Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

XboX Series X

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.522
1.029
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
добренајдов... како е последно време со региони ситуацијава... што треба да се одбере конкретно???

на мисла сум за некоја не толку постара како Ghostwire Tokyo па како некој кој е половично информиран ме интересира
дали е лесно промена на регион?, дали тоа брише веќе купени игри?, што е најдобро однос цена/UX во поглед на регион???

друго нешто некој да сподели искуство што би требало да се знае за "starter kit/d"???

Vrgood

hello world
20 јуни 2017
258
142
Го блокираа Turkiye сос све, терај Америка. Ти стојат игрите. Во account на десктоп само смени адреса во Американска, некаде кај што нема данок(Delaware npr). На конзолата стави region USA. За плаќање Paypal проверен а може и картица да пројде.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.600
1.764
Само не ставај УК, копилињата тражат Британска лична карта или банкарска сметка да потврдат возраст, и не само Хбокс, сите услуги таму, затоа бегајте од УК регион.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Го блокираа Turkiye сос све, терај Америка. Ти стојат игрите. Во account на десктоп само смени адреса во Американска, некаде кај што нема данок(Delaware npr). На конзолата стави region USA. За плаќање Paypal проверен а може и картица да пројде.

Сигурен си? Пред некоја недела купував игра. Работата е што цените ги изедначија со остатокот од Европа.

Vrgood

hello world
20 јуни 2017
258
142
Сигурен си? Пред некоја недела купував игра. Работата е што цените ги изедначија со остатокот од Европа.
Koja недела? :) Јас последното што купив е на 8 јули, после другар ми се јави на 18ти не работело. Провери па кажи. Работа е за постари игри, новите секако ги изедначуваат. После инфлација ги јаде. А некад прават и грешка.

vladimir171

lurker
15 ноември 2007
630
449
Не работи веќе за купување игри проверено кај неколку другари, а gamepass сеуште ми повлекува за претплатата

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
Koja недела? :) Јас последното што купив е на 8 јули, после другар ми се јави на 18ти не работело. Провери па кажи. Работа е за постари игри, новите секако ги изедначуваат. После инфлација ги јаде. А некад прават и грешка.

Па ете, 8 јули е пред некоја недела, не? :)

wolverine

user
27 јуни 2012
1.339
1.575
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
Процедура за купување игри на XBOX:

1. Најава на VPN -> локација USA (Внимание: Задолжително)
2. Правиш акаунт на microsoft.com (outlook/live)
3. Купуваш Gift картичка за US Region од eneba.com (Не мора да купуваш со VPN тука)
4. Правиш redeem на xbox.com/redeem (Мора да го правиш тоа со VPN -> Види #1)
5. Парите ги имаш на XBOX сметка

Турски регион - Game Pass Информација:

Ако сте на Турски регион, по ново не може да користиме мк картичка за да се претплатиш на Game Pass или да купуваш игри. Во овој случај ако имате активна претплата имате две опции:

1. Да ја чувате до крај на истекот на картичката и да не додавате Gift картички; ИЛИ
2. Да ја изгасите претплатата, ги избришете сите Payment Methods и да си купувате Gift Картички со Кеш по горната процедурата со тоа што користите Турски VPN и купувате TRY гифт картички од Eneba.com.

Накратко: Значи ако одиш со купување игри, тогаш откажуваш претплата и бришеш Payment Methods, инаку не е возможно да го користиш кешот додаден на акаунтот со Gift картички бидеќи ти проверува локација од активниот Payment Method која е Македонија... За дигитални игри, процедурата не се разликува многу од PS - со тоа што мора да користите VPN.

---

Тестирано - Есен 2025

Последна промена:

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770

3. Купуваш Gift картичка за US Region од eneba.com (Не мора да купуваш со VPN тука)

Ако сте на Турски регион, по ново не може да користиме мк картичка за да се претплатиш на Game Pass или да купуваш игри. Во овој случај ако имате активна претплата имате две опции:

1. Да ја чувате до крај на истекот на картичката и да не додавате Gift картички; ИЛИ
2. Да ја изгасите претплатата, ги избришете сите Payment Methods и да си купувате Gift Картички со Кеш по горната процедурата со тоа што користите Турски VPN и купувате TRY гифт картички од Eneba.com.

Накратко: Значи ако одиш со купување игри, тогаш откажуваш претплата и бришеш Payment Methods, инаку не е возможно да го користиш кешот додаден на акаунтот со Gift картички бидеќи ти проверува локација од активниот Payment Method која е Македонија... За дигитални игри, процедурата не се разликува многу од PS - со тоа што мора да користите VPN.

---

Тестирано - Есен 2025

Oh man, а добро, која е опцијата ако сакам да си плаќам со наша картичка? Постои таква можност?

И што се случува ако смениме регион од Турција, да речеме во Америка. Дали се губат сите игри што ми се претходно купени?

Vrgood

hello world
20 јуни 2017
258
142
Oh man, а добро, која е опцијата ако сакам да си плаќам со наша картичка? Постои таква можност?

И што се случува ако смениме регион од Турција, да речеме во Америка. Дали се губат сите игри што ми се претходно купени?
Paypal работи. Не се губи ништо ист е акаунтот. Игрите што се Play Anywhere можеш да ги купиш и легитимно од Македонија, а се повеќе додаваат. Кога ќе се преселат на PC ќе се легитимизираме тотал :)

Vrgood

hello world
20 јуни 2017
258
142

---

Тестирано - Есен 2025
Не купувајте картички од Enebа. Loaded(Поранешен CDkeys, ви е посигурен). Btw, Paypal си работи за плаќање со наши картички, директно со картичка не сум пробал.
Мислењето е автоматски споено:

Топ! Дали PayPal работи и на регион Турција или само на УС?
Нема Paypal на регион Турција.
Мислењето е автоматски споено:

Инаку ако знаете некој кој работи за MS, имаат friends and family discount и можат да дадат пристап на 10 луѓе. Ми се посреќи и си наполнив gamepass za 90$ годишни пролетва. Кодовите се WW(worldwide). Ако не имате на loaded само пазете да се WW кодови или глобал за да не ви треба VPN.

1764067191669.png
Вака изгледа кога си привилегиран :)

Штета дечкото од редит штои рандом ми даде пристап го снема и пристапот трае до крај на фискалната година и имаш 250$ Spend limit, али фала му и за толку. После го поскапеа на 120$, сега не знам, али генералниот попуст е 50%, на MS softver i 80 до 90%.

Последна промена:

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно