) Сакав да го номинирам јас, но немав email под кој е регистриран, и на крај аплицирав јас. Во мојата апликација јасно посочив некои работи и ќе бидам доследен на нив.

Честитки за shifty:) Неговата индиферентност очигледно се исплатеше. Човек од народот, сигурно ќе ви попушта на сите, такви модератори сакате повеќето ( освен тие кои гласаа за мене, кои беа премалку. Очигледно си создадов многу хејтери со мојот арогантен принципиелен однос. Останатите кои гласавте против мене - еден ден ќе сфатите што значи принципиелност и интегритет, односно отсуство на истите. ;) )

Изменето од модератор:

Zombie

hello world
2 октомври 2008
108
103
ОМФГ!!

Добро бе луѓе, дали сте нормални?!?! Форум е ова.
Читам и не ми се верува што читам. Почна интересно и комично, заврши тажно и срамно.

Мислам дека за претседателски избори на USA немало ваква дебата (читај кавга, тепачка, борба, итн.) до сега, а не за модератор на форум.
Дајте малце искулирајте сите.

NanoCell

hello world
10 октомври 2011
418
520
Убеден сум дека доколку Асанж беше на слобода ќе ги објавеше сите детали за оваа скандалозна местенка :D

@Costigan_Jr Во недостиг на подобар избор на зборови, ќе кажам "Don't be a sore looser" и мислам дека твојот настап во оваа тема негативно влијае на сликата која ја имаат членовите за тебе.

Процедурална грешка на администрацијата се критериумите за гласање, кои требаа да бидат според одреден број мислења/допаѓања за да се избегнат вакви обиди за додатни гласови, но фактот што истиот механизам си го искористил и ти, не влева голема доверба.

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.786
33.902
roka.mk
Спомнеш ли уште едно приватно име на член до тука ти било.
Навредиш ли уште еденаш до тука ти било.
Толку си дрзок и безобразен што колку сака човек да биде фин со тебе толку си зимаш сила.

• ми се допаѓа

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
@Costigan_Jr имаш знаење, имаш познавања и имаш помагано на луѓе низ темиве. Ама повремено низ годиниве имаш и вакви испади со коментари и токму затоа не гласав за тебе.

Немам ништо против, не те знам лично, единствено се согласувам дека не требаше да има дозволени коментари во темата, доволно беше само да стои постот на @architect со статистиката. Али волку батхрт да бидеш со обвинувања и негативни коментари ми е детски.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.493
Скопје
Спомнеш ли уште едно приватно име на член до тука ти било.
Навредиш ли уште еденаш до тука ти било.
Толку си дрзок и безобразен што колку сака човек да биде фин со тебе толку си зимаш сила.
Каде у 4 и пол сабајле... па ти не си ни спиен.
Засрами се @Costigan_Jr

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.786
33.902
roka.mk
Каде у 4 и пол сабајле... па ти не си ни спиен.
Засрами се @Costigan_Jr
Не брат ја спијам, али имам бот оној што гласа против одредени членови во анкети ти текнуе?
Епа тој истиот и постира наместо мене.

• ми се допаѓа

shifty

Модератор
5 септември 2009
1.071
1.422
shifty's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X3D & Arctic Liquid Freezer II 420 A-RGB
Motherboard
ASUS ROG Strix B550-F GAMING
Storage
Gigabyte Aorus 2TB & Gigabyte 1TB
PSU
XFX 1000W Platinum
RAM
4x32GB DDR4 3200C16
Video card
Asus ROG Astral RTX™ 5090 32GB GDDR7 OC Edition
Case
Cooler Master HAF700
Mouse
Razer Lancehead TE
Keyboard
ASUS ROG Strix Scope RX
Audio
Creative X-Fi Titanium HD, Adam A7x
Monitor
HP Z38c & HP Omen 32q
OS
Windows 11 Professional x64
Пред сѐ, се обидувам да не влагам во вакви дискусии и сметам дека не им е местото на иситите на ваков форум. Накратко ќе реплицирам на постовите каде се најдов повикан, а од причина што ако не демантираш во најмала рака се согласуваш со кажаното.

За сите кои гласаа за мене - ви благодарам за довербата...
Јас бев еден од тие кои гласаа за тебе, сметав и сеуште сметам дека си еден од оние кои може да допринесат на заедницава.

Секој гледа низ призмата на сопствениот интерес и гласа за ликови кои се или отсутни или недефинирани...
Изборниот процес е единствениот начин со кој се доверува твојот глас на одредена опција/група, а токму тоа може да доведе до решение на голем број од секојдневните проблеми. Што се однесува до процесот на избор, „Народот е во право, дури и кога греши.“ - БЦ

Самото тоа што јавно си кажуваат за кој гласале, појава која во школо се нарекуваше - лижење, е смешна во најмала рака....
Од причина што сакав транспарентно да се оградам од непотизам, барем со мојот глас споделив за кого имам гласано, а во најмала рака имав со цел да се додворувам на некој од понудените кандидати.

Исто така бев активен на дневно ниво во секакви теми, за разлика од апликантите-миленици на администрацијата кои беа активни по потреба. ...
Особено се разочарав кога видов на каков аутсајдер му се доделуваат гласови. ...
Отпосле, благодарејќи на дозволата да се хејта и зборува против во коментари и благодарејќи на нетранспаретното гласање, се афектираше самата анкета во корист на shifty, кој од што не е присутен на форумот немал шанса ни да се замери со некого.
Тоа што не влагам во секоја дискусија, не значи дека сум отсутен.
forum-mislenja.png
Моите дискусии до сега ги сведував на теми, post-ови кои ме интересираа или кај кои можев да допринесам.

Честитки за shifty:) Неговата индиферентност очигледно се исплатеше. Човек од народот, сигурно ќе ви попушта на сите, такви модератори сакате повеќето ( освен тие кои гласаа за мене, кои беа премалку. Очигледно си создадов многу хејтери со мојот арогантен принципиелен однос. Останатите кои гласавте против мене - еден ден ќе сфатите што значи принципиелност и интегритет, односно отсуство на истите. ;) )
Другар, нема потреба за ваков однос на форумов и нема да го сфатам лично. Се надевам дека е само лош ден.

Аман па ти :)
Админ се одбира не „прецедник“
Супер е гестот и демократијата и се ама сепак... админ треба да се одбере спрема стаж, број на мислења vs допаѓања, дали е кавгаџија или не.. и така.
Да не речам мене требаше да ме одберат ама не сум безобразен и нема да речам така :D
Јас би те гласал :) мислам дека некаде низ годиниве имаше спомнато дека си бил модератор на BUG форумот, штом си бил модератор на една таква заедница, а воедно активно допринесуваш за содржината на оваа заедница, штета е да не се искористи твојот потенцијал тука :) Од листата @JunkieMKD дека досега има модерирано на неколку наши македнски форуми, затоа и гласав за него, искуството го сметам како предност.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.557
19.235
си бил модератор на BUG форумот,
Сеуште сум. Само тоа е друга сорта на форум. На еден конструктивен член доаѓаат мин. 20 тролови.
Безмилосни сме со казнувањето. Дури и модовите понекогаш добиваат привремени банови за непочитување на правилата.
За разлика од овде таму многу често се користи дугмето "пријави" па кога ќе се логирам ме дочекуваат стотици пријави по кои мора да се постапи.
Со други зборови таму врие од Авиди, Локвани...

Меѓутоа, ова е покомпактен форум односно заедница која содржински можеби е посиромашна но народот е далеку поразбран и поконструктивен во дискусиите и има далеку помала стапка на меѓусебни навреди.

На страна што се измотавам но навостина немам ни време ни трпение да бидам модератор уште еднаш.

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.730
4.311
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв