може фул рез за валпапер?
стаи си марк ако сакаш
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Skopje by Martin Rayovski, on Flickr
Така некако му доаѓа, у Скопје терасата ми беше цела под сенка и не гледав ништо од дрва, ама тука секој ден го гледам зајдисонцето. Триподот си е фиксиран на тераса не мрда од таму. Правам некои планови за тајмлапс од 2-3 месеца ќе видиме што ќе искочи.Абе само треба да имаш тераса на права локација и апаратот сам слика![]()
2 In 1 by Martin Rayovski, on FlickrПрв пат во својот живот гледам ваков феномен кој до одреден степен ме заплашува. Цвет и плод во исто време. Вишните се веќе зрели а на истат гранка има цвет. Цел мој живот сум го поминал во природа и со дрвја овакво искуство ретко се гледа. Па решив и да направам фотки од истото.
Локација Скопје
- ƒ/1.8
- 50.0 mm
- 1/400
- 100
2 In 1 by Martin Rayovski, on Flickr
Lovely dog by Martin Rayovski, on Flickr
Морам малку да отидам оф топик на темава... бил ли некој од вас во скоро време на Козјак? Јас последен пат бев мислам лани за Персеиди во Август. Знам дека во изградба е ресторан, ама денес видов некои слики и видеа од куќарката дека скроз е бутната и некои си 100 метри позади неа во изградба е уште еден објект покрај ресторанот, што мене ми личи на хотел. Да му ебам мајката, и тоа малку што остана природа на 30 минути од Скопје и тоа го уништија. Омилено место ми беше за Персеиди, тук таму некоја фотка од млечен пат, а и убаво беше да избегаш малце од Скопје. Сеа ќе го направат хаос, па допрва коли ќе доаѓаат и ништо од фото собиранки таму.
бреиии да гу нема градба овај слика би била фемонемална
HDD 3,5" 8TB WD RED PRO NAS 7200RPM 256MB 24x7 SATAIII WD8005FFBX
20.200,00 ден
MB 1851 Z890 ASUS ROG MAXIMUS Z890 APEX, 4xDDR5 9600MHz(OC), 2xPCIex16 5.0, 1xPCIex4, 1xPCIex1, 4xM.2, 4xSATAIII, DP, 5GbE LAN, 90MB1IP0-M0EAY0
39.310,00 ден
TABLET AMAZON KINDLE KIDS 2024 6" 16GB 11th Gen, Unicorn Valley
7.950,00 ден
STREAM DECK MINI ELGATO DISCORD EDITION , x6 LCD keys, ELGATO-10GAI9931
3.930,00 ден
PAINTING ART SET FOR CHILDREN EXTRALINK (88 pieces) PINK UNICORN
1.430,00 ден
VGA BRACKET (Holder) BRACE SUPPORT ESTILLO WHITE
470,00 ден