Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Совет за бела техника-очајни домаќинки

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Совет или предлог за машина за перење алишта до кај 25к денари ± нешто ситно 7кг+ , искуства со мидеа вирпул, поназад е споменето за мидеа

Мидеа плус има и одлична гаранција од 5 години.( Најбитно е тоа што вика ,, Ако се расипе во гарантен рок-не ја поправаат туку одма ти носат НОВА)

Горе-доле инвертер мотор, на што друго да се обрне внимание?

Како бе се обврзале на ова. Сигурна ти е информацијава? Пошто 4.5 год. откако ќе ја купиш, тој модел сигурно веќе нема да постои.

Во случај на замена со друг модел, ако не е ист искачаат миљон прашања.

Инаку јас користам беко, оваа сега е 7 год. Прошлата 12 год. траеше и се скина гумата на вратата па место да мењам решив нова да земам. Сегашната е 8кг+ перам ќебиња по 2, како и погабаритни работи.

goce03

user
20 јануари 2015
1.599
3.203
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
Како бе се обврзале на ова. Сигурна ти е информацијава? Пошто 4.5 год. откако ќе ја купиш, тој модел сигурно веќе нема да постои.

Можно е, за некој производи и случаи, економски е поисплатливо да се замени производот со нов, отколку увозникот да се обврзе дека ќе обезбеди делови и сервис најмалку 5 години.
Знам случај во кој увозникот набавуваше нови производи ги растураше за делови зашто било поефтино одколку да набавува само делови, а истиот имаше обврска да обезбеди сервис и делови.

Иначе имам zanussi стар модел, еве ја 12 години тера без никаков сервис до сега. Додуше, почнува малце да шета по WC последниве месеци... и време и е. Ретко кој уред, денес траае повеќе од 7-8 години.

Последна промена:

BorisKjorio

read-only
27 април 2018
34
27
Недојдија бб

Инаку јас користам беко, оваа сега е 7 год. Прошлата 12 год. траеше и се скина гумата на вратата па место да мењам решив нова да земам. Сегашната е 8кг+ перам ќебиња по 2, како и погабаритни работи.
Неможеше да се цитира постот претходно, но ако веќе има тука некој вработен во сетек или близок од таму нека праша/потврди дали е точно или не.

Пред година ипол зедов од Сетек, Мидеа 7кг. Предходната ми беше 8кг демек.
Али барабанот на Мидеава е огромен и многу повеќе збира алишта него ли што збираше таа од 8кг
Инаку ѕвер е машината особено програмите, за 50тина минути ги вади џам перени алиштата плус, салам исцедени делуваат како повеќе од полу суви.
Така да кога би се прашал јас препорачувам Мидеа плус има и одлична гаранција од 5 години.( Најбитно е тоа што вика ,, Ако се расипе во гарантен рок-не ја поправаат туку одма ти носат НОВА)
Еве го...
Можно е, за некој производи и случаи, економски е поисплатливо да се замени производот со нов, отколку увозникот да се обврзе дека ќе обезбеди делови и сервис најмалку 5 години.
Знам случај во кој увозникот набавуваше нови производи ги растураше за делови зашто било поефтино одколку да набавува само делови, а истиот имаше обврска да обезбеди сервис и делови.

Иначе имам zanussi стар модел, еве ја 12 години тера без никаков сервис до сега. Додуше, почнува малце да шета по WC последниве месеци... и време и е. Ретко кој уред, денес траае повеќе од 7-8 години.
Ретко, претходно имавме фаворит, рикна 27дена после гарантниот рок, како темпирана бомба, барем немавме нервози дур беше под гаранција гледајќи ги искуствата на останатите членови со разноразни ствари на сервис под гаранција....

15 септември 2012
1.164
1.300
Гумата која има магнетна лента во себе и ја држи вратата затворена на горење фрижидер на еден од долните агли не „лепи“ односно на го затвара фрижидерот. Фрижидерот е тип HDS 201, модел 26.1D. Произведен е околу 1982-1983 година (тоа е еден од моделите кои се продаваше за девизи...). Познато ми е дека порано за слични проблеми со гумениот дихтунг на вратата, се менуваше целиот гумен дел. Имав пријател кој правеше такви дихтунзи по нарачка, ама ликот се отсели.
Барав по огласите и не можев да пронајдам ниту еден оглас во Македонија за промена на магнетна дихтунг гума. Во Србија ги има на огласи, кај нас нема.
Дали ви е познато, дали познавате некого кој произведува, менува или само продава магнетна дихтунг гума?
За поедноставно да ме сфатите што барам, на јутјубето има неколку видеа за замена на „rubber gasket refrigerator door“.

За крај ве молам да ме поштедите од препораки за замена на фрижидерот со нов. Има причина зошто останува овој фрижидер да функционира, ама тоа не е важно за моето прашање и нема да ви одговорам доколку инсистирате да ви објаснам.

Однапред се заблагодарувам за информациите кои ќе ме доведат до решение на проблемот.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.317
11.874
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Гумата која има магнетна лента во себе и ја држи вратата затворена на горење фрижидер на еден од долните агли не „лепи“ односно на го затвара фрижидерот. Фрижидерот е тип HDS 201, модел 26.1D. Произведен е околу 1982-1983 година (тоа е еден од моделите кои се продаваше за девизи...). Познато ми е дека порано за слични проблеми со гумениот дихтунг на вратата, се менуваше целиот гумен дел. Имав пријател кој правеше такви дихтунзи по нарачка, ама ликот се отсели.
Барав по огласите и не можев да пронајдам ниту еден оглас во Македонија за промена на магнетна дихтунг гума. Во Србија ги има на огласи, кај нас нема.
Дали ви е познато, дали познавате некого кој произведува, менува или само продава магнетна дихтунг гума?
За поедноставно да ме сфатите што барам, на јутјубето има неколку видеа за замена на „rubber gasket refrigerator door“.

За крај ве молам да ме поштедите од препораки за замена на фрижидерот со нов. Има причина зошто останува овој фрижидер да функционира, ама тоа не е важно за моето прашање и нема да ви одговорам доколку инсистирате да ви објаснам.

Однапред се заблагодарувам за информациите кои ќе ме доведат до решение на проблемот.
Само ова успеав да го најдам од едно брзо пребарување.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.815
5.521

Ако најдеш кажи, и мене ми треба исто за Горење.

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

15 септември 2012
1.164
1.300
Само ова успеав да го најдам од едно брзо пребарување.
Благодарам за информацијата.
Огласот на Васко го приметив пред некое време, ама ме забуни датата на објавување од 15 септември 2015 година.
Забуна создава и информацијата дека е на пазар3 од 2022 година.
Да не кажам и дека не одговара на телефонските повици (можеби е на одмор)
Ако најдеш кажи, и мене ми треба исто за Горење.

Задолжително.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.815
5.521
Благодарам за информацијата.
Огласот на Васко го приметив пред некое време, ама ме забуни датата на објавување од 15 септември 2015 година.
Забуна создава и информацијата дека е на пазар3 од 2022 година.
Да не кажам и дека не одговара на телефонските повици (можеби е на одмор)

Задолжително.
Абе има на али исто демек по нарачка и должина ти прават, ама нит знам дали ќе го погодам нит каков ќе биде кога ќе стигне. Ако не па да исконтактираме со тие од Србија што си ги гледал, да им пратиме слики од кедерите да ни направат. Ем поблиску ем брендот им е попознат.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.317
11.874
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Верувам дека во Србија попрво ќе завршите работа отколку овде, по пошта не верувам да праќаат, мислам интернационална, ама праќаат по локална до најблизок град до граница, Ниш пример или што знам.

15 септември 2012
1.164
1.300
Верувам дека во Србија попрво ќе завршите работа отколку овде, по пошта не верувам да праќаат, мислам интернационална, ама праќаат по локална до најблизок град до граница, Ниш пример или што знам.
Ќе вртам телефони од понеделник. Најмногу ги има во Војводина. Пребарувањето на нет ги даде следните резултати:
Деком: Gume za vrata rashladnih uređaja, frižidera (magnetne) i zamrzivača (vakum). Veliki izbor profila za sve vrste starijih i noviji - Dekom - Rezervni Delovi za Belu Tehniku
Фригоопрема: Veleprodaja i maloprodaja dihtung guma za frižidere
Соца: Frižideri i zamrzivači - gume vrata [1] - Pretraga rezervnih delova za belu tehniku i kućne aparate, profesionalnu opremu za vešeraje i ugostiteljstvo - SOĆA Servis bele tehnike Novi Sad

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
Пред неколку години сакав да нарачам нешто од еден сајт од Србија кои немаа достава за надвор. Ми нудеа опција при нарачката, како адреса да ставам Прешево пошта, Прешево граничен премин, па да дојдам до граница и да си ја подигнам. Ми ги пратија овие податоци, па проверете ако сакате дали би било изводливо како можна варијанта.

Атачменти

• presevoposta.jpg
    presevoposta.jpg
    103,2 KB · Прегледи: 76

goce03

user
20 јануари 2015
1.599
3.203
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
PSU
RAM
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10

Update некој да не имаш на темава и мене ми треба слична дихтунг гума.

Последна промена:
15 септември 2012
1.164
1.300
Update некој да не имаш на темава и мене ми треба слична дихтунг гума.
За жал испадна дека фрижидерот ќе смени локација (а не дихтунг гума) и на негово место ќе дојде нов фрижидер... Наскоро...

LambertGolden

hello world
4 декември 2019
253
103
Здраво дечки, реновирав тоалет па дега треба да Ставам греалка внатре.
Ве молам препорачајте нешто квалитетно

Alex3

hello world
20 декември 2018
215
262
Здраво дечки, реновирав тоалет па дега треба да Ставам греалка внатре.
Ве молам препорачајте нешто квалитетно
јас го имам ова, го купив локално пред 3-4 години, не се сеќавам колку чинеше, но беше помалку од 120фунти како што стои на британскиот сајт. брзо загрева, се гледе дека не е фушерај изработката и не сум имал никаков проблем до сега. има опции да се уклучува и од прекинувач надвор од купатило и од самиот уред

Alek7

hello world
2 април 2020
87
118
Skopje
Дечки,
Сакам да земам машина за перење и сушење на алишта (комбинирана). Заради просторот мора да идам со комбинирана, немам простор за две машини. Дајте предлози, буџет до кај 30~35K денари?
Според вас што треба да ми биде клучен фактор при избор на машината:
што повеќе години гаранција, ниска потрошувачка, време на циклусот за опцијата перење+сушење,...?

Последна промена:

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.522
2.978
Дечки,
Сакам да земам машина за перење и сушење на алишта. Дајте предлози, буџет до кај 30~35K денари?
Според вас што треба да ми биде клучен фактор при избор на машината:
што повеќе години гаранција, ниска потрошувачка, време на циклусот за опцијата перење+сушење,...?
Сакаш една комбинирана машина за перење и сушење?

Искрено, подобро земи две посебни.
(е сега ептен ако не ти дозволува просторот, друга работа).

Мој близок многу се жалеше од неговата машина за перење/сушење. Проблемот кој го посочуваше беше дека ако се расипел сензор од машината за сушење, не сакала да функционира ниту како перална, иако тој дел воопшто не бил од некое значење за пералната. И обратно, ако нешто од системите за перење се зафркнело, не работела ни во мод за сушење.
Неколку пати му се расипуваше (не ми текнува кој бренд беше), а делот тие неколку пати не бил на лагер тука, па чекаше по неколку месеци, без да има на располагање нит сушара, нит перална...

goce03

user
20 јануари 2015
1.599
3.203
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
PSU
RAM
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
Не е баш бела техника, ама тука некаде е.
Препорака некој да даде за пумпа за велосипед, електрична за 12V сокет за во кола. Посаглам некоја, не од овие ептем кинезарија бесплатно што ги даваат при регистрација.

kolesk

lurker
6 февруари 2016
780
1.208
Купи од некој што растура коли, оригинална од некој бренд. Имаш на р5 од 1000-3000 денари.

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.962
6.054
Skopje
Купи од некој што растура коли, оригинална од некој бренд. Имаш на р5 од 1000-3000 денари.
Јас малку не разбрав што сакаш да кажеш...
Препорака некој да даде за пумпа за велосипед, електрична за 12V сокет за во кола.
Пумпа од растурена кола?!

goce03

user
20 јануари 2015
1.599
3.203
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
PSU
RAM
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro
Ова би требало да е подобро од тие што ги даваа поклон при регистрација.

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.962
6.054
Skopje
Не, вакво нешто, само саглам.
Тебе те разбрав, членот што ти препорача пумпа од растурена кола баш и не... :D

kirev

senior
31 мај 2010
9.068
7.751
Не е баш бела техника, ама тука некаде е.
Препорака некој да даде за пумпа за велосипед, електрична за 12V сокет за во кола. Посаглам некоја, не од овие ептем кинезарија бесплатно што ги даваат при регистрација.
Ја имам оваа Компресорска пумпа Метален 150 пси – 61015 | Carbox.mk и топло ја препорачувам

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно