Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Temu

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.490
563
Татко ми имаше куп работи нарачувано и до сега тоа што му стигна му стигна брзо и без проблеми. Дури некој работи и врати по пошта затоа што беа згрешен број.

Му беа преку ELS и некој преку Kарго Експрес. За сите до сега пратки му се јавија да дојде да си ги земе.

Не се некој голем квалитет работите скоро се што нарача облека ама се надевам ќе помине некоја сезона.

Тему е како дрога, неколку пати ќе нарачаш и после ти стига секој ден нотификација или божем акции само да те тера да купуваш. Јас мислам народот купува лудо навлечен е премногу на Тему и затоа е таквиот хаос по приватниве пошти, општо со Тему да не знаеш до кај се пратките и каде заглавиле.

roliver

hello world
7 јануари 2018
103
50
Пратките од Тему со број KAEX000000.... во Прилеп ги носи карго експрес, ама и тие со денови ги чуваат во базата во Прилеп. Како и да земиш - човек фирма добиваат кај нас, ама услугата е 0, немаат капацитет ама лакоми за пари само...

Последна промена:

CHukio

hello world
7 март 2013
202
141
Прилеп
churlinoski.mk
CHukio's setup  
Processor & Cooler
AMD Rayzen 5 2600x
Storage
Kingston A2000 500GB, Kingston A400 240GB
RAM
2 X Kingston HyperX FURY 8GB 2600MHz
Video card
AMD Radeon RX 550X 4G
Пратките од Тему со број KAEX000000.... во Прилеп ги носи карго експрес, ама и тие со денови ги чуваат во базата во Прилеп. Како и да земиш - човек фирма добиваат кај нас, ама услугата е 0, немаат капацитет ама лакоми за пари само...
offtopic ама,
Карго Експресс во Прилеп е ОЧАЈ.
Од тему пратка ни ја донесоја во Недела (да да точно читаш), за ручек време.
Чизми од Fashion Group порачани на BlackFriday ќе ми ги врателе пошто никој не пошол да си ги земи 2 недели. Јас две недели ѕвонев по телефони и шетав по сите карга во Прилеп да си ги најдам.
Overall ако трба да имаш работа со карго во Прилеп, избегнвај Карго Експрес. Ако веќе ти пратиле преку нив GLHF

roliver

hello world
7 јануари 2018
103
50
Да, очај се, на 5 минути од базата сум, ама што корист, пратките ги земале во Битола, а од таму „курир“ ги носел во Прилеп, кога ќе стигнел (ете и во недела). Ама ова и од ВИП пошта е полошо, ама за ТЕМУ изгледа е поефтино, па сега Тему само преку Карго експрес праќа, неможе да се бира, т.е. може да не се купува и одмор од заебавање со курири и човек/карга.

greenline

Баниран/a
19 мај 2012
354
161
Дечки праи ли тракинг TrackCheckerMobile на пратки од Temu, или џабе го внесов кодот од нарачката?

Chiller

user
8 март 2012
1.560
1.167
Скопје Аеродром
Дечки праи ли тракинг TrackCheckerMobile на пратки од Temu, или џабе го внесов кодот од нарачката?
Не прати, ги немаат додадено тие тракери од тему. Може со нов апдејт и нив да ги има.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Дали и кај некој друг Тему за минимална нарачка од 600 накачи на 800?
кај секој е различно, јас немам минимална, 2 пати сум порачал по 300 ден и стигнало, имам 3-4000 еур до сега нарачки и имам некои привилегии

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.200
1.209
Скопје
кај секој е различно, јас немам минимална, 2 пати сум порачал по 300 ден и стигнало, имам 3-4000 еур до сега нарачки и имам некои привилегии
Јас не знам колку имам оставено али сеа гледам точно 50 порачки сум направил

15 септември 2012
1.164
1.300

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
маџарска е главен за европа, има центри и на други места ама како транзитни хубови беЗ магацини
После затварањето на кинескиот пазар Илиенци во предградието на Софија кога беше популарен во 90 те кинезите својот бизнис го преселија во Будимпешта и таму се наоѓа дистрибутивниот центар за целата кинеска роба што треба да се продава низ цела Европа.

Riku

lurker
27 ноември 2021
581
255
Дали може на тему да се прати порака на продавница и да го прашаш нешто пред да се купи производот?

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.080
14.182
Дали може на тему да се прати порака на продавница и да го прашаш нешто пред да се купи производот?

Колку што знам не. Но имало начин преку поддршка на Тему. Па потоа тие ја препраќале пораката до продавачот. Јас не сум пробал ова.

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Денеска првпат во животот добив пратка воопшто од Тему, преку Вип Пошта.

Исклучителнно позитивно искуство со Вип Пошта, за разлика од претходните неколку искуства со ЕЛС и ВИА Пост.

Најстрашно е што во суштина, овие две воопшто не функционираат, а Вип ништо особено не направи, само нормално функционираше. Но, ете кај нас мора да се радуваме и кога нешто воопшто функционира!

Што би рекол Видиновски - од -0 барем на +0 да дојдеме, па после ќе се трудиме од 0 да се помрднеме!

chroot

lurker
12 ноември 2021
768
1.101
Скопје
Денеска првпат во животот добив пратка воопшто од Тему, преку Вип Пошта.

Исклучителнно позитивно искуство со Вип Пошта, за разлика од претходните неколку искуства со ЕЛС и ВИА Пост.

Најстрашно е што во суштина, овие две воопшто не функционираат, а Вип ништо особено не направи, само нормално функционираше. Но, ете кај нас мора да се радуваме и кога нешто воопшто функционира!

Што би рекол Видиновски - од -0 барем на +0 да дојдеме, па после ќе се трудиме од 0 да се помрднеме!
Така ти се погодило веројатно, кај мене каснеа Вип Пошта и секогаш доаѓале некои пензионери. Јас за некое изненадување, после многу негативни искуства со ЕЛС, денеска имав позитивно искуство, достава на пратка од Тему за 4 дена по влез во МК.

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
И тебе така ти се погодило... јас за ЕЛС и ВИА да не отворам уста! Брканици, телефони, одења, мејлови, доаѓања, карања, објаснувања, претставки, враќање пратки, враќање пари... време, време, нерви, време... што сѐ не... сето по неколку пати, со двете...

ВИП - стига порака, одам за саат време, ја наоѓа во кутија за 37 секунди, си одам! As it should be!

chroot

lurker
12 ноември 2021
768
1.101
Скопје
И тебе така ти се погодило... јас за ЕЛС и ВИА да не отворам уста! Брканици, телефони, одења, мејлови, доаѓања, карања, објаснувања, претставки, враќање пратки, враќање пари... време, време, нерви, време... што сѐ не... сето по неколку пати, со двете...

ВИП - стига порака, одам за саат време, ја наоѓа во кутија за 37 секунди, си одам! As it should be!
Види, да не ме разбереш погрешно дека ги фалам ЕЛС, катастрофа се, ама денес ме изненадија што ја доставија одма. Ако те сфатив добро, ВИП не ти ја доставиле туку ти сам си ја подигнал од кај нив ?

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.782
4.501
Неготино
Дали ЕЛС се катастрофа само во Скопје?
Во Неготино преку 20 пратки до сеа ми донеле, немало никогаш проблем. Дури и графичка од Пане донеа за неполни 24 саати.

Последна промена:

ArMaKeDoN98

hello world
7 февруари 2016
297
192
Дали ЕЛС се катастрофа само во Скопје?
Во Неготино преку 20 пратки до сеа ми донесе, немало никогаш проблем. Дури и графичка од Пане донеа за неполни 24 саати.
Можно е и во Паланка сум немал никогаш проблеми буквално за 1-2 макс стига све со повик и достава сум земал над 50 пратки

^^GoRiLLaZ^^

hello world
7 април 2008
254
184
Ви се јавија ВИП Пошта? Започнале да се јавуваат дали сме ги добиле сите пратки од Тему.

Мене ми се јавија, можда ќе се управат пред да ги исфрлат од Тему :ROFLMAO:

15 септември 2012
1.164
1.300
Наградно прашање:
Нарачувате од Тему?
Камионџиите ги затворија границите за камионски сообраќај. Како ќе влезат пратките во државиве?

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно