Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Xiaomi Mi Electric Scooter 3

KennyMC

read-only
15 мај 2019
3
8
Здраво на сите,
Наскоро ќе имам можност преку обнова на договор во Телеком да земам електричен скутер, па ме интересира дали некој има искуство со Xiaomi Mi Electric Scooter 3?
Конкретно ме интересира за низ Скопје дали е добар овој модел, колку држи батеријата од искуство, и дали имаат долг век на траење скутерите општо?
P.S. Немам до сега користено електричен скутер

Goku

read-only
10 април 2022
34
6
Здраво на сите, да не отворам друга тема ќе прашам овде.
Сакам да купам е тротинет, ќе го возам на работа и назад вкупно 15 км. што препорачувате: хиаоми скутер 3 , сегвеј ф25е или некој модел на мс енерџи. Имам 94 кг и незнам дали да земам некој од овие модели или нешто појако?

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
i7 4790k @4.5ghz - 1.2v || Noctua D14
Motherboard
Asus z97-A
Storage
OCZ Vector 128gb (OS) + Samsung 840 pro 512gb + WD Blue 320gb + WD Blue (EZEX) 1TB
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
2x8gb DDR3 G-Skill Sniper CL11 @2400mhz
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum/Logitech G400S/Logitech mx310
Keyboard
Asus Strix Tactic Pro ( CherryMX Brown)
Audio
E-MU 0202 + Marantz sr5500 + DIY speakers + Eltax Atomic A 10 sub + SteelSeries 9h
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Windows 10 Enterprise LTSB
Здраво на сите, да не отворам друга тема ќе прашам овде.
Сакам да купам е тротинет, ќе го возам на работа и назад вкупно 15 км. што препорачувате: хиаоми скутер 3 , сегвеј ф25е или некој модел на мс енерџи. Имам 94 кг и незнам дали да земам некој од овие модели или нешто појако?
F25e ќе ти биде кнаб. На таа килажа на макс брзина, прашање е дали ќе издржи и 15км.
Лошо е што трите брзини ти се 15/25/25, или ќе возиш ептен споро но економично, или брзо али со утепан рејнџ.
Шаомито, имаш исто три брзини 5/20/25, па во “економичниот“ мод на 20 кмх, би требало 20-22 километри со едно полнење да издржува.
Ако имаш избор, барај го Mi Electric Scooter Pro 2, минимално поскап од 3ката, али е помоќен и со 50% подобра батерија.

Од MS Energy, незнам каде би нашол на залиха а да не е од излог/вратен/сервисиран од старите модели n3/m10/e10/e20.
Актуелен е само новиот е21, тој е добар модел, но е скоро 50к.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.206
1.226
Скопје
Точак да си купиш не тротинет, за 15 км дневно ќе треба секој ден да го полниш и недај Боже гума да дупнеш во краток рок два-три пати тогаш ке видиш зае*анциите. Сам премногу тешко да замениш гума (не дека не можеш туку дека е тешко) а официјално мислам е 500 денари

Goku

read-only
10 април 2022
34
6
F25e ќе ти биде кнаб. На таа килажа на макс брзина, прашање е дали ќе издржи и 15км.
Лошо е што трите брзини ти се 15/25/25, или ќе возиш ептен споро но економично, или брзо али со утепан рејнџ.
Шаомито, имаш исто три брзини 5/20/25, па во “економичниот“ мод на 20 кмх, би требало 20-22 километри со едно полнење да издржува.
Ако имаш избор, барај го Mi Electric Scooter Pro 2, минимално поскап од 3ката, али е помоќен и со 50% подобра батерија.

Од MS Energy, незнам каде би нашол на залиха а да не е од излог/вратен/сервисиран од старите модели n3/m10/e10/e20.
Актуелен е само новиот е21, тој е добар модел, но е скоро 50к.
Фала за инфото за мс енерџи како опција го гледав е10.
А што е подобра опција од двава подолу:

Дали сегвејот ќе ми ја крепи тежината или да одам со навее?

7 февруари 2013
950
1.088

Segwayot тера тежини и над 140кг, лично со 106кг Водњанска до Панорама горе без проблем.
Најдобар мотор има има LE II од сите на Xiaomi и Ninebot. Ватажата е многу Downplay ната, а и гумите им се нешто посебни, не се допнуваат воопшто. Читам по апликацијата на никој скоро не му се дупнала, а еве ни мене. Земи си од Нептун, искрено нема да згрешиш.

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
i7 4790k @4.5ghz - 1.2v || Noctua D14
Motherboard
Asus z97-A
Storage
OCZ Vector 128gb (OS) + Samsung 840 pro 512gb + WD Blue 320gb + WD Blue (EZEX) 1TB
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
2x8gb DDR3 G-Skill Sniper CL11 @2400mhz
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum/Logitech G400S/Logitech mx310
Keyboard
Asus Strix Tactic Pro ( CherryMX Brown)
Audio
E-MU 0202 + Marantz sr5500 + DIY speakers + Eltax Atomic A 10 sub + SteelSeries 9h
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Windows 10 Enterprise LTSB

Segway ти е повеќе популарен бренд, и имаш повеќе резервни делови во случај да му се случи нешто на тротинетот.
Само како што гледам, го немаат баш на лагер, сем 1-2 парчиња по локални градови.
Navee... Го гуглаш брендот, и на нивната официјална страница пред да кликнеш, ти го појавува како "Xiaomi Navee e-scooter. Xiaomi ecological chain brand".
Бренд од 2020 година. Се шлепаат на Шаоми. А немаат допирна точка со нив.

KennyMC

read-only
15 мај 2019
3
8
Мал апдејт на темава, го купив Segway Max G30LE и многу сум задоволен од тротинетчето.
Ептен е цврсто направен и батеријата трае повеќе од доволно за мене(35km per charge).
Силен мотор, дури и кога возам на нерамен пат со поголема брзина, не ми тресат многу рачките.
Гумите out-of-the-box беа прилично издишани, па затоа обавезно одма пумпање.

boksata

Fast & Curious
27 декември 2017
576
944
Здраво дечки, да прашам овде како најактуелна тема, каде во Скопје менуваат гуми на MS Industrial моделите (конкретно овој MS Energy Neutron N3)?

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.527
2.981
Здраво дечки, да прашам овде како најактуелна тема, каде во Скопје менуваат гуми на MS Industrial моделите (конкретно овој MS Energy Neutron N3)?
Веројатно на истите места кај шо се менваат гуми и на други тротинети: по вулканизери (пример има еден кај Верото после дом на пратеници, а пред бугарската амбасада, односно спроти АМСМ), или евентуално во тротинети.мк, дуќанот на Водњанска, или фитнес.мк, дуќано спроти тротинети.мк.

Испратено од телефоно.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно