Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Телевизори (искуства, препораки, совети, мислења...)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Еве review за првиот TCL, ми изгледа искрено.

ЕфтиноЧа, кратено секаде каде што можело, ама си работи.

stojatoni

hello world
3 декември 2012
78
49
Miami, Florida
Дечки имам Hisense телевизор, но го загубив далечинското, при носење од викендица.
Да не знае некој каде може да најдам. На пазарче има некои, но гледам со google play се, а моево е вакво
s-l1600.jpg

mkdboy

hello world
16 септември 2010
175
56
Дечки имам Hisense телевизор, но го загубив далечинското, при носење од викендица.
Да не знае некој каде може да најдам. На пазарче има некои, но гледам со google play се, а моево е вакво
s-l1600.jpg
Dalecinski.mk

Harvi

read-only
7 ноември 2017
24
14
Еве review за првиот TCL, ми изгледа искрено.

ЕфтиноЧа, кратено секаде каде што можело, ама си работи.
Супер, фала многу за помошта. Ме интересираше, зашто цената за Black Friday е навистина многу снижена, телевизорот со таа цена испаѓа поевтин од многу UHD телевизори со истите димензии и дури поевтин од некои UHD 43'' или 50'' телевизори, а е QLED. Мислев да не има некој скриен проблем со него што јас не го гледам. Вака изгледа повеќе од пристојно. Иако имам лошо искуство и мислење за Setec, мислам дека ќе го земам.

civikom

hello world
17 декември 2011
272
245
Супер, фала многу за помошта. Ме интересираше, зашто цената за Black Friday е навистина многу снижена, телевизорот со таа цена испаѓа поевтин од многу UHD телевизори со истите димензии и дури поевтин од некои UHD 43'' или 50'' телевизори, а е QLED. Мислев да не има некој скриен проблем со него што јас не го гледам. Вака изгледа повеќе од пристојно. Иако имам лошо искуство и мислење за Setec, мислам дека ќе го земам.
Ако си во можност земи го TCL 55C745 многу е подобар од 55C645

Harvi

read-only
7 ноември 2017
24
14
Ако си во можност земи го TCL 55C745 многу е подобар од 55C645
Не им работи сајтот утрово, не можам да видам ни цени, ни ништо. Имам малку проблем со просторот, и за 55'' треба да вадам елемент од комодата, значи ако е поголем од тоа дефинитивно не можам. За цената не е толку важно, може да варира до +10 000 денари, да речеме.

Или еве, преформулирано: кој би ми бил најдобар избор за QLED телевизор до 35 000 денари, но ми значи многу да е андроид, зашто со сите претходни имав проблем со инсталирањето апликации, па морав да користам андроид боксови или да ги поврзувам за лаптоп со HDMI.

Значи важно ми е да ги има сите поголеми стриминг сервиси достапни кај нас (HBO Max, Netflix, Disney+, SkyShowtime и Prime Video), да има добра слика зашто првенствено ми треба за гледање филмови и да е поголем од 43'' но не поголем од 55''.

civikom

hello world
17 декември 2011
272
245
Не им работи сајтот утрово, не можам да видам ни цени, ни ништо. Имам малку проблем со просторот, и за 55'' треба да вадам елемент од комодата, значи ако е поголем од тоа дефинитивно не можам. За цената не е толку важно, може да варира до +10 000 денари, да речеме.

Или еве, преформулирано: кој би ми бил најдобар избор за QLED телевизор до 35 000 денари, но ми значи многу да е андроид, зашто со сите претходни имав проблем со инсталирањето апликации, па морав да користам андроид боксови или да ги поврзувам за лаптоп со HDMI.

Значи важно ми е да ги има сите поголеми стриминг сервиси достапни кај нас (HBO Max, Netflix, Disney+, SkyShowtime и Prime Video), да има добра слика зашто првенствено ми треба за гледање филмови и да е поголем од 43'' но не поголем од 55''.
39999 ден. ти е 55C745 ама добиваш гратис робот правосмукалка и 5 год. гаранција...........
А за големината немој ни да размислуваш под 55 инчен да купуваш.

Sylvester

hello world
24 март 2009
496
69
Скопје
Дали наскоро ќе го има C805 кај нас? Тој е и miniLED се надевам и подобар е од C745? Многу слабо има review-а за овие нови модели посебно што се различни за USA и EU

stojatoni

hello world
3 декември 2012
78
49
Miami, Florida
Бегајте од Сетек како од ѓавол. На времето кога познати мои работеа во Сетек, во вакви денови упикуваа и роба која беше расипана.

Телевизори со бледи бои, флеки ги даваа со големи попусти.
Очекувајќи дека некој стар што не се разбира ќе се зезне.

Купувајте само ако е Самсунг, Сони или некој друг бренд за кои они не се увозници. И никако последни парчиња.
Тоа е мој совет. А вие одлучете си.

Mik

read-only
27 ноември 2023
15
8
Здраво дечки,

Секогаш сакав голем телевизор, имам 55 инчен, но сакав поголем. Си нарачав да ми стигне 70 инчен LG. 4k UHD SMART LED TV LG 70 UR 80003 LJ,70"(177.8cm) Чисто линкче за ако некој сака да види ширина бидејќи ќе е важна во прашањето. (нема врска али да се пофалам дека го фатив на попуст, 40к си го земав :cool:)

Кога го купував си ја проверив одалеченоста која е 3 метри, идеална за телевизор со ваква големина, но она што не го пресметав е тоа како ќе одговара на ѕидот зашто ширината на собата 3 метри, но одалеченоста од вратата до другиот ѕид (делот кај што треба да стои тв-то) е 220см, додека тв-то е 170 см широк. Она што ме мачи сега е колкава комода/комодичка е идеална за во ситуацијава? Телевизорот ќе биде секако закачен на ѕид, но се мислам за комода дали да гледам некоја 180 см, што ќе изгледа баш кнап или пак некоја мала од 140тина см како декоративна да дојде само за ресивер од Телеком.

Можеби се полакомив малце со инчиве. Муабетов "Није џвака за сељака" :LOL:

*Се надевам дека на право место го поставувам прашањето

Последна промена:

Fidan

hello world
18 април 2017
143
148
Здраво дечки,

Секогаш сакав голем телевизор, имам 55 инчен, но сакав поголем. Си нарачав да ми стигне 70 инчен LG. 4k UHD SMART LED TV LG 70 UR 80003 LJ,70"(177.8cm) Чисто линкче за ако некој сака да види ширина бидејќи ќе е важна во прашањето. (нема врска али да се пофалам дека го фатив на попуст, 40к си го земав :cool:)

Кога го купував си ја проверив одалеченоста која е 3 метри, идеална за телевизор со ваква големина, но она што не го пресметав е тоа како ќе одговара на ѕидот зашто ширината на собата 3 метри, но одалеченоста од вратата до другиот ѕид (делот кај што треба да стои тв-то) е 220см, додека тв-то е 170 см широк. Она што ме мачи сега е колкава комода/комодичка е идеална за во ситуацијава? Телевизорот ќе биде секако закачен на ѕид, но се мислам за комода дали да гледам некоја 180 см, што ќе изгледа баш кнап или пак некоја мала од 140тина см како декоративна да дојде само за ресивер од Телеком.

Можеби се полакомив малце со инчиве. Муабетов "Није џвака за сељака" :LOL:

*Се надевам дека на право место го поставувам прашањето
ова ти е чисто естетско прашање, може секако, си можел и 75ка да земеш :) разгледај по нет некој идеи и предлози, имај на ум само ако ставаш некакво озвучување до или под телевизорот, дал ќе биде саунбар, систем...
со здравје да си го користиш тв-то и пренеси импресии

Arkturus

hello world
17 јануари 2013
369
279
Што можи да е проблемот, се појави бела трака на долниот дел на екранот?

Атачменти

• 20231129_182858.jpg
    20231129_182858.jpg
    2,4 MB · Прегледи: 127

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.480
2.927
На сите канали се појавува. Одма на мајтап удривте.

Sent from my SM-A525F using Tapatalk
Пробај пушти содржина што не доаѓа од кабел.телевизија, на пр.филм од USB, поврзи компјутер/лаптоп преку HDMI или друг тип на кабел, види пушти нешто преку мобилен (screen casт, share или слично), и ако лентата е сеуште таму...
Ласипан ѐ.

Испратено од телефоно

dejand98

read-only
8 април 2021
7
6
Се мислам помеѓу овој Samsung QE50Q67CA и TCL 50C735 ама искрено немам никакво искуство со TCL...
Единствено нешто што ме мами е на TCL GoogleTV и 100hz Panel.
Некој нека сподели искуство плс.
Update:

Го купив Самсунгот. Изгледав неколку филмови и серии. После прва недела, бои супер со тоа што има опција да направете автоматска калибража користејќи го цашиот телефон. Брзина супер барем сега за сега, еден минус за мене се звучниците. Во иднина обавезно гледам soundbar.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551
На сите канали се појавува. Одма на мајтап удривте.

Sent from my SM-A525F using Tapatalk
Пробај исклучи го од напојувањето/од струја остави да одмори неколку минути па пробај уклучи го. Ако пак се појавува види зависи како гледаш тв дали преку ресивер со HDMI или преку некако друго.

Ако е преку ресивер со HDMI кабел пробај со нов HDMI кабел или рестарт на ресиверот

dimitars

user
8 мај 2007
1.691
343
Кој 65-70 инчен телевизор би го препорачале за 60-80к?

Се работи за просторија со многу природно светло и телевизорот ќе биде наспроти прозорец.

Се гледа претежно телевизија и нетфликс.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв