ValentinMK
Intern
- 21 април 2020
- 38
- 2
Slusnav edno muabetce deka 300 den mesecno i mislam ti davaat staticna ama ne veruvamНема шанси да ти дадат статичка, од причина што се штитат.
Slusnav edno muabetce deka 300 den mesecno i mislam ti davaat staticna ama ne veruvamНема шанси да ти дадат статичка, од причина што се штитат.
Ќе ти дадат ама ако си на М пакет не повеќе од 30мпб/с на Л нема да ти дозволат.Slusnav edno muabetce deka 300 den mesecno i mislam ti davaat staticna ama ne veruvam
zosto ima vrska bas pogolema logika bi imalo na pogolem paket da dadat.Ќе ти дадат ама ако си на М пакет не повеќе од 30мпб/с на Л нема да ти дозволат.
Епа нема за тие пари. Имаш Flatnet pro со 8 фиксни адреси, ќе си го платиш соленко. Што ќе ти е фиксна?zosto ima vrska bas pogolema logika bi imalo na pogolem paket da dadat.
Бидејќи можеш да направиш ип твој и да шиткаш интернет ако имап статичка ип ова е нивната логика, 3ца корисници да им дадеш по 30 мпб/с и да вади пари од нив.zosto ima vrska bas pogolema logika bi imalo na pogolem paket da dadat.
Има да, изнајмена линија ако земешИмаат опција да ви дадат статитчка ама зависи колку бејзин можете да си дозволите.
Staticka IP adresa ti e na primer imas server sakash drugi lugje da vlezat taka ke mozat. I staticka ip adresa nikogas ne se menuva ostanuva ista celo vreme.А може ли некој да ми ја објасни разликата од статичка ип адреса и DDNS? Зошто мора статичка? Искрено прашувам, дали има некоја предност?
Тоа знам, ама тоа го можеш и со DDNS. Едина разлика што ја гледам е со статичка внесуваш ип адреса за конектирање а другово внесуваш домеин.Staticka IP adresa ti e na primer imas server sakash drugi lugje da vlezat taka ke mozat. I staticka ip adresa nikogas ne se menuva ostanuva ista celo vreme.
Во пракса е исто, ама статичка си е статичка. Dyn е ок, ама има падови, зезанции итн.Тоа знам, ама тоа го можеш и со DDNS. Едина разлика што ја гледам е со статичка внесуваш ип адреса за конектирање а другово внесуваш домеин.
Види дали има екипи од Ериксон во твојата улица или околните, ваљда си приметил во последниве недели некој да копа нешто да се качува на Бандери и слично.Дечки, слушнав дека во Стар Дојран донеле оптика. Сакав да проверам дали има достапност на одредена адреса(која е малце погоре на ридот), ама ми кажаа да одам во салон, да пополнам налог за да можат да ми кажат дали има достапност.
Мислам дека ова воопшто нема поента, непотребно е да ме тераат да одам до салон, да пополновуам формулари за дами кажат дали има достапност. Прво, за најголемиот интернет провајдер е срамно да нуди бирократски процедури наместо да имаат брз и лесен начин да му услужат на клиентот. Второ во пандемијава требало да размислат како да ги намалат гужвите за да не се оди без потреба за банални работи. Ако толку го сакат мојот потпис можам да се потпишам и електронски.
Дали некој знае начин да се провери достапност за оптика без да се оди во салон и да се пополнува налог?
Не живеам постојано таму, па не знам. Но, од кажувањата на локалните жители, изгледа дека имаат копано на главната улица покрај езерото пред некој месец. Е сега не сум сигурен дали се имат искачено неколку улици нагоре, повеќе се вили, па не живеат многу луѓе таму така да нема кој да прашаш.Види дали има екипи од Ериксон во твојата улица или околните, ваљда си приметил во последниве недели некој да копа нешто да се качува на Бандери и слично.
Кај мене е преку бандера, никаков проблем не сум имал до сега. Најверојатно кај куќи и викендици така е, во згради е поинаку.Каква е таа оптика што ја носат преку бандера некој да објасни? Во Маврово кај комшија монтираа, и дечкото вика да, да оптика е али преку бандера. Па тоа на еден ветер ќе паѓа конекција, не разумем баш?!![]()
Не гледам друг начин јас освен така. Не верувам дека телеком ќе се нафати да копа подземни канали за до секоја куќа да му донесе оптика. Та и струјата се пренесува преку бандри и нормално е.Каква е таа оптика што ја носат преку бандера некој да објасни? Во Маврово кај комшија монтираа, и дечкото вика да, да оптика е али преку бандера. Па тоа на еден ветер ќе паѓа конекција, не разумем баш?!![]()
Постои надземна оптичка инфраструктура. Си постојат светски стандарди за тоа каква опрема се користи за надземна инфраструктура и сосема си е нормално. Во принцип најскапиот дел за операторот е копањето, така што ако одат секаде со копање (поголемиот дел од оптичката инфраструктура е под земја дефакто) би имале негативен бизнис случај и нема проектот да биде одобрен.Каква е таа оптика што ја носат преку бандера некој да објасни? Во Маврово кај комшија монтираа, и дечкото вика да, да оптика е али преку бандера. Па тоа на еден ветер ќе паѓа конекција, не разумем баш?!![]()