Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

VIP | ULTRA HIGH-END GAMING & CREATOR PC Премиум конфигурација без компромиси.

boyan2705

read-only
25 јуни 2023
0
8
boyan2705 додаде нов оглас:

VIP | ULTRA HIGH-END GAMING & CREATOR PC Премиум конфигурација без компромиси. - 3.495 €

VIP | ULTRA HIGH-END GAMING & CREATOR PC

Премиум конфигурација без компромиси
Доколку барате компјутер изработен од најквалитетни компоненти, со врвни перформанси, беспрекорна стабилност и модерен изглед – ова е вистинскиот избор.
Ова не е стандардна конфигурација, туку внимателно одбран и професионално составен систем наменет за оние што сакаат само најдоброто,правена долго време со многу љубов и ентузијазам.
Секое компонент е биран поединечно за конечен PC Built.

⚙️ Спецификации

AMD...

Видете го целиот оглас...

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.187
16.307
Ultra high-end gaming and creator PC со 8 јадрен процесор и Geforce 5060? 32Gb RAM?
salute-point.gif

Eddytion

read-only
30 ноември 2012
6
9
Skopje
Eddytion's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D OC
Motherboard
Gigabyte B650M Elite X AX Ice
Storage
2TB WD Nvme + 10TB HDD
PSU
LianLi EDGE 1000W Gold
RAM
2x16 HyperX Fury RGB 6000MHz CL30
Video card
RTX 5080 OC 16GB
Case
NZXT H5 Flow White
Mouse
ASUS ROG Chakram
Keyboard
ASUS ROG Azoth
Audio
Razer Blackshark Pro V3 Wireless
Monitor
LG C5 42" Oled
Ако 5060 е за VIP, 5090 е за што, extraterrestrials?

boyan2705

read-only
25 јуни 2023
0
8
Ти багирал СлопGPT, на сликата имаш Радеон графичка а продаваш 5060 (за некоја причина)
also AMD Ryzen 9 9850X3D ?
Hvala brat go narediv ai nesovrsvenstvo
Мислењето е автоматски споено:

EDITON SO IMAS TI PA SE SMEESH BRAT.
AKO NE SI ZAINTERESIRAN BRKAJ SI RABOTA SVOJA.
SEKOE DOBRO

EDITON SO IMAS TI PA SE SMEESH BRAT.
AKO NE SI ZAINTERESIRAN BRKAJ SI RABOTA SVOJA.
SEKOE DOBRO
Ultra high-end gaming and creator PC со 8 јадрен процесор и Geforce 5060? 32Gb RAM?
salute-point.gif
Pofali se so ima doma pa znaeme,pretpostavuvam ni pola od ova.
Se poveke od 32 gb e zaludno.
Brkaj si rabota svoja rabota ne se zamaraj.
Sekoe dobro do tebe.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.187
16.307
Pofali se so ima doma pa znaeme,pretpostavuvam ni pola od ova.
Se poveke od 32 gb e zaludno.
Brkaj si rabota svoja rabota ne se zamaraj.
Sekoe dobro do tebe.
Остај брат што има по дома... има многу работи, што се замараш?
Баш пуштав прееска Closing and Adjustment journal на работа, крај на месец е, па си реков ај додека чекам 5 минути да видам што се дешава. Си бркам јас работа, уопште не ми е тешко ниту заморно, сполај ти.

Туку ова е ИТ форум знаеш, публиката тука е малце... информатички пописмена, па може би сакал да го корегираш насловот „VIP | ULTRA HIGH-END GAMING & CREATOR PC“... си реков уат да фак брат.... кога оно, тарабука (од појаките, електрична со појачало). Мислам чисто онака сугестија, да не паѓаш во депресија... секое добро и до тебе.

boyan2705

read-only
25 јуни 2023
0
8
Остај брат што има по дома... има многу работи, што се замараш?
Баш пуштав прееска Closing and Adjustment journal на работа, крај на месец е, па си реков ај додека чекам 5 минути да видам што се дешава. Си бркам јас работа, уопште не ми е тешко ниту заморно, сполај ти.

Туку ова е ИТ форум знаеш, публиката тука е малце... информатички пописмена, па може би сакал да го корегираш насловот „VIP | ULTRA HIGH-END GAMING & CREATOR PC“... си реков уат да фак брат.... кога оно, тарабука (од појаките, електрична со појачало). Мислам чисто онака сугестија, да не паѓаш во депресија... секое добро и до тебе.
Корегирано,благодарам на сугесстијата касно вечерва завршив со склопување и заморно.

Секое добро до тебе.

FikanA

hello world
3 април 2025
222
274
Средe никаде...
Дечкото си имаше стаено поштено 3500 евра. Некако си проценил дека работна рака му е 500-600 евра. Изгледа е до врвниот cable managment е, штета нема слика мораме од тоа Еј Ај Слопот да претпоставиме колку убаво ги сплетел каблите :D

boyan2705

read-only
25 јуни 2023
0
8
Дечкото си имаше стаено поштено 3500 евра. Некако си проценил дека работна рака му е 500-600 евра. Изгледа е до врвниот cable managment е, штета нема слика мораме од тоа Еј Ај Слопот да претпоставиме колку убаво ги сплетел каблите :D
Brat licno jas si rabotam so godini,nazad ne ziveam dolgo vrsms MKD.

Slobodno sklopija ja PC konfiguracijava pa javi mi za cenata OK i za se kompletno
Imaj mi ubav den i uizvaj si vo zivotot.
Sekoe dobro

FikanA

hello world
3 април 2025
222
274
Средe никаде...
Brat licno jas si rabotam so godini,nazad ne ziveam dolgo vrsms MKD.

Slobodno sklopija ja PC konfiguracijava pa javi mi za cenata OK i za se kompletno
Imaj mi ubav den i uizvaj si vo zivotot.
Sekoe dobro
Дај деловите со задоволство ќе ја склопам. Реално дали ќе склопам 5600х на b550 или 9850X3D на X870 истиот труд е горе долу. И далеку од тоа дека вреди 500-600 евра. Поздрав

boyan2705

read-only
25 јуни 2023
0
8
Дај деловите со задоволство ќе ја склопам. Реално дали ќе склопам 5600х на b550 или 9850X3D на X870 истиот труд е горе долу. И далеку од тоа дека вреди 500-600 евра. Поздрав
Mojot i tvoj budzet i vkus e razlicen nekomu podlabok nekomu pomal.
Uzivaj vo tvojot build,i sekoj so svojot kapital i moznos.
Ajde ubav den.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.187
16.307
Корегирано,благодарам на сугесстијата касно вечерва завршив со склопување и заморно.

Секое добро до тебе.
Сам ја склопуваше? Е јбг не е лесно, знам, остај другиве што ти викаат не вреди трудот 500 евра. И на адвокатот саат време не му вреди 200 евра, ама ете. Не знае секој добро да склопи машина. Пушти некое фотче ако не те мрзи, имаме и специјална тема за домашни билдови.

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.546
1.044
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
мене ок ми изгледа само не ми е јасно зошто само 5060Ti и зошто побогу само 850 на целиот труд

ќе треба секако прво две работи да научи
респект спрема постарите членови, ако не сака да ги дриблаат на секоја објава (не кон мене кон постарите ;) )
како и тоа дека овде е поконкурентно и дека ќе треба да иде со пореални цени и од Анхоч и од Сетек

а да и тоа дека секој одговор не заслужува вулгарност туку повеќе интелигенција (ако се моит)

boyan2705

read-only
25 јуни 2023
0
8
Сам ја склопуваше? Е јбг не е лесно, знам, остај другиве што ти викаат не вреди трудот 500 евра. И на адвокатот саат време не му вреди 200 евра, ама ете. Не знае секој добро да склопи машина. Пушти некое фотче ако не те мрзи, имаме и специјална тема за домашни билдови.
Haha da ne ne fati majata,pcto e vo kutija zatvorena ceka onoj sto znae kako da sklopi so balans i mnogu pari dobro end pc.
Sekako se so garancija nasa mkd od 2 do 3 godini.

Pravev balans prijatele ako prodolzev ke bese mnogu poskapo a veruvaj delovi mkd se so cekanje ima nema dupka sme da sum usa odma zemam.
Vaka za 1080p i 1440p e odlicen balans a za ponataka buid graficka za nadgradba e koj kako si saka neka ja frli pa zeme ako moze i 5090,neli
Ubav den i sekoe dobro..
Haha da ne ne fati majata,pcto e vo kutija zatvorena ceka onoj sto znae kako da sklopi so balans i mnogu pari dobro end pc.
Sekako se so garancija nasa mkd od 2 do 3 godi
мене ок ми изгледа само не ми е јасно зошто само 5060Ti и зошто побогу само 850 на целиот труд

ќе треба секако прво две работи да научи
респект спрема постарите членови, ако не сака да ги дриблаат на секоја објава (не кон мене кон постарите ;) )
како и тоа дека овде е поконкурентно и дека ќе треба да иде со пореални цени и од Анхоч и од Сетек

а да и тоа дека секој одговор не заслужува вулгарност туку повеќе интелигенција (ако се моит)p

Последна промена:

Eddytion

read-only
30 ноември 2012
6
9
Skopje
Eddytion's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D OC
Motherboard
Gigabyte B650M Elite X AX Ice
Storage
2TB WD Nvme + 10TB HDD
PSU
LianLi EDGE 1000W Gold
RAM
2x16 HyperX Fury RGB 6000MHz CL30
Video card
RTX 5080 OC 16GB
Case
NZXT H5 Flow White
Mouse
ASUS ROG Chakram
Keyboard
ASUS ROG Azoth
Audio
Razer Blackshark Pro V3 Wireless
Monitor
LG C5 42" Oled
Брат, искрено ти кажувам, за 43% од оваа цена, две пости подоле се продава конфигурација што ќе ти даде 50%+ повеќе FPS. No joke.

Ова не е баш „HIGH END gaming PC“, туку пример за фрлање пари на погрешни компоненти. Crosshair X870E Hero, 360 AIO, PCIe 5.0 SSD и 8.8" екран, а GPU-то е 5060 Ti. ‍♂

За гејминг најбитен е CPU+GPU комбото. Со парите фрлени на flagship матична и premium extras, можеше да се направи многу посилен и побалансиран систем за подобра цена.

И 850W PSU за ваков „high-end“ build? Ако утре сакаш 4090/5080OC/5090, пак ќе треба купувачот да менува напојување.

High-end компоненти ≠ high-end PC.

А за цената добро ти кажа @FikanA.

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.546
1.044
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
аууу не сум го видел цената....
па ја "неам право" овде да коментирам

со среќа на сите што даваат над 200к за десктоп овие денови, ја увек сум бил од оние поскромните

boyan2705

read-only
25 јуни 2023
0
8
Брат, искрено ти кажувам, за 43% од оваа цена, две пости подоле се продава конфигурација што ќе ти даде 50%+ повеќе FPS. No joke.

Ова не е баш „HIGH END gaming PC“, туку пример за фрлање пари на погрешни компоненти. Crosshair X870E Hero, 360 AIO, PCIe 5.0 SSD и 8.8" екран, а GPU-то е 5060 Ti. ‍♂

За гејминг најбитен е CPU+GPU комбото. Со парите фрлени на flagship матична и premium extras, можеше да се направи многу посилен и побалансиран систем за подобра цена.

И 850W PSU за ваков „high-end“ build? Ако утре сакаш 4090/5080OC/5090, пак ќе треба купувачот да менува напојување.

High-end компоненти ≠ high-end PC.

А за цената добро ти кажа @FikanA.
Blagodaram,se so svojata namena sekako i namera.
Da ti posakam kakva sakash ti da si napravish po tvoj vkus.Svesen sum za se sepak blagodaram za buildot.
Samo nema potreba od tolku pisuvanje,i galama ostaviv pc konfiguracija ako ne vi se dopadja na vas nema potreba od tolku galama.
Komboto e so moznost golema a ako ja terav i jas ke odevme do nemaj kade do 10000 eura,neli.
Sekoe dobro i do tebe

FikanA

hello world
3 април 2025
222
274
Средe никаде...
Mojot i tvoj budzet i vkus e razlicen nekomu podlabok nekomu pomal.
Uzivaj vo tvojot build,i sekoj so svojot kapital i moznos.
Ajde ubav den.
Нема никаква корелација со буџет и вкус, реков дека работната рака не ти кошта 600 евра. Не дека само за тебе, за ниедно склопување на компјутер не би коштала работна рака 600 евра. Освен ако не решиш да направиш систем за ладење на CPU и GPU директно со фреон, тогаш може. За сиромавиот избор на компоненти доволно ти кажаа другите членови

boyan2705

read-only
25 јуни 2023
0
8
Нема никаква корелација со буџет и вкус, реков дека работната рака не ти кошта 600 евра. Не дека само за тебе, за ниедно склопување на компјутер не би коштала работна рака 600 евра. Освен ако не решиш да направиш систем за ладење на CPU и GPU директно со фреон, тогаш може. За сиромавиот избор на компоненти доволно ти кажаа другите членови
Blagodaram da si kupite poubavo.
Se najdobro...

Freddy_Krueger

read-only
17 јануари 2019
8
44
Ова е една од понеизбалансираните конфигурации што ги имам видено во последните 10 години, па уште и цената...Џизс!

За пола цена од таа склопив 9800x3d/x870e/32gb/9070xt/2tbGen4/850w/Bequiet ладење и куќаре

boyan2705

read-only
25 јуни 2023
0
8
Ова е една од понеизбалансираните конфигурации што ги имам видено во последните 10 години, па уште и цената...Џизс!

За пола цена од таа склопив 9800x3d/x870e/32gb/9070xt/2tbGen4/850w/Bequiet ладење и куќаре
Брате додека овде ве читам сите полемики оваа пц конфигурација полека ќе се даде за некој ден веќе имаме купувач што земат.
Мислам дека секој си има право да направи како сака и со свој вкус а за други вкусови не правам муабети.
Секое добро и ве молам задржете си секој свое мислење.
Благодарам
Секој со свој вкус и пари.
Секое добро

FiC DoGG

user
17 април 2007
1.043
1.108
www.behance.net
FiC DoGG's setup  
Processor & Cooler
i7 2600k Noctua NH D14
Motherboard
Asus Sabertooth P67
Storage
840 pro 128GB + 500GB HDD + 1000GB HDD
PSU
CM Real Power 550W
RAM
2x4GB DDR3 1333
Video card
Gigabyte GTX 760 2GB
Case
CM Centurion 5
Mouse
A4tech X7
Monitor
2x Dell U2412m
OS
Windows 8.1 Pro
3500e оглас без ниедна слика, само слоп?
Админи нема некое правило против продавање ветер и магла?
Можеби треба да има.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно