Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

jovanovmk

hello world
24 ноември 2008
113
50
Јас имам а52с веќе 3 месеци. Ништо од ова што го напиша нема кај мојот. Мојот е од телеком. Види врати им го. Телефонот е предобар.

28 јануари 2017
2.055
4.713
Ресен
Премногу е фален a52s. Еве јас го земав и не сум баш најзадоволен. Прво и основно, како телефон не го бива, гласот на соговорникот е како од дупка да ми зборува, а тој повеќе ја слуша чешмата што тече кај мене отколку мене што ме слуша. Камерата е тиква, 5-10 пати треба да мавнам back за да излезе, и кога ќе излезе, 2-3 секунди нема икони ниту navigation bar. Има големи тешкотии да се ориентира дали е камерата во landscape или portrait mode, често мислам дека сум во еден, а сликата излегува во друг мод. Му треба 3-4 секунди да ја појави процесираната слика во галерија. Лајсната од лева страна одлепена и клапа уште од кутија кога го извадив. Денес сам се отклучил во џеб и остварува повици и клика милион работи. Овие глупости ги немаше на s9+. Така да овие хајпани рецензии да си ги фрлите во вода, како бил најдобар бла бла, прилично сум уверен во спротивното.
И јас сум немал вакви проблеми посебно за камерата/галеријата. Пробај ресет, можда и лајсната ќе се дотера :)

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.284
11.778
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Лајснава не примети у продавница? Па и да не е у продавница, се враќаш после саат, два и што сервис?
Гарант од операториве го зема они се толку тупаџии.

Од А1, продолжував договор и јебига не приметив таму, али и не е некој проблем, стаив маска и не се замарам, не е некој проблем да боде очи.

До другите, мило ми е што немате вакви проблеми, меѓутоа јас имам, а како што читам по нет, не сум единствен, барем што се однесува до звукот.

• ми се допаѓа
Реакции: marv

JunkieMKD

poweruser
3 декември 2008
2.400
1.175
Ке Пенине
И јас веке месец дена кај што го имам А52S , земен од Телеком. Ги немам ниеден од тие проблеми, единствено што страшно ме иритира е батеријата, секој ден го полнам иако не го користам многу ни пак имам нешто многу апликации. За другите работи е одличен телефон.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Не ми е омилен, ама тука погоди скоро се.

Погодија и овие,

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.098
2.341
Премногу е фален a52s. Еве јас го земав и не сум баш најзадоволен. Прво и основно, како телефон не го бива, гласот на соговорникот е како од дупка да ми зборува, а тој повеќе ја слуша чешмата што тече кај мене отколку мене што ме слуша. Камерата е тиква, 5-10 пати треба да мавнам back за да излезе, и кога ќе излезе, 2-3 секунди нема икони ниту navigation bar. Има големи тешкотии да се ориентира дали е камерата во landscape или portrait mode, често мислам дека сум во еден, а сликата излегува во друг мод. Му треба 3-4 секунди да ја појави процесираната слика во галерија. Лајсната од лева страна одлепена и клапа уште од кутија кога го извадив. Денес сам се отклучил во џеб и остварува повици и клика милион работи. Овие глупости ги немаше на s9+. Така да овие хајпани рецензии да си ги фрлите во вода, како бил најдобар бла бла, прилично сум уверен во спротивното.

Тоа со камерата и чекањето после сликање на сите модели го има од Самсунг. Ако сакаш пократко да е чекањето пробај изгаси motion photo ако има на А52.

Propeller

hello world
5 февруари 2015
214
205
S22 Ultra ќе го има еден од најубавите дизајни кај смартфоните во последно време.
Конечно телефон без толкава грба од позади.
Се надевам ова ќе премине во тренд кој ќе го следат и другите производители.

FCicOhKWQAY7uR4.jpg

Nikola G

hello world
18 септември 2017
108
93
S22 Ultra ќе го има еден од најубавите дизајни кај смартфоните во последно време.
Конечно телефон без толкава грба од позади.
Се надевам ова ќе премине во тренд кој ќе го следат и другите производители.

FCicOhKWQAY7uR4.jpg
Добар е дизајнов. Напреден ептен. Штета што хуавеи отпаднаа од игра. Ќе имаше Самсунг опасна конкуренција

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
Тоа со камерата и чекањето после сликање на сите модели го има од Самсунг. Ако сакаш пократко да е чекањето пробај изгаси motion photo ако има на А52.
Стандард самуснг муабет. Камера се пали со лаг, шатер со лаг, сецка анимацијата, сецка зумирањето...

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.284
11.778
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
Video card
Case
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Не знам навистина што е плачењето околу камерата, за телефон од 20,000 мене ми изгледа одлично.

Не ти доликува да ми кажеш дека плачам, само споделувам мое искуство. Технички сум поткован и повеќе од доволно за да можам да препознаам проблем, всушност, тоа ми е работа, препознавање проблеми и дефекти по цел ден. Сликај и уживај си, нема потреба од понатамошна дискусија ни со тебе ни со таквите како тебе. Мило ми е што немате проблеми, јас имам, и моја лична грешка беше што споделив со сезнајковци и фанбојчиња што мерат курови на форум по цел ден. Ко деца некои сте ебате, наместо да бидете од помош некому, вие постирате видеа како вие немате никаков проблем и ме правите луд.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.789
5.509
Не ти доликува да ми кажеш дека плачам, само споделувам мое искуство. Технички сум поткован и повеќе од доволно за да можам да препознаам проблем, всушност, тоа ми е работа, препознавање проблеми и дефекти по цел ден. Сликај и уживај си, нема потреба од понатамошна дискусија ни со тебе ни со таквите како тебе. Мило ми е што немате проблеми, јас имам, и моја лична грешка беше што споделив со сезнајковци и фанбојчиња што мерат курови на форум по цел ден. Ко деца некои сте ебате, наместо да бидете од помош некому, вие постирате видеа како вие немате никаков проблем и ме правите луд.
Сега ти треба видео со проблемот, и да се докажувате.

Sent from Телефон using Tapatalk

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.284
11.778
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
Video card
Case
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Сега ти треба видео со проблемот, и да се докажувате.

Да да јасно ми е како идат овие работи... затоа и сум во read only mode во последниве години.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Ај сега биди искрен и кажи што ми кажа на вибер, кога ти сугерирав потенцијални решенија? "користам на ауто не се замарам со сетинзи" што кажува тоа за тоа дали некој сака да најдеш решение?

Јас на пример зaтоа што те знам одамна ти верувам дека имаш проблем, ама ти сам не покажа некој интерес да го решиш проблемот. Ти го сфаќам и тој аргумент, си земал нов телефон, имаш и доста обврски и најмалце што ти е у интерес е да чепкаш нешто што треба од фабрика да работи како што треба, кога треба да уживаш и одмараш - ама така делува кога чита човек од страна.

А за другите ликови кои кога се случи токму истово на друга тема на мене, при што некој приложи видео со споротивно искуство, тврдеа дека тоа било доказ, а сега се на твоја страна наспроти исто така приложено видео - доказ, се е јасно, живеат и оптстојуваат за да идат контра, и затоа се на игнор и ќе бидат секогаш, сега направив еден од ретките исклучоци заради контекстот кој се губеше во репликите, и човекот си се закопа како никогаш до сега.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.284
11.778
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
Video card
Case
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
користам на ауто не се замарам со сетинзи" што кажува тоа за тоа дали некој сака да најдеш решение?

Јас не се сеќавам дека сум побарал помош, само изнесов мое искуство, и на Бибер и тука.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Јас ова така го сфатив.

28 јануари 2017
2.055
4.713
Ресен
Извини @Daniel86 згрешив што пишав плачење, не мислев на тој начин, едноставно сакав да кажам дека не сите го имаме твоето/вашето искуство, не беше пораката дирекно за тебе.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Извини @Daniel86 згрешив што пишав плачење, не мислев на тој начин, едноставно сакав да кажам дека не сите го имаме твоето искуство.

Сакаше да кажеш дека не е толку лошо у тој стил, јас те разбрав :D

28 јануари 2017
2.055
4.713
Ресен
Сакаше да кажеш дека не е толку лошо у тој стил, јас те разбрав :D
Не, за да не сум куртон како погоре, постот со видеото требаше да гласи:
Ако не е вака “брза“ камерата и слични тракатанци, пробај вака, ова она итн.

И навистина ме интересира, не работи вака кај тие што имаат проблем?

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.789
5.509
Ама чекајте. И на СамсунК ли има сега не работи аут оф д бокс. Немогуќе.
Нели топ оф д арт корисничко искуство. Или и тука треба да се заебаваме 3 саати со разни подесувања, дип слипови, финтици, како на оние шконтарите други Шаоми, Маоми. Нели беше отпакуваш телефон, тураш сим и тераш. Онака за обичен корисник зборам.
Само таму кај шаомито беше еден и само еден дежурен мрчаџија дека нешто не му работело, а овде за истиот фален и препорачуван од него мидрејнџ телефон веке неколку во исто време се појавија со не баш убави искуства од софтвер, одлепени рамки, и слично. Гарант случајност, могуче е не викам не.

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Еден другар неќна купи исто A52s.

Има проблем со face unlock, не му работи и дава error на lock screen.
Батеријата првото полнење се наполнила до 100%, второто се наполнила до 78% и толку, не знам дали пробал пак или со друг кабел/полнач. Рече ќе го враќа ако не му полни, не знам што е проблемов.

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.056
3.493
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux
второто се наполнила до 78% и толку
чекај чекај - тоа не ли е adaptive charging, се полни до 80% и после вика, ама ти ќе го почнеш денот во 9am ќе го темпирам пунењето 100% да е во 9?

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
чекај чекај - тоа не ли е adaptive charging, се полни до 80% и после вика, ама ти ќе го почнеш денот во 9am ќе го темпирам пунењето 100% да е во 9?

Појма немам, не сум го чепкал телефонот лично.
Јас користам ЖАОМИ бајо мој :D

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно