DonFrozex
Practice makes perfect
- 9 јуни 2011
- 1.343
- 1.571
Да ти пуштам контакт од близок што работи у Дигит па да те поврзе со продажба?За истиот.
Или пушти ми ти број па ќе го препратам да те бараат...
Да ти пуштам контакт од близок што работи у Дигит па да те поврзе со продажба?За истиот.
Купен Epson L1250, 9100 мкд од Анхоч, поздрав до сите и фала за советите и насоките.
Купена и хартија за проба и вежбање Media Range, Photo Paper, High-Glossy 220гр 10х15см, во офис плус 50 парчиња 160 мкд, најблиску што можев да најдам нешто од фото хартија. Не очекувам нешто особено квалитет, согласно она што читав ревјуа на амазон.
Во Рема компјутери во нас Аеродром, имаат на промоција 20+20 парчиња, 10х15см, Епсон глоси, за 400 денари, па прва прилика и од нив ќе земам чисто за споредба.
Прилично е напреднато и тоа не баш од скоро.Затоа ми е и прашањето, што се е напреднато од минатото во поглед на запушувањето и во поглед на квалитетот со 3 бои наспрема оние декларирани како фото со 5 бои. Се разбира црната не ја спомнувам...
Од кратко истражување, најверојатно ќе треба буџетот да се зголеми на околу 24.000
Моментално око ми фати Epson L8050 поради:
За разлика од другите што користат само 4 мастила (L3271, L3260), кај кој квалитетот за печатење на фотографии би бил 30-35% послаб (а поевтини се околу дупло)....
- прецизност на боите - одлична кај кожни тонови и пејсажи - баш за тоа што најмногу ќе го користам...;
- одлична градација на нијанси - поради користење на 6 мастила (светло цијан, светло магента и останатите...);
- добра острина на детали со користење на квалитетна фото хартија;
- длабоки и природни бои;
- квалитетни, а евтини мастила за конзистентни резултати;
- трајност на фотографии - до 100 години...
Бонус кај L8050 е што може да печати директно и на ПВЦ картички (по 2 наеднаш... за што можеби и ќе најдам примена)... и печатење на ЦД-а (не верувам дека би го искористил тоа)...
@Oktar што ќе кажеш ти? Гледам и ти тргна да гледаш поевтини и заврши со L805, а L8050 е наследник, подобрена верзија на твојот...